Podczas gwaltownego hamowania w deszczu popekaly mi tarcze hamulcowe, mialy jeszcze ponad 1cm grubosci ale sa juz do wyrzucenia. Jakie polecacie mi kupic ? mam pare upatrzonych na allegro:
yo!
Napewno wentylowane musisz kupic nie wiem jak z zaciskami bo sa napewno inne chyba ze chcesz hamowac jak flinston na zwykłych tarczach ja przynajmniej w swoim E30 zmieniłem całe przednie zawieszenie na grube nogi i wentyl tarcze łacznie z zaciskami i serwem i poprawa hamowania była o 200% w końcu auto hamowało
pozdro
też jestem na etapie wymiany tarcz w swojej bo są jak żyletki, znalazłem jeszcze takie http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=99872491
te na aukcji są co prawda do E36 ale gościu ma tez do E30 w tej samej cenie bo pytałem no i się zastanawiam czy kupić takie tańsze bo będę auto sprzedawać czy zrobic nowemu właścicielowi prezent w postaci jakiś ATE
no bez przesady, osiągnęły minimum więc dla mnie już są żyletki
to tarcza z pierwszego zdjecia nokermana można by sie golić ..... zjefajne zdjęcia
A tak poważnie to ja mam zwykłe tarcze niewentylowane i tez bede chcial zmienić a że mam golnie od 325i wszak bez amorków to zainwestuje własnie w tarcze do gubych golnie ... bo wg. mnie tez niewentylowane nie hamują
Ja do mojej e30 założyłem wentylowane ( bo takie miałem) tarcze Ate power disk kupione na allegro, gościu wystawia ciągle do e36, ale wysłałem mu maila, wystawił do e30, kupiłem i jestem strasznie zadowolony, polecam wszystkim mimo, że są nieco droższe niż seryne lub zamienniki. No ale zawsze to ate...
Podczas gwaltownego hamowania w deszczu popekaly mi tarcze hamulcowe, mialy jeszcze ponad 1cm grubosci ale sa juz do wyrzucenia. Jakie polecacie mi kupic ? mam pare upatrzonych na allegro:
Panowie tak czytam i czytam. Zastanawiam sie mam silnik od kosiarki [m40b16] 4 tarcze w tym 2 wentylowane i juz takie byly jak kupilem. Czy ktos to zmienial? Czy wychodzily juz takie z fabryki?
mod: jak auto było wyposażone w ABS, to własnie były takie heble...