BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
cieknaca listwa wspomagania
Autor Wiadomo
cypis0 

Doczy: 30 Pa 2005
Skd: gliwice
Wysany: 2006-05-18, 21:37   cieknaca listwa wspomagania

jak w temacie ma ktos namiary w obrebie slaska gdzie regeneruja listwy (znam firme roch ale chca 500zl!!!!!!!!!!!!!!! za regeneracje) objaw taki ze olej ucieka do oslony gałki chyba przy max skrecie, albo czy jest mozliwosc zrobienia samemu tego, prosil bym o opinie osob co to robily bo wiem ze to nie jest proste. jak ktos mial cos takiego i to naprawil to pisac hhehehe

Gepard 

Pomg: 7 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa - Tarchomin
Wysany: 2006-05-18, 22:32   

wiesz jezeli magiel nie wykazuje luzow mysle ze nie warto inwestowac w calkowita regeneracje klorej zreszta sam nie przeprowadzisz bo dochodzi tos\czenie i dorabianie elementow odpowiadajacych za wyzej wymieniony luzn natomiast samo uszczelnienie zwlaszcz jezeli mowisz o jednym miejscu to powinien byc koszt w okolicach 100zl
e-30 325e drift spc
e-39 525 TDS
A jest:
e-30 328i Cabrio
e-36 323i
e-30 318 is
Gepard Garage.Swapy mechanika.503-112-639

r3kin 

Pomg: 1 raz
Doczy: 22 Lut 2006
Skd: piaseczno
Wysany: 2006-05-18, 23:37   

mi też ciekła wymienilem zimering i spokój mam nic trudnego chyba ze łorzysko sie też rozlecialo to już wiekrzy problem bo niemorzna dostac i trzeba oddac do regeneraci oni dorabiaiom.

cypis0 

Wysany: 2006-05-19, 00:17   

powiem tak cieknie po obu stronach na do gum leje pare miesiecy temu tez tak mialem i po 2 dniach przestalo teraz niestety nie chce przestac nigdy tego nie ruszalem nie mam zadnej dokumentacj (nawet real oem nie przedsawia zadnych przekrojów) powiedz mi cos wiecej jak to robiles. wymieary zimery jak pamietasz.. bo nie chce potem nowej listwy kupowac. W zakladze facet powiedzial ze on wymienia tylko wszystko w srodku to ok 500zl jest a taka cena mnie nie bawi!! rekn napisz cos jak rozbierales co zrobic zeby nie narobic(sie i bigosu:)

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Skd: Słupsk
Wysany: 2006-05-19, 15:11   

wyjmujesz magiel - rozbierasz go na czesci - zmieniasz simmeringi na listwie na nowe - koszt 7 pln i juz jest szczelny. Prosta robota.

r3kin 

Pomg: 1 raz
Doczy: 22 Lut 2006
Skd: piaseczno
Wysany: 2006-05-19, 15:26   

z rozebraniem niema klopotu mi poszlo a numer zimeringu ao- 20×30×7 ja wymienialem ten na górze a jak dobrze rozumiem to tobie cieknie z boku po obu stronach

cypis0 

Wysany: 2006-05-19, 18:59   

tak dokladnie po bokach zrególy przy max skrecie

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Skd: Słupsk
Wysany: 2006-05-19, 20:42   

no to tez ci polecialy simmeringi - sztuk dwa po obu stronach :) - zeby rozebrac magiel to najlepiej:

1. wyjac go z auta :)
2. zdjac drazki kierownicze
3. wykrecic rurki ktorymi plywa sobie olej (niby nie trzeba ale ja je ladnie wyczyscilem itp)
4. zdjac plastikowa pokrywke ktora nalozona jest na walek ten ktory sie obraca skrecajac kola:)
5. bedzie tam nakretka - rozkrecamy - bedzie sprezynka itp - pamietaj w jakiej jest kolejnosci
6. od dolu tez mozna odkrecic taka duza zaslepke
7. wyciagasz ten walek normlanie do gory - bedzie uszczelniony simmeringami i oringami - mozesz je zmienic przy okazji - ja tego nie robilem bo tam mi nic nie lecialo
8. wyciagasz listwe z obudowy - ciagniesz za listwe w prawa strone - w lewa nie wyjdzie (lub na odwrot robilem to rok temu)
9. Wyjmujesz stare simmeringi zakladasz nowe i o ile listwa nie wymaga przetoczenia (nie ma wzerow zadnych) to dajesz ten sam wymiar ktory byl lub np o 1 mm ciasniejsze wewnetrznie - ja takie wlasnie dalem
10. Skladasz wszystko do kupy i gra muzyka :)

cypis0 

Wysany: 2006-05-20, 10:01   

no to w przyszlym tygodniu zapowiada sie ciekawa fotorelacje:))))hehehe narazie brak czasu i musze latac na kapiacej niestety:((

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: