Pomg: 1 raz Doczy: 12 Wrz 2005 Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2006-05-16, 02:23 PACANÓW-Europejska Stolica Bajki......
Witam wszystkich....!!
Nie wiedziałem gdzie to dać to dałem tu...
jako że mieszkam w tym słynnym PACANOWIE to chciałem wszystkich zaprosić i namówić na jeden z największych festynów w Polsce...
Historia tych festynów zaczeła sie w roku 2003-70tą rocznice Koziołka Matołka....
Festyn jest sponsorowany przez Ministra Kultury....
Są to imprezy robione z naprawde wielką pompą,to co je wyróżnia ze wszystkich to,to że wszystkie atrakcje są totalnie za darmo....
Przez to też festyn zyskał sławe....
Chodząc ulicami Pacanowa w dzień festynu można sobie zjeść za darmo(są stoiska z np.darmowymi kiełbaskami z rożna... )woda mineralna jest również rozdawana na ulicach...
Wszystkie atrakcje typu:karuzele,loty balonem(od zeszłego roku)malowanie włosów,ciekawe malunki na twarzach...itd,itp.wszystko za darmo.....!!!!!
pierwszego roku było 30tys osób które odwiedziły moją mieścine....
Co roku jest ogrom sław...
Dzieczaczki mają bardzo wiele atrakcji....czytanie bajek przez słynne osoby,różnego rodzaju pokazy,niesamowity ogrom konkursów z nagrodami....każdy może brać w tym udział....
A teraz fotki....
2003rok:
DEKOROWANIE 31.05
Jako że niestety w porannych godzinach w dniu festynu pogoda nie dopisała,było przygotowanych 35tys płaszczy przeciwdeszczowych,oczywiście każdy dostawał za darmo....
Rozdawane również są wszylkiego rodzaju daszki przeciwsłoneczne,chorągiewki i dużo,dużo ciekawych i miłych upominków....
01.06.2003r.
Jeśli będzie jakieś zainteresowanie na forum to wrzuce jeszcze fotki z kolejnych lat.....
Ale naprawde żadne zdjęcie nie oddaje atmosfery jaka tam wtedy panuje....poprostu jakby sie było w innym świecie.....
Ewentualny nocle mógłbym załatwić za ok.20zeta od osoby ze śniadaniem chyba że ktoś chciałby skoczyć pod namiot,to jest niedaleko od pacanowa zalew nad którym można sie rozstawić(Solec-Zdrój-1 miejsce w Europie pod względem jakości wód.... 8) )obok 5 gwiazdkowego senatorium....
W tym roku festyn będzie sie odbywał 04.06.2006r
PozdrOOfki......
_________________ gg.8917719
Gdyby Bóg popierał przedni napęd To chodzilibyśmy na rękach....
Rzeczywiscie musi byc super atmosfera. Niczym sie nie martwic, tylko, bawic i podziwiac.......... jak w bajce hehe (to bylo bez podtekstow Bajeczko
Czemu czegos takiego nie bylo jak ja bylam mala (((
Przypomina mi sie piosenka z Akademi Pana Kleksa:
Kiedy pożegnasz już Bajkę
Bajkę z dziecięcych lat
Zamkniesz za sobą furtkę
Zaczarowany świat
Świat Twoich zabaw, myśli i słów
Pierwszych radości i pięknych snów
... az sie rozmarzylam, szkoda ze nie mozna wrocic czasu i znow byc dzieckiem ehhhh
Kordi to wcale nie tak daleko od nas więc jak tylko będzie wolny czas to napewno wpadniemy do Pacanowa tym bardziej ,że już tam byliśmy i bardzo nam się podobało.
_________________ Rodzinka Skorpionów ( Basia, Irek i Anitka )
Pomg: 1 raz Doczy: 12 Wrz 2005 Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2006-05-22, 11:27
metaldaw napisa/a:
Napisz coś więcej o tych noclegach bo propozycja naprwadę ciekawa... zwłaszcza że w tym ternimie mam wolne
Tak jak pisałem moge załatwić noclegi u kumpla który wynajmuje pokoje...
Wiadomo...oczywiście załatwić sporo taniej....
Wstępnie jak gadałem to byłoby to 20 zeta od osoby za dobem,przy dłuższym pobycie wyszło by jeszcze taniej...
Nocleg byłby w miejscowości oddalonej od Pacanowa o 15km.Jest to senatoryjna mieścina Solec-Zdrój...
Całkiem ładna.... jest zalew i cowieczorne imprezki nad nim...jest też właśnie możliwość rozbicia namiotu nad zalewem...ale to lepiej by było w pare osób.....Obok zalewu jest senatorium 5 gwiazdkowe.jest w nim również bar a właściwie coś rodzaju restauracji.. ,basenze sztucznymi falami,sauna,siłownia,i wiele innych,ze wszystkiego można skorzystać z tym że już niestety od płatnie....
Obok senatorium są również nowe korty tenisowe,nawet nie wiem czy coś sie płaci.....
PozdrOOfki.......
_________________ gg.8917719
Gdyby Bóg popierał przedni napęd To chodzilibyśmy na rękach....