Wysany: 2004-05-28, 18:41 Kable WN "PRO SPARK" vs "JANMOR" ????
Szczała!
czy ktoś z Was słyszał a może i stosuje kable wysokiego napięcia opisane w temacie?
Kable miedziane?
Czy cena 350 zł za kpl Pro Spark a 200 zł za Janmor do M20 to rozsądna cena jak na ich jakość?
Które byście polecili w szczególności do paliwa LPG? ... a może jakies inne?
ps. nie orientujecie sie ile kosztuja NGKi do M20?
Anonymous Go
Wysany: 2004-05-28, 22:05
Ja używam Janmor. Nie miałem innego wyboru bo były najtańsze jakie znalazłem do swojej bejcy, a dałem aż 300 zł. Jednak po założeniu okazało się że są całkiem w porządku. W porównaniu do starych oryginalnych, które miały przebicia są wręcz rewelacyjne
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-05-28, 23:32
aha ... no fakt gafa ... ale pytałem się na Narbutta to mi krzyknęli 800zł Dziękuję ...
Mam takie u siebie (jeden mi się uszkodził i dowiadywałem się o ceny) i nie mam zdania na ich temat, bo tylko na tych jeżdże do tej pory ... wszystko jak najbardziej OK.
heheh - poza tym to chyba 6 swiec ci Smasher potrzebne a nie 4 , kable Janmor sa kiepskie - wiem z autopsji oraz po opiniach sprzedawcow (koledzy), ja mam teraz PowerTech kupione w InterCarsie i sa chyba ok - tzn nie ma problemow - komplet ok 200 pln (na tej gumce na kablu do cewki i chyba na fajkach sa znaczki BMW)
Cezar...a na oryginalnych kablach masz ściągane fajki czy na stałe zamocowane? I przebicia są tylko na przewodach czy również na fajkach ?
Bo powiem Ci że jeśli fajki możesz ściągać (trzeba złapać za taką i pokręcić parę obrotów aż wyjdzie z przewodu WN) a same fajki przebicia nie mają jest jeszcze inna możliwość.
Kupujesz przewód WN na metry - najlepiej taki w silikonie,w dobrze zaopatrzonym sklepie motoryzacyjnym powinni mieć też od razu zaciskacz do końcówek i same końcówki - i na miejscu dorobią Ci kabelki zgodnie z długościami oryginalnych...
Sam tak zrobiłem bo mnie "zatelepało" jak mi zawołano 540 zł za kabelki WN do 6 cylindrówki...
a jak to już było wiele razy tutaj pisane najlepiej jedź sobie na ul. Instalatorów i tam ci dorobią według wzoru na długość i bardzo dobrej jakości... sprawdzane to było przez dawida.. kosztowało koło 200zł za wszystkie 7 kabli
Anonymous Go
Wysany: 2004-08-13, 19:40
W sumie związane z tematem, więc zapytam tu:
Na jednym z kabli wysokiego napięcia (chyba na trzecim cylindrze od prawej) mam założony dodatkowy kabelek na takim dziwnym oczku. Kabelek z tego oczka ucieka gdzieś na drugą stronę silinika. Może ktoś się orientuje, co to jest i do czego służy?
jest to impulsator - jak sama nazwa wskazuje zlicza impulsy i prawdopodobnie przesyla je do kompa informujac go o tym ze jest iskra i wszystko gra ALE... po odpieciu tego cuda auto nadal pracuje ok - przynajmniej u mnie - moze mam popsute - takze jego rola oraz odpowiedzialnosc do konca nie jest mi znana.
Go
Wysany: 2004-08-13, 22:18
witam co do kabli mam chyba jeszc te orginalne -- chyba i na kablach mam takei ala koraliki ponaciagne w czym ma to pomagac nei wiecie??
Co do kabli to tez juz o tym bylo pisane - ja mam PowerTech - zaplacilem za komplet 200 pln w InterCarsie i sa lepsze od Janmorow (tak powiedzial sprzedawca - moj kumpel) a cena podobna.