BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Trzesie kierownica przy hamowaniu! Zawias OK!!
Autor Wiadomo
bmwprg 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 10 Kwi 2006
Skd: z neta
Wysany: 2006-06-15, 15:53   Trzesie kierownica przy hamowaniu! Zawias OK!!

Witam!
jestem juz zdesperowany w ciagu tego tyg na zawieche wydale ponad 900zł tulejki wachacze itp. Ustawilem zbierznosc i jak hamuje z predkosci ponad 100 na godzine to mi bije tak kiera ze jakby mialo ja wyrwac. Do 100 nic nie bije wszystko idealne! Nie wiem co Robic sprobuje kola wywazyc... a co dalej juz sam nie wiem.. Pomozcie co to moze byc bo juz nie ma na to sily... A tarcz nie dotykalem i specjalnie po rogrzanych w wode nie wpadlem...
Pozdrawiam!
A i ile powinna palic 5tka m20b25 na surbce LPG? w miescie na automacie? I czy to prawda ze na Sce mniej spala po miescie?Jescze raz Pozdrawiam i zycze milego dnia:)

Gelo 

Doczy: 08 Mar 2006
Skd: Radom
Wysany: 2006-06-15, 16:19   

Wydaje mi się że to wina tarcz, mają one skłonność do krzywienia się, pozostaje jedynie ich wymiana bo toczenie pomoże jedynie na jakis czas. I nie koniecznie trzeba wjechać w wode by się wykrzywiły, poprostu one już jak mają.

bmwprg 

Wysany: 2006-06-15, 17:32   

Kurde dziwne to ze to na tarcze sie przezucilo:| bo to sie nagla stalo! W sumie jak by byly tarcze krzywy to bym to czul na pedale ale tak to nic nie czuje i nie wiem co jest.

Darek W-wa 735 

Pomg: 1 raz
Doczy: 30 Sie 2004
Skd: Warszawa YELONKI
Wysany: 2006-06-15, 17:39   

ja stawiam na sworznie zwrotnicy.Miałem to samo w 7.

DAREK-użytkownik forum
E34 525 -SPRZEDANE> Jest: PRIMERA P12,YAMAHA Fazer 600 , E36 COUPE,E 38

bmwprg 

Wysany: 2006-06-15, 17:57   

a w jakich sytuacjach CI kierownica drgala?. Bo mi tak nomrlanie do setki nic sie kompletnie nie dzieje:) NIe wiem jzu sam kazdy mowi co innego a wszystko mnie meczy. Jak najlepiej sprawdzic czy tarcze przednie sa proste zeby znow bezsensu nie nie inwestwowac jak ma dalej bic:/ Pozdrawiam

jaras87 

Doczy: 11 Cze 2005
Skd: Gdańsk
Wysany: 2006-06-15, 18:03   

jezeli jedziesz z duzą predkościa nie hamując i nic nie drga ... a przy hamowaniu drga to 100% są to tarcze...

i dzieje sie to nagle ;)

bmwprg 

Wysany: 2006-06-15, 20:17   

a jak wogole sprawdzic czy tarcze sa proste? Dobija mnie juz to... ost jak jechalem to mialem lekkie dragnia ale malo odczuwalne przy 140kmh. Nie wiem juz co wymieniac zeby nie wyzucac pieniedzyw bloto... Kazdy mowi co innego a ja sobie wmawiam ze to alusy tak drza:) A jak juz tarcze i klocki to jakiej firmy:>

ZIUT 

Doczy: 09 Lut 2006
Skd: Kraków
Wysany: 2006-06-15, 22:39   

mozliwe tez ze luz ma guma na laczniku miedzy kolumna kierownicza a maglownica!!

to tez warto sprawdzic bo wtedy przy hamowaniu na kierownicy czuc drgania

zenio80 

Doczy: 10 Lut 2006
Skd: szczecin
Wysany: 2006-06-15, 23:35   

Ja też stawiam na tarcze.Jak nie jesteś pewien to jedź do wulkanizacji i wyważ koła,koszt niewielki a będziesz wiedział wiecej.Ja mam to samo,klocki nowe(niewiem jakiej firmy) tarcze przetoczone.Na początku było ok,ale po kilku chamowaniach zaczęły bić .Na pedałach(bez skojarzen) też nic nie czuje.Ja myśle że sa kiepskie tarcze i po nagrzaniu się wyginają. Jak się dowiesz co i jak daj znać :)
Ps kiedyś w kadecie przy ostrym chamowaniu,zapaliły mi sie chamulce.Później przy większych predkościach kiedy chamowałem czułem się jak w bombowcu,takie odgłosy były kierownicy mało z rąk niewyrwało :)
pozdro

KUKI 

Doczy: 17 Wrz 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-06-16, 01:22   

to samo miałem i winne były tylnie tarcze

jaras87 

Wysany: 2006-06-16, 09:44   

jak to sprawdzic ? przeciez napisałem ...

jak nie dotykasz hamulca ... i jedizesz szybko i jest ok

a jak dotkniesz hamulca i CI drzy to na 99.9% są to tarcze ....

bmwprg 

Wysany: 2006-06-16, 11:50   

No dobra zalozmy ze to tarcze. To jakiej firmy najlepiej kupic zeby znow to sie nie dzialo? I czy da sie jakos sprawdzic czy to wlasnie tylnie czy przednie? Bo ja juz w tym misiacu nie dam rad wymienic na nowe prawie cala pensja poszla w zawieche ehh...

jaras87 

Wysany: 2006-06-16, 14:48   

jezeli tarcze kupować to albo baaardzo tanio pewne uzywane tarcze do jazdy ...

albo nowe ... u mojego taty w skodzie był takie problem z tarczami ... zastosowalismy tarcze nacinane i wentylowane brembo max ... przejechane 40000 i brak problemów polecam .. ! są dośc tanie i nie krzywią sie tak jak seria ! w aucie hamulce zrobiły sie znacznie ostrzejsze.. ! klocki textar ...

stawiałym na przednie ...

przy krzywych tylnich poczujesz drganie dopiero przy mocniejszym hamowaniu ! i raczje nieodczuwalne na kierownicy tylko na budzie ...

bmwprg 

Wysany: 2006-06-16, 15:35   

a czy oplacalne jest przetoczenie tarcz? Bo mam znajomego tokarza tylko czy to ni epowroci! Pozdro

Gelo 

Doczy: 08 Mar 2006
Skd: Radom
Wysany: 2006-06-16, 17:13   

Pisałem wyżej że przetoczenie pomoże ale tylko na jakiś czas, a tarcze nie są takie drogie i bezpieczniej było by zakupic nowe.

ukinio 

Doczy: 09 Mar 2006
Skd: Nowy Dwór Mazowiecki
Wysany: 2006-06-17, 21:10   

witam
mam podobny problem w e36.
na poczatku stawialem na tarcze.tarcze wymienilem na brembo+klocki ferodo.nic nie pomoglo.zmienilem felgi (idealnie proste) troszke lepiej jest ale i tak od95km/h drzy kierownica.luzow nie widac w zawieszeniu.ostatnio robilem owalizacje kol i wyszlo dobrze.mialem delikatny luz na maglu ale go skasowalem i tez jest bez zmian.zastanawiam sie czy tyl ma znaczenie. :cry: pomozcie bo juz nie mam pomyslow.jeszcze jedno.czy kolo ma miec luz przod-tyl?bo simenblocki wygladaja ok.

el nino 

Doczy: 18 Cze 2006
Skd: warszawa
Wysany: 2006-07-04, 10:57   Trzesi kierownica przy hamowaniu.

Jak Sam juz napisales kiedy jedziesz i nie hamujesz to jest ok ,Jerzeli nacisniesz hebel przy 100 .to zaczyna trzasc kierownica .A wiec na poczatek wywarz kola ale bardzo dobrze sprawdz czy nie maja bicia ! nastepnie upewnij sie czy powietrza jest tyle ile powinno byc jerzeli w ktorms bedzie mniej to nie dobrze bmw jest czule na ubytek wiatru w kole dotyczy to tylniego jak i przedniego kolka efekt jest ludzaco podoby do krzywej tarczy.jerzeli to nie pomoglo to niestety klocki itarcze do wymiany ' Nim wymienisz zobacz moze ktoras jest fiolet ta jest przegzana .Sprawdz tloczki czy choda lekko ! Nie kabinuj Nie przetaczaj bici tarcz spowodowane jest zwichrowaniem wewnetrznej stroktury materialu i obawia sie wszczegolnosci gdy tarcze sie nagrzeja . sprawdz grubosc gdy dochodza do swojej minimalnej to zazwyczaj sie psuja . tyl i przod ma taki samo znaczenie . najlepiej wymienic oba kaplety na nowe orginaly klocki i tarcze bardzo sie poprawily .Jak zrobisz to solidnie to na 3 lata spokuj zapominasz otemacie ajak zaczniesz kabinowac #tanio kopil dwa razy kopil #[/list]

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: