BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Woda w bagażniku....
Autor Wiadomo
Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2005-08-29, 09:13   Woda w bagażniku....

Ręce mi już opadają, jak pada mocno deszcz woda mi leci do bagażnika, lampy uszczelniłem, dziór też nie mam, uszczelke kupiłem nowa i dalej mi kapie oczywiście przez uszczelke jak sie domyślam. Jakie mają być z tyłu uszczelki do bagażnika bo ja kupiłem taką "maluch drzwi" :D bo dobrze pasowałą ale gość mówił że każdy kupuje takie do bagażnika i nikomu nie cieknie .... Już próbowałem ją na czarnym sylikonie dolepićod wewnątrz ale nic nie pomogło, klapa też dobrze dociska uszczelke ? Macie jakieś skuteczne patenty ?

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

cinek_sw 
Dezerter

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Leszno
Wysany: 2005-08-29, 09:22   

no to witojcie w klubie podtapianych bagażników :wink: mam to samo ale u mnie mimo uszczelnienia cały czas obstawiam lampę, bo jedna strona jest oki (orginalna uszczelka na około lampy) a druga jest dorabiana bo było małe klepanie blachy :D :D i przez nią ciągle mi cieknie mimo uszczelnienia

GG 6271263

------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW -> > Bóg powiedział ludziom co dobre :) :)

LUKAS 
Klubowicz

Pomg: 22 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2005-08-29, 10:05   

Jeżeli masz wode w bagazniku, to 90% przypadków jest to cieknąca uszczelka tylnej lampy.

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)

pudzian 
upalacz

Doczy: 09 Gru 2004
Skd: Nałeczów
Wysany: 2005-08-29, 10:08   

umnie leci woda przez antene :roll:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-08-29, 10:10   

a w takim razie 10%, to woda cieknąca przez otwory/dziury przy szybie, lub gdzieś w tej rynience - najlepiej oblej samochód z wiaderka i zobacz gdzie leci

adrian e30 
Reanimator

Pomg: 3 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2005-08-29, 10:13   

no to dolacze do klubu... u mnie po prawej leci przy lampie po lewej przy ntenie. wlacze juz pare dni z tym i nic nie moge zrobic. jak dojde jak to zrobic to patent opisze pozdro.

LUKAS 
Klubowicz

Pomg: 22 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2005-08-29, 10:16   

Wpadłem włąsnei na spuer pomysł :D

Zdejmij wszystkie materiałowe boczki/obicie z bagażnika, te z błotników jak również tą z pasa tylnego po miedzy lampami. Weźmocną latarkę, wejdźdo bagażnika, niech ktośCię tam zamknie... :twisted: i obficie oblewa tył auta wodą ze szlaufa przez kilka minut, a RTy w tym czasie będziesz patrzył którędy dostaje sięwoda :D

Zarąbisty pomysł co nie :twisted: :lol:

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2005-08-29, 11:04   Re: Woda w bagażniku....

Lord Lukasz napisa/a:
kupiłem taką "maluch drzwi" :D bo dobrze pasowałą ale gość mówił że każdy kupuje takie do bagażnika i nikomu nie cieknie

Moze troche OT, ale tak mi sie nasunelo - kilka lat pracy w handlu nauczylo mnie jednego - nigdy nie wierzyc w to co mowi sprzedawca.
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

mareks 

Doczy: 10 Sty 2005
Skd: księstwo Sulejówek
Wysany: 2005-08-29, 12:12   

no wlasnie najlepsza metoda to zamknac kogos w bagazniku z latarka 8) i lac wode nied\koniecznie z karchera :D powinno starczyc wiaderko (mi starczylo) i powinno sie wszystko wyjasnic :) mialem tak u siebie(lampa)

GG: 6377445

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Wysany: 2005-08-29, 12:27   

No coś czuje że będe musiał tak zrobić ale mi na bank spierdziela przez uszczelke, można kupić inna niż "maluch drzwi" ? :D

E36 325i qp

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2005-08-29, 14:48   

W coupejce ciekło mi przez lewą lampę i pomogła wymiana uszczelki pod lampą i było zawsze sucho...
a w tej betce woda zacieka mi po klapie od wewnątrz z lewej strony od strony tylnej szyby to jak podregulować zawiasy czy wogóle jest jakaś regulacja na zamku podciągnąłem ale to mało pomogło...?

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-08-29, 15:04   

regulacja jest tylko taka, że w mocowaniu klapy nie ma okągłego otworu, a jakby co, to zawsze można dołożuć podkładkę... ostatnio u sieie to robiłem, ale niestety będę musiał poprawić (taki OT)

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2005-08-29, 19:03   

Mi terz leciało przez uszczelki lamp więc nasączyłem je prepatatem woskowym do konserwacji profili zamkniętych BOLL i pomogło ale nadal leciało tylko po jeździe i okazało się że mam dziurki w nadkolach pzry samych rantach i tamtędy woda zasuwała do barażnika (do kieszeni)

Filos51 

Doczy: 12 Maj 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-08-29, 19:26   

Witam

Jak myje samochód to mam właśnie w bagażniku tam gdzie jest zamocowany podnośnik takie małe jeziorko :) jak jadę a leje deszcz to też cieknie.

Pytanko:

Na samym dole tych "kieszeni" są takie okrągłe plastikowe jakby koreczki ja mam je dziurawe i niewiem czy może to przez nie ta woda jakoś zacieka.
Czy może one mają te dziurki specjalnie zrobione żeby woda mogła spłynąć z kufra tylko, że one niesą w najniższym punkcie tych kieszeni
więc było by to dziwne gdyb y pełniły role odpływu.

Zaznaczę że próbowałem wypatrzeć skąd przecieka woda i jak narazie bezpowodzenia.

Pozdrawiam

adrian e30 
Reanimator

Pomg: 3 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2005-08-29, 21:08   

jest jeszcze jedna mozliwosc. e30-stki lubia rdzewiec pod tablica rejestyracyjna tzn poz plastikowa bleda przykrecona do blachy. proponuje jesczez tam zajrzec. pozdro

m40
[Usunity]

Wysany: 2005-08-29, 22:20   

U mnie też cieknie. Uszczelka w miejscu-bliżej tylnej szyby, nie dochodzi w paru miejscach do klapy. Pomogłoby chyba tylko klepanie blachy.Nie mam innej koncepcji.Szpara jest taka że palca wsadzi.Jak coś wymyslę-napiszę.

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-08-29, 23:18   

doklej coś na klapie- tak, że jak się zamknie, to będzie szczelne

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2006-05-01, 00:02   

Odświeżam,

Po powrocie z Torunia, w deszczu, miałem ok.2-3 litrów wody koło lewarka(e30).

Zakola wyspawane - zaglądałem i lałem szlaufem wode - nic. Po postuju w deszczu - nic.

Myślicie że tyle wody to może być uszczelka lampy?

P.S. Rurke od anteny automatycznej wkłada się w odpowietrznik bagażnika, wtedy jest otwarta klapka, tego wywietrznika... no ale tak się montuje tą rurkę... już nie wie,. troche mnie to zdenerwowało...

Dzięki za pomoc.

bmwm 

Doczy: 08 Lut 2006
Skd: Łódź
Wysany: 2006-05-01, 00:21   

woda moze przeciekac przez antene,klape bagaznika,pognite nadkola.
najczesciej dostaje sie przez inne dwa miejsca.
pierwsze to uszczelka lampy,koszt okolo 28zl nowej do waskiej lampy szerokiej nie pamietam alke ma obie w ofercie
drugie b.czeste miejsce pod zderzakiem gdzie sa wloty wentylacyjne do bagaznika i odplyw z dachu tam wchodzi wezykami,wystarczy zdjac tapicerke po lewo i prawo i lac wiadrem wode na zderza od gory.
bardzo czesto tam przecieka
moze tez przeciekac wezyk ktory odprowadza wode z dachu ale to mniej prawdopodobne,mozna sprawdzic lejac wode gdy otwarty szyberdach do korytka by woda odchodzila tylymi odplywami

oxstyle 

Doczy: 16 Lut 2006
Skd: Wroclaw
Wysany: 2006-05-01, 04:38   

KotSylwester napisa/a:

Myślicie że tyle wody to może być uszczelka lampy?

Moze byc i to bardzo , ja w kombiaku jadac kilkaset kilosow w deszczowej pogodzie , mialem zalana cala dziure tam gdzie lewarek i to nie bylo 2,3 litry tylko duzo wiecej . Co mnie bardzo zdenerwowalo i zyrytowalo , a wiec kupilem czarny sylikon i bardzo powolutku dokladnie do okola lampy ciachnalem mega warstwe , po czym przejechalem palcem przez szmatke zeby bylo rowno i estetycznie , a zeby sie nie roznilo zrobilem tak i z drugiej strony :)

Teraz mam suchutko az milo ...

a lampe zawsze mozna oderwac wkoncu to tylko sylikon :)

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Wysany: 2006-05-01, 08:53   

Mi tam lało przez uszczelke, wymieniłem ją, docisłem klape regulacją i dalej lało, w końcu wziąłem gumowy młotek i uderzyłem pare razy mocno od spodu w ten garb na który nachodzi uszczelke i pomogło !, poprostu nie jest to zbyt gruba blacha i przez dwadzieścia pare lat ugina sie i wystarczy nawet 2mm i będzie lało. Tak czy tak u mnie to pomogło, uszczelke mam od malucha :lol: i jak narazie sprawuje sie dobrze.

E36 325i qp

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2006-05-01, 09:07   

mam u siebie to samo ... teraz w tym czasie kiedy była majówka .... u mnie lało jak scebra przez sobote i połowe niedzieli ( przez ten deszcz nie pojechałem do Torunia ) ... woda takze stała po 2 stronach w schowkach .... bede dzis lub jutro z tym walczył z tym ze ja na 100% obstawiam lampy, bo srodeczek mam suchutki .... niby tej wody niema duzo ... poprostu mam mokra wykladzine ale niechce zeby mi przez głupote auto skorodowało .... tak czy siak odkrywamy kolejny defekt w budowie e30 .... ten problem tyczy sie wiekszosci modeli ... podobnie jak łamiaca sie tapicerka nad nogami, łamiace sie fotele ... i wiele wiele innych ale jest przez to co naprawiac :wink:

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2006-05-01, 22:43   

hehe problem juz załatwiony :) Rurka od anteny automatycznej była wsadzona do odpowietrzenia powodując otwarcie klapki. Dwie opaski kablowe załatwiły sprawe, tak to jest jak się coś robi w pośpiechu. Dzięki za podpowiedzi.

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-05-03, 11:44   

e36 sedan... jak zakladalem hak to jezdzilem bez zderzaka (zeby nie ciac dokladki od mpower) i z tylu pod zderzakiem ( z boku) sa wentylacje (takie gumowe zaluzje) kolka sa szerokie (235/45r17) i w deszczu walila mi woda do miejsca gdzie jest aku i wneki na kolo zapasowe... z zalozonym zderzakiem suchutko :D

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Doczy: 27 Sty 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2006-05-03, 13:32   

Arczi e30 napisa/a:
.... tak czy siak odkrywamy kolejny defekt w budowie e30 .... ten problem tyczy sie wiekszosci modeli ... podobnie jak łamiaca sie tapicerka nad nogami, łamiace sie fotele ... i wiele wiele innych ale jest przez to co naprawiac :wink:

No właśnie, ja tam bardzo lubie dłubać przy mojej beci, jak sam coś naprawie to mam satysfakcje :mrgreen: . Głównie są to jakieś pierdoły, bo poważne awarie zdarzają sie żadko. Lubie kiedy wszystko jest ok, wtedy nic mnie nie denerwuje i mogę się cieszyć radością z jazdy.

A co do wody w bagażniku to też mam ten problem i nie moge się z nim uporać :?
zamontowałem lampy na silikon ale to nic nie dało, woda dalej się leje :evil:
podejrzewam otwory w tylnej ścianie, przy samej podłodze bagażnika. I znowu będzie co robić w sobote :P

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: