BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Centralny zamek i nie tylko w 520i z 1990 roku
Autor Wiadomo
zby_cho 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 18 Cze 2006
Skd: Radom
Wysany: 2006-06-18, 08:37   Centralny zamek i nie tylko w 520i z 1990 roku

Witam. Jestem nowym posiadaczem BMW E34 z sierpnia 1990 roku.
Auto jest super. Ma tylko jedną wadę. Wpuszcza mnie do samochodu i pozwala z niego wysiąść wtedy kiedy ono chce, a nie ja.
Albo jest wszystko OK, albo nie wiadomo z jakich przyczyn przestaje działać centralny zamek, załączają się kierunkowskazy awaryjne, przestają działać szyby elektryczne (drzwi przednie) oraz wycieraczki czasowe.
Jeśli macie jakiś pomysł gdzie można zajrzeć to proszę o pomoc.
Zby_cho

Jeszcze kilka uwag.
Założyłem dodatkowy alarm, aby mieć możliwość zamykania i otwierania auta pilotem. I znowu jest OK, jeśli centralny ?? zamek nie sfiksuje.
Nie mogę wyczuć kiedy to się dzieje. Czasami w nocy załączają się światła awaryjne. Kilka razy w czasie jazdy zostałem zamknięty w samochodzie i przestało działać wszystko Jak wyżej.
Jeszcze jedno jeśli jest wszystko OK to centralny zamek działa tylko w drzwiach kierowcy. Nie reaguje na otwieranie drzwi pasażera ani bagażnika. Czy tak powinno być??

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-06-19, 10:12   

siemasz
sprawdź kostkę prowadzącą wiązkę do drzwi kierowcy - w E30 można ją sobie obejrzeć w prawym słupku - pewnie w E34 jest podobnie
podejrzewam, że zaśniedziały lub ukruszyły Ci się styki - jak się da, to wyczyść, a jak nie, to poprowadź innym pinem - na pewno są jakieś wolne

co do awaryjnych, to czy nie masz tak, że np. przy otwartych drzwiach i uruchomionym silniku załączają się awaryjne? - taki system ostrzegawczy - jeśli tak, to wiązałbym to z wiązką w drzwiach - jak nie, to nie :wink:

sprawdź i napisz czy to to
pzdr

zby_cho 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 18 Cze 2006
Skd: Radom
Wysany: 2006-06-22, 08:10   Sprawdziłem

Dzięki za odpowiedź.
Piotrze wczoraj dostałem się do kostek z lewej strony pedałów, kostki w drzwiach kierowcy, zdjąłem tapicerkę drzwi kierowcy i nic złego nie znalazłem. Cała instalacja wygląda po 16 latach jakby wczoraj wyjechała z fabryki. Jak będę miał chilę czasu spróbuje obejrzeć inne złączki chyba że masz inny pomysł.
Z pozdrowieniami
Zbyszek

[ Dodano: 2006-10-08, 08:31 ]
Już po problemie.
Został wymieniony moduł zamka centralnego i jest wszystko OK

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach