Wysany: 2006-04-27, 11:53 woda sie skrapla pod wykladzina
Witam
jako ze nastala wiosna i robilem przeglad rdzy w aucie zaczalem od wybebeszenia kabiny, wyjate fotele, wykladzina wysuszona na pieprz, odcham.... odrdzewiona podloga i zakonserwowana srodkiem na rdze 2 warstwy, udroznione odplywy wody w podlodze, wszystko zlozone, i tutaj zaczyna sie problem, bo po dwoch dniach podnioslem wykladzine i widze skroplona woda podejrzewam ze za pare dni zacznie wsiakac w wykladziny i wygluszenie ktore jest polaczone fabrycznie z wykladzina, moge dodac tyle ze wykladzina z wygluszniem z gabki (nie dalo sie tego oddzielic jest to jeden element) zostalo polozone bezposrednio na podloge
.....Ta woda pod wykładzina to przy przednich fotelach?????????pozdrawiam - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
sprawdz dobrze podloge czy gdzies nie masz jeszcze rdzochy ja jestem po wiosennym przegladzie, dwa zainfekowane miejsca przy prawej nodze pasazera i lewej kierowcy tam gdzie sa spusty od szyberka. szlifierka katowa, migomat, odrdzewiacz, farba, masa sika do uszczelnienia i beta jak nowa. pozdrawiam
ja u siebie mam coś podobnego ... tzn. wykładzina z wierzchu suchutka ... ogolnie autko w idealnym mozna powiedziec stanie ... nima dziur w podłodze ani nie leci szyberdachem bo wszystko jest suche .... a jak sie wloży reke pod wykładzine gdzie znajduje sie gabka ... to owa gąbka jest mokra ... jakies pomysły ... naprawde sie tego boję ... przeciez od tego moze skorodowac auto ....
Witam i proponuje zajrzec do kratek nawiewu na podszybiu.Niestety najczęściej koroduje sciana grodziowa między komora silnika a kabina i tamtedy dostaje sie woda( nawet przy myciu samochodu), zatem to miejsce proponuję sprawdzić - PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!