Wysany: 2005-12-14, 18:52 Regeneracja maglownicy do BMK-i
Mam pytanie-gdzie można w województwie mazowieckim zregenerowac maglownicę-jaki jest koszt takiej regeneracji.
jest to BMW -3 cupe-wersja sportowa?Za odpowiedzi będe bardzo wdzięczna.
Nie wiem ile biora za naprawe i nie wiem jak robia regeneracje ale jak sie wyjeżdza z Warszawy na Izabelin niedaleko przejazdu kolejowe (ale czy za czy przed nim nie pamietam) jest wielki szyld naprawa maglownic piaskowanie felg itp.
Druga opcja INTERCARs - jak masz zanjomych w tej fimie oddajesz swoja stara maglownice a oni daj po regeneracji.Zabieg jest w zaleznosci od samochodu drogi albo tani - warto popytac.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
dokladnych namiarow nie mam ale byl on podwykonawca z zakladu mechanicznego unicar z ul. spoldzielczosci pracy w Lublinie (nie pamietam dokladnego adresu). Moja maglownica po prostu "rozleciala sie" i caly plyn od wspomagania poplynal pod auto...
Go
Wysany: 2005-12-15, 15:54 regeneracja maglownicy
Wszystkim bardzo dziekuję za udzueleone odpowiedzi.
Cały czas kierownica lata i tłucze prawe koło tłucze i ściaga do lewego!
Pozdrawiam
Wczoraj na przeglądzie okazało się że mój magiel puka za bardzo. Wspomy nie mam. Czy można ją rozebrać, dokręcić, skręcić, nasmarować, ścisnąć imadłem, kopnąć, podgrzać acetylenem, zarzucić piaskiem.... no cokolwiek żeby była sprawna?
Jaka jest cena używki? (to akurat znajdę na allegro) Czy wyjętą maglownicę da się sprawdzić?
Jak ktos ma problem polegajacy tyko na wycieku to warto kupic zestaw naprawczy. W ASO BMW nadal maja wszystkie zestawy, wymieniasz gumki i uszczelki i po klopocie. Cena do E30 ze wspoma ponizej 200pln.
Ja w moim niemam wspomagania. Wróci mój nadworny mechanik z urlopu to sie go spytam ile bedzie kosztowała renowacja Maglownicy. Ewentualnie InterCars podobno też sie tym zajmują.
dowiadwywalem sie kiedys w firmie specjalizujacej sie w chydraulice(mam wizytowke nie pamietam nazwy teraz) pan powiedzial mi ze moze siegnac do 500zl kompletna regeneracja z przetaczanie i wszystkimi bajerami czyli w zasadzie dostajemy nowy magiel
_________________ bylu 327i mtech 1 a teraz jest subaru impreza i w planie e30 drift car:))
W tricity regeneracja kosztuje od 300 czyli wymiana uszczelniaczy do 600 ze szlifowaniem i regeneracją drążków kierowniczych (nie mylić z końcówkami drążków)więc jeżeli ktoś ma namiar za 350 niech daje adres wyślę mu moją - będe miał w zapasie
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
no a jak nic nie cieknie nie zacina się lekko pracuje tylko troche stuka to nie mozna szybko tego stuku wyeliminować niema tego w zadniej kiązce napraw ?
Uciążliwe jest tylko to że samochód w koleinach lata na boki. Stukanie jest prawie niesłyszalne.
Czy ktoś coś wie dokładniejszego o tej śróbce którą sie kontruje luz na maglowincy?
Gdzie sie ona znajduje?