Ile czasu trwa wyrobienie duplikatu prawa jazdy i dowodu osobistego? mam juz dosc najpierw ta głowica, a teraz jeszcze to. mialem jutro jechac do niemiec po samochod no i sobie pojechalem wczoraj zgubilem portfel z wszystkim dokumentami i kartami nawet kasy nie moge wyplacic z konta bo dzis sobota wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
To zależy od urzędu jak się długo czeka, z prawkiem może być nie wesoło bo do końca czerwca trza wymienić te stare papierowe a jak wiadomo ludzie czekają na ostatni moment. Ale powiem Ci tak - jak dobrze zagadasz z babką/facetem w okienku to prawko mozesz miec w ciagu 7-9 dni a dowód też coś koło tego. Wiem bo przy tym robiłem. Wszystko zależy od tego kiedy Twój wniosek zostanie wprowadzony do komputera i wysłany do Warszawy. Jeśli tego samego dnia kiedy składasz to tak jak pisałem pare dni i jest do odbioru a jeśli będzie leżał na półce i czekał na swoją kolej to nawet miesiąc. Jak pójdziesz składać wniosek to powiedz, że wszystko Ci ukradli a pracujesz za granicą i potrzebujesz jak najszybciej lub coś w tym stylu.
Pozdro!
A moze ktos ci go przysle .. lub zadzwoni ze znalazl, albo odda na policje .. po co komus czyjes dokumenty tam gdzie pracuje czyli na poczcie co tydzien wyciagamy portfele ze skrzynek .. bardzo czesto z dokumentami ale bez kasy .. lepszy rydz niz nic pozdraiam i wspolczuje
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
Zdziwiłbyś się ile z takimi dokumentami znalazcy robią. Jak pracowałem przy dowodach w Urzędzie to co jakiś czas przychodzili ludzie wyrobić nowy bo stary zgubili/ukradli im i mówli, że same kłopoty przez to tylko mają bo ktoś telefon kupił na taki dowód albo kredycik jakiś wziął. Niestety uczciwych ludzi mamy deficyt w tym kraju Ale były tez przypadki, że ktoś odesłał czy wrzucił do skrzynki.
Czyli ja zaliczam sie do tych uczciwych ludzi jakies 2 miechy temu znalazlem portfel z karta motorowerowa legitymacja i dowodem rej od skutera, 5 zl i jakies tam pierdoly byly .. znalazlem numer do kolesia zadzwonilem przyjechal i dal mi 40 zl na flaszke i byl bardzo szczesliwy i zadowolony ze mu go oddalem itd
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
heh - ja jak znalazłem porfel (wybebeszony z kasy) i zadzwoniłem do gościa (mając dowód osobisty nie trudno ustalić telefon), to gościowi nawet nie chciało się pofatygować po odbiór - mimo, że był z tego samego miasta, więc zapakowałem to do koperty i wrzuciłem do skrzynki - oczywiście bez znaczka
jednak posiadając cudzy dowód można na prawdę sporo przewałek zrobić ... tyle, że nie będę tu istruktażu robił, bo przeciez wszyscy jesteśmy uczciwi, więc i tak nikogo to nie interesuje
[ Dodano: Sob Maj 27, 2006 11:21 ]
mam nadzieję puz, że Twoje dokumentu znajdzie ktoś uczciwy i uczynny
współczucia Zgubiłeś je u siebie czy u laski w G-D?
Bo jesli u siebie to są jeszcze jakies szanse bo jak u Anety to znając mentalność wiekszosci ludzi (młodszego pokolenia) w tym miescie wypatroszą ci go z kasy itp i trafi do smietnika bo po co się pofatygować i go zwrócic
co do kasy to nie łódze sie z reszta nie bylo za wiele!!! jesli ktos by oddal to ma u mnie dobrego wchiskacza nawet a nie wodeczke!!!! najbardziej obawiam sie wałkow jak buchneli kumplowi dokumenty to chlopak do dzis po policji jezdzi i nie moze wszytkiego odkrecic!!! min rachunek na 17 tys zl z AVON heh zostal konsultantem jakies telefony i rachunki kosmos, kredyt i jakies raty jak pomysle to mnie dreszcze przechodza!!! dzieki za rady bede podjezdzal do milych pań z kawusia chociaz moze nie bo w kaczogrodzie moze to byc zle odbrane
zycze ci tylko aby ci oddali portfel , u nas we wrocku 2 na 3 portfele sa zwracane. Kiedys kumpla okradli na kapielisku to mu przyslali legitke dokumenty, wizytowki itp
Odzyskalem wiare w ludzi dokumenty z portfelem znalazla pani X kolezanka z pracy, matki mojego kolegi hahhah. ktos na szybkiego oproznil go z kasy zabral karte i wyrzucil zostaly drobne kolo 50 zl bo mi babeczka w kiosku ze 100 wydala blaszakami. kolesia widzialem bo podszedl do samochodu obok na parkingu i glupio sie patrzyl jak odjezdzalem na szczescie Jedrzejewskich krew to nie maslanka sprawiedliwosci przy okazji bedzie wymierzona z drugiej strony to chyba jakis znak widocznie nie mialem tego dnia jechac do niemiec nie wierze w takie rzeczy ale kto wie