BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Ale Sztuczke wypatrzyłem
Autor Wiadomo
VinCent318iS 

Doczy: 17 Maj 2005
Skd: LaS VegaS ParanoS
Wysany: 2006-06-11, 17:35   Ale Sztuczke wypatrzyłem

BMW E30
oczywiście znaczek out

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-06-11, 18:12   

prawie 20letnie auto z lpg a TYLKO 160tys km... jakos blisko do kosciola musial miec wlasciciel jak tylko 8tys rocznie robil....

--==maly==-- 

Pomg: 7 razy
Doczy: 29 Mar 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-06-11, 18:19   

Na przebieg nie ma co patrzeć.
Jeżeli napisze prawde czyli ze 400tyś to nikt się nie zainteresuje w tym kraju trzeba kłamać
ludzie chcą być oszukiwani.
A co do tej e30 widziałem ją już jakiś czas temu bardzo mi się podobała jedyny mankament to silnik bo 2.0 już miałem i więcej bym nie kupił chyba,że by mnie było stać na wywalenie LPG i jazde na benzynie.

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-06-11, 19:18   

jaqub napisa/a:
prawie 20letnie auto z lpg a TYLKO 160tys km... jakos blisko do kosciola musial miec wlasciciel jak tylko 8tys rocznie robil....

moj wujek ma od nowosci skode favorit chyba z 91 roku i pewnie nawet 8 tys. nie ma na liczniku ;samochod byl kupiony tak na wszelki wypadek-na codzien wujo wolal jezdzic rowerem

znam kilka takich aut ktore maja male przebiegi bo np.auto bylo tylko do kosciola a wlasciciel mieszka od kosciola 3km a jak byla ladna pogoda to wolal sie przejsc pieszo albo jechac rowerem; dodam ze nie sa to osoby ktore nie jezdzily bo nie mialy na paliwo , wiec przeciwnie

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2006-06-11, 19:22   

--==maly==-- napisa/a:
Na przebieg nie ma co patrzeć.
Jeżeli napisze prawde czyli ze 400tyś to nikt się nie zainteresuje w tym kraju trzeba kłamać
ludzie chcą być oszukiwani.

wczoraj kupiłem od ŁukaszaQ18 licznik z obrotomierzem to mojej e30-tki z 1984r ... bo miała zegarek ... licznik moj był w stanie idealnym bez zadnej ryski, łukasza tez był okey wiec wziełem .... zdejmujac swoj licznik napotkałem na problem .. mianowicie wszystkie srubki odkrecały sie dosc ciezko ... zdejmujac tapicereke z nad nóg aby odpiac wtyczki zobaczyłem org. plomby BMW musiałem je zerwac by odpiac wtyczki :idea: ... auto było z 1984r i miało na liczniku 169tys jak je kupiłem a w niemczech miało 1 własciciela ... jak po nie jechalem to sie smiałem z przebiegu choc gość sie zapierał że taki naprawde jest i zgadza sie z ksiazka serwisową ... w Polsce była od roku i gość jej założył GAZ ... i zrobił nią przez rok troche ponad 3tys km ..... :idea:

Idea jest wiec taka ze sa samochody ktore maja prawidłowe wskazania licznika kilometrów ... a to ze auto ma gaz o nicznym sie swiadczy ...

P.S. Niestety moje auto ma juz 240tys .... zamiast 173tys ... bo tyle było na liczniku od Łukasza :evil: ... takze zrobiłem przez 5 miesiecy 65tys km :lol:

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2006-06-11, 20:48   

Arczi, to trochę natłukłeś kilometrów :wink:

e36 318ti compact szrotex

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-06-11, 21:06   

często ludzie mają samochody mieszkając w miastach i na codzień jeżdżą środkami komunikacji miejskiej, bo nie trzeba sie martwić o miejsca parkingowe

a w niemczech (zwłaszcza w większych miastach) komunikacja jest lepsza niż u nas - metro zaiwezie Cię prawie wszędzie, więc jeśli takie przebiegi są udokumentowane, to czemu nie

auto bardzo ładnie zrobione, ale raczej nie przez 70-letniego dziadka, sta wnioskuję, że może być lekko przykatowane - zanim się nie obejrzy, nie ma co wyrokować

--==maly==-- 

Wysany: 2006-06-11, 21:17   

Drzwi i lewe i prawe mają inny odcień od karoserii.
Ale pozatym przebieg nie jest ważny bo jeżeli ktoś dba wiele rzeczy mogło już zostać wymienionych.
Łącznie z silnikiem.

metaldaw 
Emigrant

Pomg: 14 razy
Doczy: 01 Cze 2005
Skd: Glasgow
Wysany: 2006-06-11, 23:52   

Szkoda, że zagazowana (to zabija m20)

i czy rocznik to na pewno 87? bo na fotkach to nie jest wąska lampa.

http://metaldaw.posadzdrzewo.pl

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-06-11, 23:54   

szeroka jest chyba właśnie od września 87

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-06-12, 00:12   

ale sie czepiacie..
co by nie bylo i tak oplaca sie kupic za ta cene taka coupete czarna ,na szerokiej i zagazowana, na azevach 9 calowych.
aby tylko silnik dawal rade i wojka szczepana nie bylo w okolicach.

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2006-06-12, 07:26   

i na czym polega sztuczka :lol:

J E L I T O 
na czarno

Doczy: 16 Wrz 2005
Skd: STALOWA WOLA
Wysany: 2006-06-12, 08:07   

Nie jest taka śliczna jak piszesz. Przecież tapicerka drzwi ma jasny kolor, a powinna być czarna. Ułamana gałka od podnoszenia szyb i sportowa kiera nie wróżą dobrze. Zwróć uwagę na przetarcie fotela przecież po 160 tyś km wyglądał by jak nowy.

ZOBACZ TO 540i http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=23752

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2006-06-12, 08:36   

J E L I T O napisa/a:
Nie jest taka śliczna jak piszesz. Przecież tapicerka drzwi ma jasny kolor, a powinna być czarna. Ułamana gałka od podnoszenia szyb i sportowa kiera nie wróżą dobrze. Zwróć uwagę na przetarcie fotela przecież po 160 tyś km wyglądał by jak nowy.

mozna tylko uznac ze jesli sterowanie wycieraczek reflektorów dziala to prawdopodobnie auto nie było mocna bite z przodu ... jakby było to juz by ich nie było ...

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-06-12, 16:16   

z tymi fotelami to różnie bywa - wystarczy, że w jeansach masz dłuższe nity i po 1000 km można zajechać siedzenie zanim sie zorientujesz, że te spodnie nie nadają się do jazdy samochodem :lol:

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-06-12, 16:25   

W reno clijo kolega ma juz lekkie przetarcie po 30 tysiącach :wink:

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-06-12, 21:12   

Łukasz napisa/a:
W reno clijo kolega ma juz lekkie przetarcie po 30 tysiącach :wink:

clio to nie beemka...
a tak serio co do przebiegow to wiem ze zdarzaja sie auta ktore stoja po kilka lat nie jezdzone... ale takie auta na allegro z takim wiekiem i tak niskimi przebiegami moznaby liczyc na palcach... jednej reki :D
naprawde nie jezdzac duzo ( a teraz jezdze dwoma autami) to i tak moja e36 robie ok 20tys km...

--==maly==-- 

Wysany: 2006-06-12, 22:35   

Akurat e30 ma kiepską tapicerke jak wypali ją słońce robi się tak twarda,że wystrczy dotkąć mocniej palcem i materiał pęka.

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-06-14, 10:14   

W zwykłych fotelach była strasznie kiepawa, fakt.

sebo 

Doczy: 02 Sie 2004
Skd: kobyłka near wawa
Wysany: 2006-06-14, 10:31   

na tapicerke w sportsitze nie ma co patrzec przeciera się z predkością światła i nie zabardzo dojdziesz po tym jaki przebieg lepiej patrzec na pedały wykładzine pod nogami okolice lewarka biegów i sam lewar a co do ułamanej korbki i sportowej kiery to odrazu nie uznawałbym tego za jakas zla wróżbe moim zdaniem po tych zdjeciach to nic nie wrozy dobrze ani zle :D i tyle:D

była E30 320i coupe

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2006-06-14, 10:37   

maly napisął:
Cytat:
Akurat e30 ma kiepską tapicerke jak wypali ją słońce robi się tak twarda,że wystrczy dotkąć mocniej palcem i materiał pęka.

hah dobre dobre po milionie km w Iraku chyba. Moja ma 300tys prawie i fotel pasazera stracil jedną nitkę i to od dżinsów a mam samochód bez dachu!!

Panowie powiem tak... ja nie mam nic wytartego, ani uszczelek, a ni napisów na desce rozdzielczej, skórka na galce zaczela sie przecieac po koniec zeszlego roku, fotel sam popsułem spodniami, blok silnika nie ma progów ... a mam dokładnie 290tys km przelotu... czy nie daje Wam to do myslenia? Ze 20letni zamochod ma przebiej 160tys km i est caly powycierany?? a mój nie?

dodam że wujek mam e23 280tys km w skórach rocznik 85 w jego rekach od 19lat i tez nie jest zjechana?

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-06-14, 11:07   

Chyba jeździcie w kompletnych kombinezonach z pluszu :wink:

--==maly==-- 

Wysany: 2006-06-14, 11:51   

Kocie ale zwróć uwagę,że nie każde e30 ma taką samą tapicerkę.
Wiem co mówie. W mojej byłej e30 szyby nie były nawet zielonkawe tylko zwykłe białe.
Słońce tak wypaliło brzygi siedzeń i góre tylnej kanapy,że mogłeś mocniej nacisnąć i nitki pękały. Pozatym kwestia gdzie stało auto w garażu czy nie. Twój baur raczej w niemcowni był garażowany jak większość cabrio. A co do złamanej korbki to akurat jest norma w e30 bo korbki są tandetne. Ja jak kupiłem jedna była ułamana a drugą sam ułamałem.

Tomek3er 

Pomg: 1 raz
Doczy: 06 Sty 2006
Skd: Królewski Kraków
Wysany: 2006-06-14, 12:07   

Co do korbek to prawda sa kruche..

ChriS 
Miłośnik literki M

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Chojnice
Wysany: 2006-06-14, 19:08   

Potwierdzam zdanie małego.Bratu wymieniałem oparcie kanapy ,bo od słońca pękało samo od dotknięcia.Pewnie w niemcowni długo stała na placu+czarny kolor+zwykłe szyby.
W mojej poprzedniej miałem brązowe szyby i tapicerka była w dużo lepszym stanie.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: