BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Naprawa skrzyni ETA
Autor Wiadomo
Gangstapcf 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 28 Lut 2006
Skd: Szczecin
Wysany: 2006-06-01, 00:31   Naprawa skrzyni ETA

Witam, mam pytanko czy ktoś może przypadkiem wie :) podczas składania skrzyni biegów bmki do kupy trzeba kasować luzy, tak jak w dyfrze?? Chodzi mi o to że mam zajechane łożysko (strasznie wyje na biegu jałowym). Pytam bo może wystarczy rozłożyc, wymienic i poskładać.

cypis0 

Doczy: 30 Pa 2005
Skd: gliwice
Wysany: 2006-06-01, 00:35   

a skladalasej juz skrzynie?? kiedys xeon chcial rozbierac i robic i po obejrzeniu rysunku skrzyni odpusil, bez dobrego schematu nie zabieraj sie za to !! tylko drobna uwaga a pytanie hmmm nie wiem czy jest na forum jakis szpec od skrzyn taniej wychodzi wymienic czasem skrzynie, przy dzisiejszych cenach czesci do e30 :) )

Gangstapcf 

Doczy: 28 Lut 2006
Skd: Szczecin
Wysany: 2006-06-01, 08:32   

Oglądałem troche etk i wsumie wydaje mi sie ze u mnie wyje na wałku atakującym (jak wcisne sprzęgło to sie wycisza), kiedyś troche się przyglądałem jak gościu walczył ze skrzyną i nie było w tym czarnej magii, dlatego pytam :) , moze akurat przypadkiem cos sie uda naprawic samemu :) , a tak wogóle to po ile teraz średnio chodzą skrzynie do ETY :) , pytam tak na wszelki wypadek :)

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2006-06-01, 16:05   

300- 400 zł.. wiem bo już am trzecią... raz tylko rozłożyłem.... uwierz mi, jest sajgon... silnik przy tym to nic.

poza tym te objawy które opisujesz to pasują mi do łożyska sprzęgła a nie do skrzyni... jak jest obciążone to nie wyje a jak puścisz sprzęgło to wyje... sprawdź najpierw to... dopóki nie wyjmiesz skrzyni i nie sprawdzisz to nawet nie gdybaj

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-06-01, 19:16   

loko napisa/a:
uwierz mi, jest sajgon... silnik przy tym to nic.

skrzynia z osobowki to nic w porownaniu ze skrzynia z ciezarowki albo ciagnika :shock:
bez 15Kg mloteczka sie nie posklada :lol:

wracajac do problemu to sprawdz tak jak pisze loko lozysko sprzegla

cypis0 

Wysany: 2006-06-03, 21:18   

łozusko oporowe sprzegla mam to samo tylko brak checi do sciagniecia skrzyni ....po raz enty....a wracjac do tematy jak chcesz rozkrecac skrzynie i to jest twoja 1 skrzynia to kup juz dróga nauka kosztuje w koncu :) )) maskarka sajgon itp za 1 razem wiecej szkody niz porzytku w skrzyni sie robi:)) jak juz bardzo chcesz experymentowac wydep jaks walnieta od kogos rozluz i zlóz dobra szkola:))

duchX
[Usunity]

Wysany: 2006-06-04, 20:36   

lozysko oporowe dziala tylko w momencie wcisniecia sprzegla !! ! wiec skoro sie wycisza po wcisnieciu to jest to lozysko na walku atakujacym

cypis0 

Wysany: 2006-06-04, 22:12   

xeon to pytanie jak stoje na luzie i mi cos tam świerszczy wciskam sprzeglo i cisza?? na bank mam luz na nieszczesnym kole dwumasowym, tarcza sprzegla i docisk nowe tylko łozysko zostalo stare i ma troche luzu (wiem moja głopota tez powinno pusc do wymiany) to niby skrzynia ?? podczas jazdy jest cisza.. ja stawialem ze to kolo dwumasowe lub lozysko oporowe. oświec mnie jesli sie myle:)) bo co do skrzyni to bylem przekonany ze jest ok a ty mi tu takie suprajsy robisz:((

koza0007

Doczy: 13 Pa 2005
Skd: Koszalin/Bukowo Morskie
Wysany: 2006-06-14, 23:58   

A ja tez twierdze ze jest to luz na walku atakujacym. Tak mialem w poprzedniej BMW. W obecnej tez mam taki sam objaw i szukam nowej skrzyni, bo wymiana lozyska nie ma sensu. Po zlozeniu biegi juz tak nie wchodzą.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: