Wysany: 2004-08-16, 22:21 wilgoc w bagazniku w e28
Witam,
Jak w temacie, skrapla sie para w bagazniku wszystko totalnie mokre.
Dzieje sie tak gdy sa opady. Nie widac zadnych odznak przecieku.
Moze to wina uszczelki?
Jak temu zaradzic? Czy w ogóle można cos zrobić?
Może byc tak ze woda leci przez ktora lampe - miałem tak ale w e30 i tez nie bylo nic widac,zdjałem wszystkie dywaniki i wlasnie zauwazyłem ze prwa lampa leci woda do srodeczka.
Drugie co moze byc to przycieta uszczelka klapa.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Anonymous Go
Wysany: 2004-08-17, 01:51
Proponuje sprawdzić dokładnie uszczelke, to raczej typowe w E28.
Sprawdz dobrze i wymień albo podklej siliconem
pzdr
titto
Go
Wysany: 2004-08-17, 08:05 Re: wilgoc w bagazniku w e28
Sprawdź uszczelki tylnych lamp, miałem to samo w e23, uszczelniłem lampy i jest ok 8)
a jak przy lampach nic nie dostrzerzesz to proszę podnieść autko na lewarek, zdemontować kółko i dokładnie obejrzeć ranty błotników od wnęki koła, zarówno z jednej jak i z drugiej strony, jak tam znajdziesz dziury tooo ciężka robota cie czeka
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
siema!!
a woda splywa ci na zewnatrz czy zostaje w bagazniku? u mnie w e-30 poprzedni wlasciciel pozalepial otwory odplywowe silikonem... w zimie mialem takie male lodowisko w kufrze.. a woda sie brala przez sparciale uszczelki lamp tylnych... troche silikonu i pomoglo...