Witam serdecznie mam pytanie ile kosztuje w waszych okolicach i jaki gaz podchodzi do silnika 2.5 24V bodajze on ma 192konie i do tego 2.5 12V 170koni chyba tak i odrazu który silnik jest lepszy chodzi o awaryjnosc spalanie i jaki jest rozrzad pasek czy łancuszek, a moze macie jeszcze jakies za lub przeciw bo nie wiem z jakim silnikiem kupic nastepny samochód mysle o e34. Czekam na opinnie co i jak pozdrawiam
_________________ Bmw to Bmw jedyne co lepsze to inne BMW
GG 3417461
24V (M50) to duzo nowoczesniejsza konstrukcja, lzejszy, mocniejszy, ekonomiczniejszy. Niby mozna tu zalozyc zwykla instalke z mieszalnikiem, ale moim zdaniem to proszenie sie o klopoty - ja bym czegos takiego nie zalozyl, tylko wtrysk gazu. Ceny do 6 garow od ok 4000zl. Do M20 (czyli 12V) mozna zalozyc prostsza instalacje gazowa, ale nie chodzi to zbyt dobrze, ja u siebie wywalam gaz bo juz mam dosc ciaglych problemow. W M20 rozrzad jest napedzany paskiem, w M50 lancuchem. Jesli chodzi o E34 to zdecydowanie szukalbym z M50.
Popieram.Szukaj e34 z silnikiem M50B25(czyli 2,5litra)-mocny,spalanie akceptowalne,jak wspomniał Bruner na łańcuchu,nowszy układ zapłonowy(bez kabli wn),hydraulika zaworów(nie trzeba ustawiać),łatwy do wymiany filtr oleju,w razie czego łatwiej znaleźć drugi zdrowy silnik.
_________________ Żonę możesz mieć tylko jedną,a beemek ile chcesz...
yo!
Mam sekwencje i laczki 215/40/16 wiec jak masz mniejsze to bedzie ci palic z 1-2 literki mniej spalanie beny podobne do spalania gazu róznica (1-2 litra) silnik m50 bez vanosa instalka OMVL Dream 11
pozdro
yo!
przeglądów żadnych mam jechac na regulacje i wymiane filtrów jak nie bedzie miała mocy leje tylko szambo koszt 3,5 tys pesetuf polskich za instalke do 6 garów pisałem o tym w naszych smiegiełkach nieraz warto uzyć opcji szukaj zakładałem w koszalinie
pozdro
Ja miałem kiedyś E34 525 24v m50 i palila mi gazu 20litrow nie wiem dlaczego ale nie było różnicy pomiędzy gazem a benzyną o dziwo gaz był zwykły na śrubie...
A co sadzicie o silniku 2.0 24 do e34 czy to bedzie dobrze współgrało z tym samochodem i czy nie bedzie czasem tak jak w porównaniu 1.8 do 2.5 pala podobnie a róznica w jezdzie jest ogromna zastanawiam sie nad trzeba lisnikami 2.0 24V , 2.5 24V , 2.5 12V
GG 3417461
ja osobiscie bym juz gazu nie zakladal do takiej fury....no chyba ze duzo jezdzisz to wtedy jakis tam sens to ma....mialem gaz w silniku 2.0 12 V taki zwykly to myslalem ze oszaleje...ciagle sie cos pierniczylo...
to jest róznie ile robie kilomertów moze byc tak ze zrobie w miesiacu około 2.5tysiecy km a innym razem zrobie prawie 5 tys km. a jak mało bedzie palił to bedzie dozo wypadów za miasto wiec nie mam na to regóły a gaz i tak itak bym zakładał ale mysle ze sekfecje bo chciałbym dłuzej pojezdzic a podobno duzo wiecej nie pali od bezyny tylko ze nadal nie wiem ile pala bezyny kazdy z tych trzech silników i chciałbym zeby ktos jak podaje spalanie to czy to jest bezyny czy gazu to mo duzo ułatwi im wiecej opinni tym lepiej
GG 3417461
a moze m30 ? ;> kumpel miał m30b30 e34 to zbierało sie lepiej niz zajeb..cie ... a te silniki slyną z dłuuugo wiecznosci spalanie u mnie w m30b35 przy mocniejszym bucie 20 l ... lpg na śrubie z 1998 roku
z tego co wiem to znacznie ekonomiczniejsze jest v8 3.0 tylko instalka do tego to juz ciezka sprawa...
powiem ci tak. mam go od miesiaca...podczas jazdy tym samochodem po miescie, przy dawaniu sie przejechac kolezkom ( wiesz z czym to sie wiaze gdy dosiada taki samochod uzytkownik opla astry badz fiata seicento ) , z czego ze 100 km bylo zrobione po trasie, po powtornym zatankowaniu wyszlo mi 15 l / 100 km. myslalem ze bedzie tragiczne ale okazalo sie niezle. moja porpzednia 2.0 12 V palila cholera wiecej.
Ja mialem e 34 89 r z silnikiem 2,5 m20 b25, na pocz bez instalacji gazowej auto bylo poprostu kosa silnik zdrowy itd .. po zalozeniu instalacji za 2,300zl, z 3 (lata temu) troszke to auto zmulilo .. ale oszczednosc byla wielka trasa 9-12 miasto 12-16 max wciskales to i 20 brala .. zalezy od nogi kierowcy ... ja problemow z gazem nie mialem nie kichala nie strzelala zero problemow ze zwyklym gazem pierwszej generacji ! teraz cche kupic e34 z silnikiem m 50 2,5 i tez pomysle o gazie ale tylko sekwencje ... bo jak zobaczylem na wykresie jaki spadek mocy jest przy zwyklej instalacji to sie przerazilem pozdro
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
byl temat i to dos niedawno ( max2 tyg temu) cala prawda o instalacji lpg i bylo ze beta 2,5 24v 192 konie z inst miala na gazie 130 KM a z instalacja ale jadac na palivie ok 155 ... nie wiem czy dokladnie zapamietalem te wartosci ale to mnie popostu przerazilo !!
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW