Małe pytanie, w kolegi E30 325i (dopiero co sprowadzone) przy redukcji biegu np. przed zakrętem i puszczeniu gazu wydech "strzela"?
Za bogata mieszanka? Czy coś innego?
Wydech ma przelotowy, bez kata, tłumik końcowy nierdzewka też przelot, są też barany Schnitzera.
jakieś skutki negatywne dla silnika oprócz fajnych "efektów"?
A jesli nie opóźniony zapłon to co?
skutki negatywne ... dzieje sie tak ze nie spala calej mieszanki, ktora wybucha w wydechu ... podbno wypala to gniazda zaworowe i powoduje wieksze spalanie ... nigdy tego nie robiłem ... w maluchach tak niektorzy robili przez co mieli auta w stylu WRC .. warczy, rycy, cesczy ...
Pomg: 3 razy Doczy: 18 Pa 2004 Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-06-16, 14:54
przy redukcji zawsze troche walnie w wydech a w przelotowym i to na baranach bedzie to poprostu mocniej slychac.
watpie zeby bylo to cos z zaplonem bo regulowany jest elektronicznie, no chyba ze na pasku sobie skoczyl ale wapliwe.
jak dla mnie bomba... mi tez strzela w wydech ale tylko na wyzszych obrotach... wydaje mi sie ze zadnych negatywnych efektow to dla silnika nie ma... dla srodowiska tez raczej nie bo przeciez benzynka sie spala
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-06-17, 00:06
u mnie po wywaleniu zawartosci kata czyli tych plytek a pozostawieniu obudowy wlasnie tak strzela przy redukcji, przed operacja z katem mialem serie czyli cisze.
A co do zestawu takiego jak opisałem - ja mam podobny i jakoś daje radę, ale przy 120km/h np. słuchanie muzyki mija się juz z celem, żonę przy dłuższej trasie boli głowa.....