ale teraz andrzejek razem z romanem obejma wysokie stanowiska, wicepremierzy, ministrowie i spokojnie wyciagne swoje kluby i rodziny z finansowych dolkow...
zastanawia mnie tylko jak dlugo pociagnie ta koalicja, moze maly konkursik??
ale teraz andrzejek razem z romanem obejma wysokie stanowiska, wicepremierzy, ministrowie i spokojnie wyciagne swoje kluby i rodziny z finansowych dolkow...
zastanawia mnie tylko jak dlugo pociagnie ta koalicja, moze maly konkursik??
teraz bedzie tak ze wszysy sie kochaja bo przyjezdza "ojciec świety" pozniej maja urlopy bedzie cisza - nastanie wrzesnien i znowu zaczna sie tance hulanki i swawole.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Najbardziej mnie denerwuje to ze w sumie po PO jakis madrych projektow bym sie spodziewal a tu nic nic kompletnie nie robia , rozumiem inne partie ale ta jakos mi sie zawsze wydawala najrozsadniejsza
yo!
A co wy sie wczuwacie w ten kraj jestesmy tak biedni ze nawet nie mozemy dróg remontowac a na reszte nie ma kasy o służbie zdrowia nie wspomne polska była kiedys teraz jest wytwórnia bezrobotnych roboli i złodzeiji i prosze sie nie obrażac bo to prawda
pozdro
yo!
A co wy sie wczuwacie w ten kraj jestesmy tak biedni ze nawet nie mozemy dróg remontowac a na reszte nie ma kasy o służbie zdrowia nie wspomne polska była kiedys teraz jest wytwórnia bezrobotnych roboli i złodzeiji i prosze sie nie obrażac bo to prawda
pozdro
dobrze gada , polać mu
ten kraj to jedna wielka lipa, w sercu jestem patriota, ale na codzień to mnie szlak trafia, a szczegulnie wczoraj jak przeczytałem, że bezrobotnych ubywa i jest coraz więcej pracy dla polaków......artykuł miał tytuł PRACA SZUKA CZŁOWIEKA, buehehehehehe, za ile?? za 1000 brutto?? nie dziekuje postoje , a bezrobotnych ubywa w kraju bo większośc wyjechała za chlebem na tzw. zachód , a że juz legalnie pracuja to się wymeldowali z pośredniaków, i mamy to nasze mniejsze bezrobocie......porazka, ten kraj to lipa
Najwieksza lipa jest to ze wszyscy robia w polsce "druciarstwo" - wolimy siedziec na tyłkach i patrzec co sie dzieje niz zareagowac w jakikolwiek sposób.
Wczoraj obejrzałem film na TVP 1 (około 20) i smiem twierdzic ze nigdy juz takich ludzi jak walczacy zołnierze w 2 wojnie swiatowej nie bedzie!!Za kazdym razem ogldajac historie wojen az łezka sie w oku kreci ze dla tamtych ludzi sie opłacało poswiecic zycie dla jakies idei wiedzieli dla kogo i po co walcza.A my teraz siedziemy gorzej niz w okopach i czekamy na cud.
Teraz tylko kaczygród,kazdy bedzie pobąkiwał pod nosem ze jest zle a nikt nic nie zrobi.No cóz sami jestemy sobie winni.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
ja nigdy naszego kraju nie odbierałem jako kraj biedny, którego na nic nie stać ....
z tym ze mentalność praktycznie kazdego Polaka to nachapać sie jak jest możliwość, prkatycznie kazdy z Nas jak dostałby sie do władzy to by chcial jak najwiecej nabić kabze....
W tym tkwi problem w zatajaniach majatków ... jak gość który ma 4mln zł długu mimo zarboków jakie ma czy firm jakie prowdził może kierowiwac w jakis sposb pieniedzmi całego kraju .... ja do ciorta swoimi nie umiał ...
Wiekoszość z Nas mimi oczywiscie róznych zarobków może sobie kupic to czy tamto ... ale czy wasze długi licza sie w zadnach kilkudziesieciu tysiecy zł, albo 4 komerników bije sie o wasze wypłaty
Śmieszne jest jak wybierani sa posłowie, w sumie my ich wybieramy ale duzo osob wybiera ich na chybi-utrafił .....
ja nigdy naszego kraju nie odbierałem jako kraj biedny, którego na nic nie stać ....
z tym ze mentalność praktycznie kazdego Polaka to nachapać sie jak jest możliwość, prkatycznie kazdy z Nas jak dostałby sie do władzy to by chcial jak najwiecej nabić kabze....
W tym tkwi problem w zatajaniach majatków ... jak gość który ma 4mln zł długu mimo zarboków jakie ma czy firm jakie prowdził może kierowiwac w jakis sposb pieniedzmi całego kraju .... ja do ciorta swoimi nie umiał ...
Wiekoszość z Nas mimi oczywiscie róznych zarobków może sobie kupic to czy tamto ... ale czy wasze długi licza sie w zadnach kilkudziesieciu tysiecy zł, albo 4 komerników bije sie o wasze wypłaty
Śmieszne jest jak wybierani sa posłowie, w sumie my ich wybieramy ale duzo osob wybiera ich na chybi-utrafił .....
A ja od ostatnich wyborów pluje sobie w twarz ze nie poszedłem tfu tfu tfu - teraz bede chodził bo jak takich baranów bedzie ktos wybierał to ja dziekuje bardzo.Wcale sie nie ma pozniej co dziwic jak w encyklopedi miicrosoftu pod hasłem POLSKA wyskakuja terminy ze to kraj w 80 % zalesiony ludzie kradna drzewo zeby napalic w domach a na zdjeciach warszawa z lat 60-70 gdzie po ulichac mozna było chodzic bo tak mało aut jezdziło.
Hehe, praca,jest , tylko mentalność jest taka jak napisał Webretti, lepiej nic nie robić niż dostać 1000zł. I właśnie przez takich ludzi jest bezrobocie. PRL zrobił swoje, ludzie nie chcieli się uczyć bo Władza da. I takie przeświadczenie nadal panuje, że niby się należy. Gówno się należy, niby czemu ma się należeć. Nie chciało Ci się uczyć, nie masz doświadczenia, tylko żlopiesz wińsko pod pośredniakiem? Nic Ci się nie podoba a mieszkanie masz albo za darmo - bo płaci za Ciebie państwo, bo nie masz pracy to po co masz mieć prace za 1000brutto jak lepiej siedzieć na :cenzura: i kraść studzienki kanalizacyjne i kable ze słupów. A najlepiej jeszcze sobie zrób trójke dziecie to Cie w TV pokażą że Ci państwo nie dało i żyjesz w biedzie, a Ci się należy.
W moim niedalekim sąsiedztwie mieszka sporo biedoty, lumpy chlają dykte, wińska itp. Ide do nich czy chcą skosić trawnik (koszenia na działce mam na 4 dni) i ktoś pryjdzie zarobić? Niee, bo po co ? Państwo mu da zasiłek, na winko starczy. Czasem ktoś przyjdzie na jeden dzień, poprosi 20zł i więcej go nie ma. Przychodzą tylko jak jest złom do zabrania.
A jak ktoś ma ambicje , chęci to zawsze sobie poradzi. Mam sporo znajomych na studiach, którzy szukają pracy, bo na mieszkanie trzeba zarobić i wolą siedzieć na :cenzura: i marudzić że nie mają kasy zamiast iść chociaż na miesiąć do tesco, castoramy, carefoura, mcd, kfc, pizzahut itp a tam zawsze jest praca, ale po co za 900zł do ręki, pójść na miesiąc lub dwa? nie po to jestem na studiach, wole pracować w dwóch najlepszych firmach : MAMODAJU ik TATODAJU.
Pozdro, a teraz ide tynkować garaż, bo się fachowiec nachlał i od trzech dni nie przyszedł, bo po co? Roboty na 3h i kaska jest, ale po co dostał już 50zł więc mu styknie na pare dni.
nikazdy lubi pracowac za grosze po pol dnia w atmosferze: pracuj wiecej bo jest cala masa na twoje miejsce i jak sie nie podoba to won!
tu własnie pojawia sie rozgraniczenie ... bo nie kazdy musi pracowac ... jesli sytuacja rodzinna mu na to pozwala to moze szukac innej lepszej pracy niz np. hipermarket .... w którym ja akurat musiałem kiedys pracowac za 620zł miesiecznie ... wiele osób powie ze za tyle by nie pracowało .. ale ja musialem ... i szukałem innej pracy ... i znalazłem
Takze wiele tu zalezy od sytuacji rodzinnej ale i od człowieka .. bo wiele osób szczegonie na wsiach jest zadowolonych tylko z tego ze nie sa głodni i maja gdzie spac .. a z tym jakos na wsi sobie mozna dac rade bez pracy ... żyjac z rodzinnego + dodatków socjalnych i z opieki społecznej .... w miastah jest juz troche gorzej .. u mnie sam czynsz za mieszkanie wynosi prawie 300zł .... czyli tyle ile na wsi wystarczy na 3 tyg zycia i mokrego gardła
yo!
narazie to spłacamy kredyty zagraniczne brane za gierka i innych mu podobnych komunistów dlatego mieli tak kiedys wszysyscy dobrze i wszystko "niby było za darmo" he he he he
pozdro
yo!
narazie to spłacamy kredyty zagraniczne brane za gierka i innych mu podobnych komunistów dlatego mieli tak kiedys wszysyscy dobrze i wszystko "niby było za darmo" he he he he
pozdro
z tym że śmieszne jest to że zagraniczny dług Polskie nie maleje tylko rośnie ...
i to dość znacząco z roku na rok ... na koniec 2005r było to juz prawie 110 mld euro czyli prawie polowa produktu krajowego brutto....
Średnie zadłużenie Polskiego gosp. domowego to ponad 10tys zł ... wychodzi na to że Polska to kraj długu, bezrobocia, niemożliwości, korupcji, rządzących-przestepców ..... czyli krótko mówiąc kraj trzeciego świata .... ale nie bo przecietny Kowalski, urodzony juz w latach 70-tych i dalej ma zupełnie inne myslenie niż banda jełopów ... młodzi, zdolni wyjezdzaja i maja racje, młodym ludziom ciezko jest sie wybic, znaleść prace, trwa swoisty wyścig szczurów bo wiekoszosc majetnych dziadków zajmuje po 3 lub 4 intrantne stanowiska ....
Ale na wszystko jest POPULISTYNA RADA .... ANDRZEJA LEPPERA ....
STARE BABCIE SłUCHAJACE RADIA MARYJA WYBRALBY ZłODZIEJA RYDZYKA NA PREMIERA, A WIEKSZOSC OBURZONYCH ROLNIKóW NA PREZYDENTA ANDRZEJA LEPPERA I JEGO BANDE RECYDYWISTóW, ALE MNIEJMY NADZIJE żE DO APOKALIPSY NIE DOJDZIE ...
yo!
Napisze ciekawostke za gierka sprzedawalismy tone wegla dla naszej matki rosji (kiedys ZSRR) za równowartość pudełka zapałek wiwat komuna
pozdro
PS vincenty lepper nic nie winny on poprostu chce koryto tylko
yo!
Napisze ciekawostke za gierka sprzedawalismy tone wegla dla naszej matki rosji (kiedys ZSRR) za równowartość pudełka zapałek wiwat komuna
pozdro
Grzesiu! Nie piszesz całej prawdy!!! .......... W zamian za to otrzymywaliśmy pięć wagonów butów........... do podzelowania........ hahaha.
Ciekawe co z Rosją załatwi Lepper. Chwalił się, że ma tam znajomości. (?????)
No i wkrótce zobaczymy, czy będzie lepiej, czy ..... leppiej?..... nie mówić?
Pozdrowienia i całuski - M.
yo!
pozdro
Grzesiu! Nie piszesz całej prawdy!!! .......... W zamian za to otrzymywaliśmy pięć wagonów butów........... do podzelowania........ hahaha.
Ciekawe co z Rosją załatwi Lepper. Chwalił się, że ma tam znajomości. (?????)
No i wkrótce zobaczymy, czy będzie lepiej, czy ..... leppiej?..... nie mówić?
Pozdrowienia i całuski - M.
chyba bedzie tylko leppiej bo Giertych został ministrem edukacji .... teraz to juz nawet matóry nie bedzie, za dórzo mamy wykżtalconyh lódzi, któś mugłby zagoźić żądzącym
ja tam wcale nie mowie ze wolalbym lezec na hamaku i dostawac 400 zl za nic nie robienie, ale za ambitny jestem na to
sam studiuje dziennie, znalazlem z kumplem robote i czasami pracujemy nawet 24-26h, ale jak sie chce miec kase to sie tyra i nie ma ze to tamto..
sam wcale niekoniecznie musialbym pracowac, ale chce, bo to co zarobione lepiej smakuje i duzo ciezej jest to potem wydac na rozne pierdoly, jak sie pozna smak zlotowki i tego jak trzeba tyraz zeby ja zarobic to zmienia sie podejscie i swiatopoglad...
a podejscie ze za 1000zl na miesiac dziekuje wole postac mnie po prostu zalamalo, z tego wlasnie powodu jest wg mnie bezrobocie, ze ludzie to maja glebko...
a tak naprawde praca jest wystarczy chciec, sam przez wakacje wstawalem o 4.30rano i tyralem po 10h, jak wracalem to niektorzy moi kumple sie dopiero budzili, i dostalem za to niecale 900 zl, ale na OC bylo i cieszylem sie z tego jak glupi...
to fakt ze teraz jest latwiej za granica i tam zbierajac truskawki zarabia sie tyle co tu prezes, ale czy to tak naprawde moja wina? mysle ze tam na gorze powinno sie wszysto przewietrzyc zeby zaczelo byc troche inaczej..
gadanie ze w starym systemie bylo zle i niedobrze tez jest nie do konca prawda, przyrosty i wzrosty gospodarcze odbijaja sie zazwyczaj po jakims czasie, myslicie ze przez te 8miesiecy co rzad nic nie robil i nie klepnal zadnej ambitnej ustawy, to wszystko dzieki nim idzie do przodu?? nie wydaje mi sie..
a zreszta ludzie mowia ze to tak biedny kraj, a zobaczcie pare lat temu a teraz jak wygladaja np. parkingi przed super i hiper marketami w niedzielne popoludnie...znalezienie miejsca na zaparkowanie graniczy z cudem, i ludzie sa biedni?? ludziom sie po prostu nie chce, lepiej lezec i narzekac...ale nie damy sie i bedziemy ambitni...