BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
POCZTA POLSKA - banda oszustow
Autor Wiadomo
urbi 
SilaDrzemieWBemie

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2006-05-24, 23:01   POCZTA POLSKA - banda oszustow

czy wam tez sie zdazylo ze poczta leci w <admin edit : miało być bez gwiazdek itp> i nosi priorytety po tydzien ? mi zdazylo sie to nie raz i w tym momencie nawet auto stoi na drewnianych klockach bo jakis baran zapomnial o mojej przesylce !! !!! to wola o pomste do nieba ! po to place dodatkowo zeby miec szybko u siebie a nie patrzec w okno czy przypadkiem poczciarz nie przyjechal ! ostatni raz korzystalem z ich uslug !! !

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-05-24, 23:26   

ostatnio zakupiłem sprężyny od kolegi z forum i czekałem tydzień od nadania - w skrzynce na 100% nie było żadnego awizo - poszedłem na pocztę, a tam sobie przesyłka spokojnie na mnie czeka - laska w okienku wydała mi ją bez problemu

czasem jak wiesz, że coś ma przyjść, to warto podskoczyć na pocztę i się dowiedzieć - tam też pracują tylko ludzie ... i to na dodatek niezbyt sowicie wynagradzania za swoją pracę, więc z ich molale może być nietęgo - faktem jednsk jest, że po to się dodatkowo płaci za ekspresowość, żeby nie musieć czekać - zgłoś reklamację i tyle

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-05-24, 23:29   

yo!
Fakt płaci sie dodatkowo 1 zł za niby priorytet czyli naklejke :D a reszta zalezy od czynnika ludzkiego :D ale nasz czynnik jest zawodny po 40 latach matki rosji i ojca jozefa S :twisted:
pozdro
Ps mamy nowego ojca teraz niejaki R :D

kuzyn 

Doczy: 05 Kwi 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-05-24, 23:56   

Niestety poczta potrafi wyprowadzic z równowagi. Na rolete do auta czekałem ponad tydzień, a płaciłem za PRIORYTET. Gość od którego kupowałem wysłał mi nawet potwierdzenie nadania i wszystko z jego strony było ok. Z kolei raz jak ja coś wysyłałem, zapakowałem dobrze wszystko elegancko, priorytet opłaciłem i co?... paczka doszła po dwóch tygodniach, zmasakrowana, przedmiot uszkodzony.

jacekg.deviantART. com - galeria moich zdjęć
Ostatnio zmieniony przez kuzyn 2006-05-25, 14:15, w caoci zmieniany 1 raz  

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Wysany: 2006-05-25, 01:00   

reklamacje ? zglasza sie po 2 tygodniach :lol: :lol:
priorytet i zglasza sie po 2 tyg ze nie dochodzi ... dobrze ze nie po roku
male wynagrodzenie ? patrz ile sie placi za paczki i ile ich codizennie jest wysylanych
niedawno nawet byla podwyzka cen ! moge nawet doplacic ta 1 zl zebym byl pewien ze dojdzie na termin a nie po tygodniu ! przez tych oszustow bo inaczej nazwac sie nie da auto stoi i czeka na czesci

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-05-25, 05:44   

jakby bylo malo ze opozniaja przesylki to jeszcze kradna :evil:
http://biznes.interia.pl/news?inf=752161

MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2006-05-25, 08:36   

ja pracuje na poczcie od lat i jakos nie slyszalem o takich zeczach 8) hehe zart oczywiscie ;) , po 2 tygodniach mozesz starac sie o zwrot kasy za priorytet .. przesylek jest miliardy a skargi jednostkowe .. np mogło auto z Twoja przesylka zostac porwane .. ulec wypadkowi i listy rozsypaly sie na setki metrow :lol: , co do tego ze kradna .. widzieliscie instytucje ktora nie kradnie ?? hehe nie nie tak na powaznie skonczyły sie czasy gdzie listonosz otwiera list i kradnie kase zreszta po to sa przesylki wartosciowe by to ubezpieczyc tak wiec jesli wysyłasz zwykłym listem cos wartosciowego to Tylko Twoje ryzyko .. tak samo jest z priorytetem .. jesli wysylasz go po 16 to bankowo nie bedzie na 2 gi dzien !! ! to czy priorytet bedzie na miejscu szybciutko zalezy od wielu czynnikow np gdzie jest odbiorca .. czy w jakims zadupiu czy w wiekszym miescie .. od listonosza czy jest novy i nie zna rejonu czy stary ktory zna go na pamiec .. i takie tam ;) temat rzeka .. nie raz poruszany na tym forum.. podsumowywujac napisze ze zawsze mozecie wysyłac przez inna firme a nie przez poczte i bedzie spoqj, wybor firm jest naprawde ogromny :D

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-05-25, 09:45   

mi miesiąc temu ta <admin edit : hehe ptaszki znaczki z shiftem też odpadają prosze > ukradła aparat cyfrowy za 2 kafle, który sprzedałem.....

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-05-25, 13:45   

ja dziś wyjąłem ze skrzynki awizo powtórne z datą 23.05 - przesyłkę odebrałem właśnie tego dnia w ogóle nie mając żadnego awiza - jak w wielu urzędach w Polsce tak i na poczcie panuje niezły burdel - trzeba by wymienić całą kadrę na ziomali pokroju MrKrycha, żeby ten chory system zaczął normalnie działać - może skrobniemy jakąś petycję :wink:

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2006-05-25, 14:05   

Przesyłki nadaję bardzo często - prowadzę firmę komputerową.

Przesyłki odobieram bardzo często - mam 19 letnie BMW :mrgreen:

A serio, zdarzało mi się że priorytet nie dochodzl następnego dnia... ale okazywało się że jednak paczka nadana została dzień wcześniej.... a ktos mi wciskał kit że nadana parę dni wcześniej.

Dodatkowo: Listonosz ma mój numer telefonu (zresztą jest na niego miejsce na tym papierze, przyklejanym do paczki) i zanim przywiezie to dzwoni. Po co ma na darmo jechać?

Telefon na pocztę też mam, często jak mam coś pilnego (np wspomaganie) dzwonię żeby miła pani sprawdziła rejestr. Sprawdza i mówi: nie przyszło, lub: przyszło wziął listonosz, wraca o tej i o tej to może Pan przyjechać o tej i o tej)

Raz miałem wpadkę ale okazało się że to list bąbelkowy i nie było listonosza w rejonie. Osobny jest od paczek inny od listów. Pracowało dwóch zamiast 4.

Listonosz zarabia 850zł brutto (!), a pozatym mój pies go goni, bo nie lubi rowerzystów.

Acha. Paczki można ubezpieczyć. Dodatkowo wartościowe paczki (pobrnaie) powyżej 400zł (a może 500zł?) są liczone jednostkowo, tzn przy każdym przeładunku, sprawdzane czy są, a nie liczone było 25 paczek, załadowano 25. i raczej nie giną.

A jak ktoś wysyła drogi sprzęt bez ubezpieczenia.... to no comment.

A i jeszcze jedno. Jak nadajecie paczkę i macie dwód nadania, a komuś nie dojdzie... to już nie wasza sprawa.

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-05-25, 14:13   

Z tym" nie wasza sprawa" w końcówce bym się spierał.

Ja może jestem naiwny , bo pieniądze kolesiowi, który wpłacił oddałem.

KotSylwester 

Wysany: 2006-05-25, 14:18   

hmm... no nie wiem wiem że jak masz dowód nadania, to już Cię reszta nie obchodzi... tak mi się wydaję, że paczki już sobie szuka odbiorca... ale mogę być w błędzie...

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-05-25, 15:15   

hehe
dlatego zawsze nadawajcie przesylki UPS 'em
:lol: i po klopocie :wink:

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Skd: Słupsk
Wysany: 2006-05-25, 18:06   

ja wszystko co cenne sle siodemka :)

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2006-05-25, 19:51   

Wysyłam też sporo paczek, niekiedy po 10 dziennie i opoźnienia to norma, kiedyś na 10 paczek priorytetowych nadanych przed 13, 8 dochodziło na następny dzień teraz może jedna, poza opóźnieniami paczki są traktowane jak piłki, jak coś dostaje to opakowanie zazwyczaj jest w tragicznym stanie, niedawno też miałem sytuacje że kasa z pobrania sie zapodziła gdzieś i po całej polsce szukałem.

Ogólnie wali mnie to czy listonosz zarabia 100 czy 1000zł, jego obowiązkiem jest terminowe dostartczanie paczek i obchodzenie sie z nimi w miare ostrożenie.

Ostatnio byłem w szoku, wpadł pod drzwi koleś z błotnikiem do bmw, waliło tak od niego winem że aż mnie cofło.....

Nic nie poradzimy na to że żyjemy w kraju gdzie wszysko co nienormalne jest normalne i nikt nie jest w stanie tego zmienić

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

Przemass 

Doczy: 08 Wrz 2005
Skd: Zielona Góra
Wysany: 2006-05-25, 20:13   

Niestety jestes w wielkim błedzie koles z błotnikiem nie moze walic winem bo kazdego dnia dmucha w alkotest. Paczek nie nosza listonosze tylko kierowcy paczkarze, jest to osobna firma a poczta polska korzysta z jej usług nazwa to transpost, a jezeli opłacasz pryiorytet to nie ma nigdzie tam napisane ze bedzie na 100% na nastepny dzien, pozatym sa pewne regulaminy i szczegółowe opisy usług. A co do twojego aparatu Łukasz nic tylko gratulować wysyłania w ten sposób, a reklamacje chociaz zlozyłes ?

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Wysany: 2006-05-26, 01:42   

kazdemu dochodza a jak wytlumaczycie to ze ida do mnie 2 paczki i nie doszla jeszcze zadna ? jedna idzie od zeszlego poniedzialku a druga od tego ponedzialku (mamy juz [piatek) i obie sa priorytety ! nie wydaje sie wam to dziwne ?

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2006-05-26, 06:27   

Cytat:
Niestety jestes w wielkim błedzie koles z błotnikiem nie moze walic winem bo kazdego dnia dmucha w alkotest. Paczek nie nosza listonosze tylko kierowcy paczkarze, jest to osobna firma a poczta polska korzysta z jej usług nazwa to transpost, a jezeli opłacasz pryiorytet to nie ma nigdzie tam napisane ze bedzie na 100% na nastepny dzien, pozatym sa pewne regulaminy i szczegółowe opisy usług. A co do twojego aparatu Łukasz nic tylko gratulować wysyłania w ten sposób, a reklamacje chociaz zlozyłes ?

Wiesz co, nie udawaj obrońcy poczty bo każdy wie jak jest, jak chcesz moge Ci przesłać scany pism mojej ostatniej skargi na babe która nieprawidłowo wysłała mój przelew, z tego co na nich pisze poleciała z roboty ale jak naprawde jest nie wiem. Z paczkami jeździ kierowca a roznosi je jakiś drugi koleś i uwiez mi nie ściemniam tutaj. To że żucają paczki każdy wie bo skoro wysyłam paczke ładni zapakowaną a dochodzi kompletnie zniszczona to coś w tym jest.

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-05-26, 07:12   

Polak potrafi - wypije zaraz po badaniu :wink:

Vindevil 
Syn motopompy!

Pomg: 9 razy
Doczy: 21 Gru 2004
Skd: Częstochowa
Wysany: 2006-05-26, 07:13   

Przemass napisa/a:

I ja dołoże swoje trzy grosze. Każda wileka instytucja ma swoje niedociągnięcia i wady. Lepiej co by było więcej tych pierwsych niż drugich, ale TP, Poczta i energetyka to jest oddzielna historia. Tam niema wad ani niedociągnięć. Jest maxymalna niekompetencja i złodziejstwo. Sam już kilka razy przez poczte najadłem się strachu i małem problem. Niedochodzenie paczek czy przesyłek ...... to normalka, a zaginięcia hm.... kilka dni temu byłem świadkiem jak gość przy okienku się wykłócał o kosztowną przesyłkę (z priorytenem i potwierdzeniem odbioru) która doszła do innego miasta, ale pod ten sam adres i numer domu. Ciekawą sprawą było podanie informacj przez panią pracującą za okienkiem że to praktycznie nie do odzyskania ... i co ... i finału nie znam ,ale znając realja to ten pan już pewnie zapomniał i pozostał mu żal że go polacy okradają!

KotSylwester 

Wysany: 2006-05-26, 08:54   

Panowie, po raz kolejny okazuje sie że jestem w czepku urodzony. Powaznie, po raz kolejny widzę że tam gdzie bardzo wiele osób napotyk ana duż eproblemy ja nie mam jakichkolwiek.:)

MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2006-05-26, 09:03   

Po to jest radca prawny na poczcie, po to macie potwierdzenia czyli dowody ze wysylaliscie paczke czy list aby sie o swoje klucic .. jesli ktos wysyla aparat za 2 kloce i ma to w :cenzura: i nie szuka winnego to ja tez chce dostac taki aparat !! ! ktos tam pisal o pijanym doreczycielu .. jesli masz to w du..e ile zarabia i co robi to dlaczego nie zlapales go za reke i nie zadzwoniles po policje ?? od razu by stracil prace a Ty moze dostalbys zamiennika ktoremu pachnialo by z buzi blend-a-medem .. ja nikogo nie bronie tez olevam poczte ale NIKT NIE JEST SWIETY !! ! czy wy zawsze do konca sumiennie wykonujecie swoja prace?? BZDURA !! ! ale najlatwiej jest kogos krytykowac .. jak mowilem temat rzeka nie raz poruszany zero kompromisu :D

PioterW tak jak mowisz ja zrewolucjonizuje poczte 8)

PS jestes nie zadowolony z czyjejs uslugi to zacznij robic tak jak menel .. wysylaj innym kurierem i po klopocie :) napisz pismo do tepsy ze chcesz odbierac rachunki przez neta bo listonosz smierdzi winem .. nie ma zeczy ktorych nie da sie w polsce zalatwic pozdro !! !

Przemass 

Doczy: 08 Wrz 2005
Skd: Zielona Góra
Wysany: 2006-05-26, 09:09   

Ja tez mam same mile doswiadczenia z poczta, 2 panow ktorzy obsluguja moj rejon zamieszkania maja do mnie nr tel i najpierw dzwonia, pytaja czy jestem, itd., nawet jezeli mnie nie ma w miescie to potrafia zawiesc przesylke w inne miejsce wskazane przezemnie.
Nic jeszcze mi nie zginelo i sie nie zniszczylo, pryiorytety najczesciej dochodza nastepnego dnia, nawet ostatnio przesylka od kolegi z forum z Lublina doszla na drugi dzien a mieszkam na drugim koncu kraju, tak wiec jezeli odp korzystam z uslug szanownej poczty to jest loooz, zawsze mozemy skorzystac z inej firmy jak to zrobil kolega B..... :wink:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: