BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
m20b20 -uszczelka czy głowica-ubywa wody....
Autor Wiadomość
HAMANN E30 
German-Style

Wysłany: 2006-06-01, 11:37   m20b20 -uszczelka czy głowica-ubywa wody....

Witam
Mam podobny problem jak kolega w M50b20 tylko,ze ja mam m20b20 i sprawa wygląda nastepująco:
Swego czasu silniczek zagotowal mi sie jak nie otworzyl termostat,po tym czasie po juz po odpowietrzeniu ukladu i wywaleniu termostatu ubywa mi wody w zbiorniczku wyrównawczym.Sprawdzalem juz chlodnice i nigdzie nie leci woda,natomiast mam obrzygany blok silnika od strony kolektora dolotowego,nie od strony kol.wydech. Silniczek jest jakby slabszy przy 3tys. zaczyna sie cieżej zbierac(jakby stracil na mocy).Tyle,ze ten objaw juz mialem wczesniej przed awarią termostatu.Ciekawi mmnie fakt co dzieje sie z plynem chlodniczym jesli ubywa,bo w oleju nie widze wody.Prosze o wskazówki.Pozdrawiam.

Arczi e30 
ZBANOWANY

Wysłany: 2006-06-01, 11:46   

tak czy siak silnik muisz rozebrac ... czy to uszczelka czy głowica, zadecyduje sprawdzanie szczelności głowicy, ktore kosztuje 60zł ... jesli oszczedzisz na tym może bedziesz miał nieszczescia rozbierania 2 raz ... życze ci żeby nie była to glowica, ale dla swietego spokoju oddaj ja na szczelnosc ... nikt ci nic innego nie doradzi

P.S. moim zdaniem szansa że to głowica sa jak 3-7 przy czym te 7 jest dla uszczelki...

sarna1 
hooligan rootz

Wysłany: 2006-06-01, 13:40   

obrzygany czym ?? ? olejem czy plynem bo to istotna roznica - ja olejem to uszczelniacze na metalowej odmie padly a jak plyn to uszczelka pod obudowa termostatu.

HAMANN E30 
German-Style

Wysłany: 2006-06-01, 17:34   

obrzygany olejem...jak wymienic te uszczelniacze? mozna jakis opisik...
Ostatnio zmieniony przez HAMANN E30 2006-06-01, 17:36, w całości zmieniany 1 raz  

Pawel-e30 

Wysłany: 2006-06-01, 17:36   

haman zdejmij kolektor dolotowy wymien oringi na tej rurce co pisze sarna i dalej sie lansój po swoim mieście :wink:

ja u siebie też musze to zrobić :)

Odpowiedz do tematu