Wysany: 2004-08-16, 01:01 E28 535i gaz bądz zamiana na inne BMW
Jest jakiś gazownik w okolicach warszay godny polecenia
Jestem zmuszony załozyć inst. gazową, próbowałem zamienić się na diesla bo po poprzedniej betoniarce z gazem (E28 525i) mam złe doświadczenia, ale chętnych brak( a może jeszcze sie znajdą )
Pytanie jaką inst. czy warto montowac dodtkowo sonde L. aby dobrać lepiej mieszankę gazu
Czy nie zawracać sobie głowy i inst. 'na sróbe' wystarczy
tito masz na forum namiary na gazownika (poszukaj ich)
Podzwoń po gazownikach i popytaj.
Ps.Ja niemam 3.5 więc ci nie doradze.
Ale proponował bym instalacje z włoskim kompem tym bardzie jak teraz niema kompa to teoretycznie nie powinno auto przejść przeglądu (ale pewnie o tym wiesz)
Go
Wysany: 2004-08-17, 08:37
W 3.5 bez sondy lambda, najlepiej spisuje się instalacja BRC.
Go
Wysany: 2004-08-17, 08:47
Dzięki, a o tym kompie to nic nie wiedziałem
Więc jednak muszę szukać kogoś kto wsadzi sonde L.
Słyszałem również o montowaniu pixera przed i za przepływką co o tym sądzicie
Wiem tamat gazu jest przez wszystkich poruszany, ale jakoś ciągle się wacham i boję strzałów, w poprzednim aucie jak strzeliło to przepływka się rozpadła
pzdr
titto
Go
Wysany: 2004-08-17, 09:14
Motor lepiej pracuje gdy mikser jest przed przepływomierzem, a tak na marginesie jesli chcesz założyć sondę, to skuś się na wtrysk sekwencyjny gazu i strzałów nie będziesz się obawiać, a przy okazji spadku mocy nie będzie...
Jak niechcesz mmieć strzałów to wymieniaj na czas przewody WN świece
i zajżyj jak kopułka się czuje
Go
Wysany: 2004-08-19, 12:17
Ja mam 2.8 e28 L-Jetronik parownik BRC regulacja na śrobke, . Autko sobie jeżdzi ale tonie jest to samo co bez zweżki . (34mm)
Myślałem o złożeniu wtrysku sekwęcyjnego aleto się zaczyna od4000 .
Dobrego gazownika to z świecą szukać , z większością to nawet nie można sensownie pogadać przynajmniej u mnie w Radomiu . A w W-wie ten na Pasymskiej 7 jest chyba OK.
Piotr KR Go
Wysany: 2004-08-20, 16:32
Jestem uzytkownikiem E28 '87 2.0Motronic inst.gazowa LOVATO podcisnieniowa. Musze przyznac ze auto nie chce na tym jezdzic - sterownik pracuje w trybie awaryjnym,wystrzaly gazu zdarzaja sie co pewien czas - dwa razy uszkodzilo mi przeplywomierz (kable WN,kopulka,palec,swiece - nowki). Nie moge nic z tym zrobic. Brak hamowania silnikiem (tutaj daje znac o sobie motronic). Moc gdzies znikla. Nie mam systemu lambda, tak ze nie potrafie powiedziec czy by cos pomoglo? Moja opinia:nie montuj takiej instalacji do tego auta!
A może przydało by się wyregulować dobrze gazownie, pomyśl o tym
Go
Wysany: 2004-08-20, 20:27 Re: E28 535i gaz bądz zamiana na inne BMW
Pytanie jaką inst. czy warto montowac dodtkowo sonde L. aby dobrać lepiej mieszankę gazu
-Myślę że warto-precyzyjne dawkowanie gazu,na śrubie nigdy tak nie ustawisz.Ja dokupiłem kompa i auto stało się troch zrywniejsze i mniej pali.Za sonde zapłacisz jakieś 250zł + komp 400zł
Czy nie zawracać sobie głowy i inst. 'na sróbe' wystarczy
-I tak najbardziej istotny jest reduktor i mikser,ale pamiętaj że po montażu lpg I czy II gen staniesz się posiadaszem powwwooolllnej 535 Zwężka w dolocie skutecznie osłabia nasze auta