Wysłany: 2006-06-01, 11:37 m20b20 -uszczelka czy głowica-ubywa wody....
Witam
Mam podobny problem jak kolega w M50b20 tylko,ze ja mam m20b20 i sprawa wygląda nastepująco:
Swego czasu silniczek zagotowal mi sie jak nie otworzyl termostat,po tym czasie po juz po odpowietrzeniu ukladu i wywaleniu termostatu ubywa mi wody w zbiorniczku wyrównawczym.Sprawdzalem juz chlodnice i nigdzie nie leci woda,natomiast mam obrzygany blok silnika od strony kolektora dolotowego,nie od strony kol.wydech. Silniczek jest jakby slabszy przy 3tys. zaczyna sie cieżej zbierac(jakby stracil na mocy).Tyle,ze ten objaw juz mialem wczesniej przed awarią termostatu.Ciekawi mmnie fakt co dzieje sie z plynem chlodniczym jesli ubywa,bo w oleju nie widze wody.Prosze o wskazówki.Pozdrawiam.
_________________ BIAŁE MOGĄ WIĘCEJ
...tylko i wylacznie bety;)
tak czy siak silnik muisz rozebrac ... czy to uszczelka czy głowica, zadecyduje sprawdzanie szczelności głowicy, ktore kosztuje 60zł ... jesli oszczedzisz na tym może bedziesz miał nieszczescia rozbierania 2 raz ... życze ci żeby nie była to glowica, ale dla swietego spokoju oddaj ja na szczelnosc ... nikt ci nic innego nie doradzi
P.S. moim zdaniem szansa że to głowica sa jak 3-7 przy czym te 7 jest dla uszczelki...
Wysłany: 2006-06-01, 13:40
obrzygany czym ? olejem czy plynem bo to istotna roznica - ja olejem to uszczelniacze na metalowej odmie padly a jak plyn to uszczelka pod obudowa termostatu.