Chciałbym wyjaśnić dlaczego dla Pana start samochodów marki BMW
w "Ogólnopolskim zlocie kabrioletów i starych samochodów" dnia
9/10 czerwca 2006 roku był nieporozumieniem i co znaczyło,
że "Powód obecności właścicieli tych samochodów był zupełnie
inny niż prezentacja swoich czterech kółek"?
Chciałbym nadmienic iz klasa BMW była odrębną i przyjechała tam
właśnie po to aby rywalizowac, a nie prezenotowac się.
Dodam również iż pomysł stwozenia odrębnej klasy BMW został
bardzo optymistycznie przyjęty przez organizatora zlotu.
Dlatego nierozumiem jak może Pan pisać o czymś o czym niema Pan
zielonego pojęcia? Czyżby żądziły Panem archaiczne i nie
prawdziwe stereotypy?
Pozdrawiam
Organizator klasy BMW
Łukasz Gałganow
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Pisze do pana w zwiazku z panskim artykulem nt. zlotu starych samochodow na torze w Miedzianej
Gorze. Pisze pan, iz
"Nieporozumieniem ogólnopolskiego zlotu kabrioletów i starych samochodów były natomiast
samochody marki Bmw, które stanowiły ponad połowę uczestników imprezy.Większość pojazdów z logo
BMW nie ukończyła nawet 15 lat. Powód obecności właścicieli tych samochodów był zupełnie
inny niż prezentacja swoich czterech kółek- rywalizacja na torze wyścigowym".
Zaiste nie moge zrozumiec dlaczego obecnosc BMW podczas tej imprezy tak panu przeszkadzala. Bylem
jednym z uczestnikow tej imprezy wlasnie jako kierowca BMW (rok. prod. 1990) i nie dostrzeglem zadnych
nieporozumiem czy niesnasek zwiazanych z obecnoscia aut tej szacownej marki. Wrecz przeciwnie,
wszyscy wspolnie wspaniale sie bawili.
Inna kwestia jest zupelny brak dziennikarskiej rzetelnosci z pana strony. Otoz pragne pana
poinformowac, iz znam osobiscie 90% wlascicieli startujacyh tam BMW i zapewniam pana, iz wiekszosc z tych aut
zostala wyprodukowana przed rokiem 91 a zatem maja wiecej niz 15 lat.
Powyzsze jednak sa niczym w prownaniu z moim zaskoczeniem wynikajacym z obserwacji panskiej irytacji
fakntem, ze przyjechalismy na tor wyscigowy sie poscigac. Drogi panie, milosnicy BMW organizuja
szereg spotkan, nazwijmy je piknikowych gdzie tylko prezentujemy swoje auta natomiast spotkanie na torze
wyscigowym stanowi dla nas nie lada gratke i doskonala mozliwosc aby sie poscigac, bezpiecznie
pobawic a przede wszystkim podszkolic w jezdzie autem. Czy nie po to buduje sie m.in. tory wyscigowe?
Konczac przypominam panu, ze BMW nie tyle braly udzial w zlocie starych samochodow i kabrioletow
lecz stanowilu osobna klase, w ktorej organizator zrezygnowal z ograniczne wiekowych dla samochodow.
Polecajac wiekszy obiektywizm i rzetelnosc dziennikarska pozdrawiam
to pewnie jakiś niedouczony palant znający się tylko na podwórkowej piłce kopanej, dali mu ileś miejsca na relacje, a że o motoryzacji nie ma pojecia, to napisał cokolwiek...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Brawo Lukas!!! Brawo Marcin!!! Prawidłowe działanie z Waszej strony. Szkoda tylko, że nie zarządaliście sprostowania na łamach tej gazety. Może taką notatkę wysłać jeszcze do wiadomości redaktora naczelnego?
Pozdrowienia i całuski - M.
Chlopaki !!! Dzieki za szybkie działanie a serdecznie podziękowania dla Pawłam5 za udostepnienie adresu e-mailowego tego *********. I sam zaraz tez cos mu napisze , kulturalnie i spokojnie...................Dzieki za Wasza reakcję............Pozdrawiam - Heniek
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
W ogóle to następną taką ścigawke fajne byłoby rozreklamować i przygotować zaplecze dla kibiców, dzięki którym zebrałoby się trochę kasy za podziwianie rywalizacji i pięknych boków. W ten sposób zebraną kase można by byłoprzeznaczyć na renowację toru kartingowego który miejscami niebezpiecznie się rozpada! Wiem że to była by maleńka sumka ale niech automobilklub tez pusko ruszy bo i tak wszyscy powazniejsi rajdowcy psioczą na ten tor i szczerze ... wcale się im nie dziwie!!
..Bardzo ciekawa inicjatywa. Tu naprawde chodzi o rozreklamowanie imprezy , gdyż jak na razie to dopiero powstanie klasy BMW ożywiło te zawody........A moze sie zapiszecie do kieleckiego Automobilklubu???
Na prosbe BOR'a dowiedziałem sie wczoraj jak można sobie pojeździć w miare tanio na kieleckim torze.
Napisałem temat na forum BMW Klub Łódź..................Najlepsza opcja to zapisac sie do Automobilklubu Kieleckiego ( niestety 50 zeteł na rok ) , z kolei przystapic lub zapisac sie , albo nawiazac kontakt z kieleckim Klubem "Scyzzor" i co dwa tygodnie śmigać po torze za friko. Tak mi wczoraj powiedział p.Zbyszek Molenda z Automobilklubu................
I co Wy na to ???? A do redaktorka wysłałem delikatnego w treści e-mail'a.........
Zobaczymy co nam wszystkim odpisze...................PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
doradzam wam jeśli chcecie potrenować to samemu udeżyć do Pana Molendy i tam samemu ustalić termin bo w Niedzielę scyzory was nie za bardzo dopuszcą do jazdy
Ja nigdy nie trenowałem na Torze w Kielcach ani ze scyzorami a ni z nikim innym, jestem fanatykiem sportowej jazdy od 7 klasy ;zobaczcie że 3 miejsca w klasie naszej zajeli goście którzy nie pierwszy raz ścigają się po torach a Pan Wienczysław Gałązka 320i jest moim odwiecznym rywalem mobilizującym mnie na 100% , bo moc auta nie jest aż tak ważna jak waga i zawieszenie. Dlatego jeżeli chcecie pośmigać na Torze u nas w swoim gronie to lepiej zorganizowaną grupą przyjechać na tygodniu w ustalony dzień i ganiać tak jak w Piątek mieliście 2 godziny a gy będzie wiecej aut to można więcej jak chcecie to mogę podjechać dla mnie to obojętne bo auto znam na pamięć
Odnośnie naprawiania toru to temat poruszliśmy n a nie jednej próbie i może nie komentjmy tego bo nie chcę dostać zakazu 2 letniego jak mój kolega i znany wam Sołowof
A wracając do pismaka to za delikatnie , za delikatnie
Nie znam się na starych samochodach ale ten najstarszy miał tablice Kie 7990 - to jedna z najstarszych rejestracji z nieważnym przeglądem technicznym , taki samochód w tym wieku ma zółtą rejestracje zabytkową , tak czy siak gdyby nie liczne przybycie kierowców bmw ta impreza marna strasznie , a pismak pisał że najciekawsze auto z grona 36 był fiat 124 spider z 74 roku gdzie on naliczył się 36 aut zabytkowych, strasznie mi wstyd za całą sytuację, nie wiedziałem ża tak mogą sprawy się potoczyć
duchPW [Usunięty]
Wysłany: 2006-06-13, 00:21
Paweł - sam napisałeś, że to brukowiec - takie odzewy, to jak woda na jego (pismaka) młyn - najgorsze co może być dla dziennikarza, to napisanie nieciekawego tematu, który nie zwróci niczyjej uwagi - dlatego gość sięgnął po sprawdzoną taktykę i pojechał po niskich społecznych instynktach posługując się stereotypami - przecież nie ma to jak wspólny wróg - coś, co zjedna czytelnika z autorem, a kierowca BMW, to bandyta albo chociaz złodziej
- miałem okazję poznać zasady działania dziennikarzy - także z brukowców i uważam, że w przyszłości takiego gościa należy przemilczeć, a już na pewno wdawanie się z nim w dyskusję nie odniesie oczekiwanego przez Was (Nas) efektu - co najwyżej zachęci go do napisania kolejnych bzdur
BTW - nie chciałbym być uznany za czepialskiego, ale jeśli wysyłacie oficjalne maile, to warto je wcześniej przeredagować i skorzystać choćby z worda, który wyłapuje błędy ortograficzne (czasem się wkradają), a tylko dajemy w ten sposób oręż w walce ze szkodliwym i tępym kierowcą BMW
PiotrerW ma niestety rację. Najlepiej nie zawracać sobie głowy takimi bakłażanami. Nie poskutkuje, a wręcz przeciwnie. Z resztą nie ma co się przejmować ani unosić, nawet jeżeli by to była Wyborcza. Kto czyta takie brukowce...
Fajnie było się z Wami spotkać, poziom jaki reprezentujecie jest wysoki, co nie jest dla mnie zaskoczeniem, i dlatego warto się spotykać bo można coś podejrzeć, i miło popatrzeć na slajdy tylnonapędówek, dotknąć M-5 z byczą siłą pod maską, a wojny to Pawełm5 nie wypowiadaj bo przy następnym spotkaniu stres mnie zje.
nie mialem mozliwosci wziecia aparatu, jak narazie tylko jurek wrzucil mala galerie - czy w zwiazku z tym moglbym Was prosic o powrzucanie jakis ciekawych ujec z toru?
z gory dzieki
_________________ same najsłabsze
e21 316->e30 324d->e36 318tds