Wysłany: 2006-06-10, 17:04 TOR KIELCE 9/10.06 - WRAŻENIA
Oj działo się działo... Dzięki wszystkim za super zabawę i ostrą rywalizację !
Jak wrażenia uczestników i obserwatorów ?
p.s. 13sty... Hmmm... w sumie wiedziałem że wyścigów nie wygrywa się driftem.. no sam nie wiem jak to sie stało
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
duchPW [Usunięty]
Wysłany: 2006-06-10, 18:03
mimo wszystko muszę powiedzieć, ze było fajnie wczoraj bawiłem się na prawdę dobrze, ale dzis już nie
Witam !! A co ty Pioter taki pesymista???? Od organizatorów dowiedziałem sie ,ze bardzo sie cieszą ,że zlot osiąga taka popularnośc , że myślą o zmianie nazwy , gdyz BMW na tym Zlocie staje sie dominującą marką.Efektem jest coraz wieksza trudnośc dostania sie na "pudło"......................No ale chyba bylo fajnie.Moim skromnym zdaniem widac coraz wyższe wymagania jakie stawia tor nam "zawodnikom"...................pozdrawiam - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
Rewelejszyn!!! Dla mnie super! Trening, fajne próby, wysoki poziom no i świetne towarzystwo. Wszystko czego mi trzeba było! Czuję się całkiem spełniony. Mimo że tylko szóste miejsce, to banan na mordce Wszyscy, którzy byli przede mną, byli lepsi. Gra mi to. Błagam, nie wypisujcie że gdybyście nie mieli 5 czy 10 sekund kary, to bylibyście ileś tam wyżej. Z tego co widziałem to każdy miał błędy, przynajmiej 10s czy 15.
Gratulejszyns Dla zwycięzcy, Jurka ISowca Rajdowca za powtarzalną profesjonalną jazdę bliską maksimum i BORa, który znowusz wyciął wszystkich, którzy bardzo chcieli jego samego wyciąć w rewanżu za zeszłe Kielce
[ Dodano: Sob Cze 10, 2006 11:28 pm ]
Dawać zdjęcia! Filmy! LUKAS! Dawaj onboardy jak najszybciej
chcialem z tego miejsca podzienkowac Lukasowi za super organizacje,wszystkim pozostalym za sportowe zachowanie(czyt. nie danie sie czerwonej fladze na treningach),wysmienita atmosfere,kolezenskie zachowanie wszystkich przybylych,poprostu super zabawe w doborowym towarzystwie!!podzienkowania dla Henrego za przejazdzke jego wsanialem fiatem....i wiele wiele wiecej:)...poprostu fajnie miec takich kumpli w klubie:) wogle fajnie ze kolega dotarl do trzebini,bo gdyby nie on chwycila by mnie szuszarka:)
-chcialem jeszcze pogratulowac wszystkim wysokoch umiejetnosci jezdzcieckich w swoch RWD i dazenie do ich zwiekszania z pewnoscia zaprocentuje:) (widzielem w wielu duzy potencjal)
- mam nadziej ze dzis jeszcze fotki beda dostepne na mojej stronie
-obysmy sie zobaczyli na takiej imprezie jeszcze nie raz:) pozdrawiam
_________________ dobra no zmienie ta Aniee30.. nich Ci bedzie Piotrek,cobys nie smial sie ze mnie zabardzo:)
Dzieki przybyłym za super atmosfere Szkoda ze jednak nie wszyscy przybyli
Bardzo się ciesze że wszystkim sie podobalo i nikt sie nie nudzil
Sportowa rywalizacja i kolezenskie stosunki na torze to jest chyba cos najpiekniejszego co moze byc w tym sporcie
Kolejne zawody sa juz we wrzesniu, ALE w np lipcu moglibysmy rozegrac w Super OESie klase RWD, ktora zaproponowal Pancin. Ale o tym w innym temacie
Dodam rowniez ze jest pewien plan na przyszly sezon, o ktorym wspomnial organizator po rozdaniu nagrod, ale o wszystkim bede informowal w swom czasie
Wielkie dzieki dla Henrego za przejazdzke jego niesamowidym Fiatem, super autko, poprostu bomba
Oraz Borowi za przejazdzke eMką Cudne autko
Jednym słowem było super. Bawilem sie swietnie. Z wyniku zadowolony niejestem, ale co sie wybawilem to moje i tak do tego chyba najlepiej podchodzic
Pozdrawiam goraco i do zobaczenia na torze
Luk
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Chciałbym bardzo podziękować Baurowi i Lukasowi za transport oraz wszystkim za wspaniale zachowanie na treningu i podczas zawodów ... na prawde szacuneczek!! Wspaniele było patrzeć jak jeździcie bokami nie prowokując organizatorów do machania flagami hehehe.
Metalowe ofrodzenie vs. moja bluza ... 1 : 0
Stawka była tym razem bardzo mocna, ale dzieki temu impreza nabrała zdecydowanie wyższej rangi! Niezapomniane przeżycia; wsłuchiwanie się w zakresy obrotów 7-8kRPM coponiektóych furek i patrzeć jak rysują jedenastki (niektóre również ósemki).
Całkiem ciekawe OSiki, a piasek naniesiony podczas deszczowego treningu sprawił, że tylko najlepsi zrobili dobre czasy na zawodach.
Gratuluję wszystkim i pozdrawiam.
Kilka fotek z komórki :
Zwróćcie uwagę jakie minimalne różnice sa w punktacji między zawornikami od BORa (5) do Lukasa (9)
witam
jak dla mnie impreza szczęśliwie sie skończyła, pomimo wypadnięcia z toru i cała zapracowana przewaga poszła na marne. Slicki które miałem przydały się do próby górskiej ale pózniej było znacznie gożej na zapiaszczonym torze i małej pętli.Jak na stan auta, kary i wypadniecie w trawę to z wyniku jestem zadowolny.Bardzo duzo bmw było na torze z całęg niemal kraju i widać że bez naszej klasy ten zlot jest marny.
Nie wiem po co klasyfikacja generalna była jak nikt z organizatorów na koniec nic nie powiedział nawet dziękuję gdzie na każdym supoer oesie był puchar i kasa na paliwo ok.150 zł - no ale trudno taka organizacja.
Jesli chcecie w Lipcu pojezdzić na torze w super oesie to trzeba to zgłosić wcześniej wtedy jest szansa na klasę rwd obiecywaną od jakiegoś czasu.
Pojezdziliście na treningu solidnie i widać było że poziom jest wysoki. Dużo znajomych osób ze zlotu z Tarnowa plus nowi których nie znałem ale wszyscy w kulturalny sposób zachowywali sie i dlatego uważam że impreza była doskonała
Zwróćcie uwagę jakie minimalne różnice sa w punktacji między zawornikami od BORa (5) do Lukasa (9)
Szkoda, ze nie sfotografowales tej drugiej kartki gdzie wyszczegolniono czasy poszczegolnych prob. Mozna bylo wtedy zobaczyc, ze przewage mocne auto zbudowaly glownie na probie gorskiej, gdzie Power mial bardzo bardzo duze znaczenie.
Witam !! Jak wejdziecie jutro na stronę www.automobilklub.kielce.pl to przy imprezie "Ogólnopolski Zlot Kabrioletów i Starych Samochodów" będą szczegółowe wyniki poszczególnych prób.Czyli nic straconego.......A i zdjęcia p.Renaty tez maja byc.....PZDR - henry
PS. Dopiero dziś stwierdzam ,ze było super..Dzieki wszystkim za fantastyczną , sportowa atmosferę i za miłe słowa..........
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Witam !! Troche mnie dzis poniosło..Przeczytałem w kieleckim "Echu Dnia" relację o Zlocie na "miedziance".Jakiś "redaktorek napisał ,ze ".......nieporozumieniem byl start samochodów marki BMW w zlocie kabrioletów i starych samochodów.....". No nie wiem co o tym sadzic. Zamierzam jutro wysłac e-mail'a do niego , by mu wytłumaczyc , że przy okazji Zlotu kabrioletów i starych samochodów została utworzona odrębna klasa aut marki BMW.Dzis gazetę zostawiłem w pracy a tam był adres e-mail do tego *******. Jutro zamieszczę ten adres w tym watku i myśle ,ze chociaż Lukas jako organizator "części zlotu" dotyczacej BMW coś ma tam prawo napisac .A jak i pozostali uczestnicy Zlotu sie "dołożą" to może temu Panu "w pięty pójdzie"........Pozdrawiam - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
KUPIŁEM TĄ GAZETE bo słowo ludu nie wychodzi i co przeglądam dodatek sportowy z zamieszczonymi informacjami o sporcie z całego kraju i oczywiście nie ma nic ale informacje o bzdurach z boisk 4 czy 5 klasy do diabła a taki elitarny zlot pominięty , dobrze że MICHAŁ Sołowof był wymieniony i poinformowali ludzi że 3 miejsce w Polsce
a tu patrze dział Dobre rady i motoryzacja str. 22 Tytuł Weterani na Torze
pomijam fakt nie wymienienia auta Henrego dla mnie nie zrozumiały , bardzo szybka Alfa równie nie zagosciła na łamach naszego brukowca a koniec artykułu wam przytocze;
"Nieporozumieniem ogólnopolskiego zlotu kabrioletów i starych samochodów były natomiast samochody marki Bmw, które stanowiły ponad połowę uczestników imprezy.Większość pojazdów z logo BMW nie ukończyła nawet 15 lat. Powód obecności właścicieli tych samochodów był zupełnie inny niż prezentacja swoich czterech kółek- rywalizacja na torze wyścigowym.
Podpsał śie kmiot znawca motoryzacji to ROBERT FELCZAK
felczak@echodnia.eu
ja tego gnoja przejadę na jakimś oesie , po prostu brak słow i wstyd na całą Polskę
no co za pajac ...
Przecierz my tam byliśmy jako calkowicie odrębna grupa aut i własnie po to aby rywalizować a nie prezentowac auta... i to że nie miały nawet 15 lat to nie ma żadnego znaczenia. I fakt faktem stanowimy urozmaicenie tej imprezy! Robimy z niej niezły SHOW ... ludzi powinno to interesować