Wysany: 2006-06-19, 16:03 IMIE DLA DZIEWCZYNKI/CHŁOPAKA
WITAM
WIDZE ZE CORAZ WIECEJ PRZYBYWA I JEST W DRODZE DZIECIACZKOW
JAKIE IMIONA WAM SIE PODOBAJA I JAKIE BYSCIE DALI LUB DALISCIE SWOIM POCIECHOM
Z ANIA JESTESMY PRZED WYBOREM IMIENIA DLA DZIEWCZYNKI WIEC ZAPODAWAJCIE JAKIES POMYSŁY
W NECIE OCZYWISCIE JEST SPORO IMION ALE CIEZKO SIE ZDECYDOWAC
Nam jak sie urodzi chlopiec to bedzie Sergiusz a dziewczynka Eliza.Zgryzote bedziemy miec jak sie urodza blizniaczki lub blizniacy -albo lepiej trojaczki
_________________ Drzwiami trzasnal
Gdy zmrok miasto pokryl ...
Witam
jesli chodzi o imie dla dziewczynki to mi najbardziej podobaja sie:
Eleonora
Anastazja
Gabriela
i bede nieskromna ale napisze jeszcze Aleksandra czyli Ola
.....Iles tam lat temu miałem taki sam problem........Juz w Urzędzie Stanu Cywilnego wziąłem urzędowy spis imion ( prosze sie nie śmiac ale w latach 70-tych nie można było nadawac imion spoza urzedowego spisu ) wybrałem pięc imion , napisałem je na kartce , wrzuciłem do "kapelusza" i wylosowałem.............Do dzis córka mi dziękuje za wybór , ma oryginalne a jednoczesnie niepretensjonalne imię.......Ma na imię Nina - polecam - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
jesli to może komuś pomóc - to proszę: ranking imion nadawanych w Wawie: http://www.gorny.najlepsze.pl/imiona/index.php?
Dla mnie pierwsze 10 od razu dla moich skreslone.
Ja przy doborze imion dla swoich pociech (Arek i Agata) - starałem się nie nadawać imion "modnych" - mam nadzieję, że uniknę sytuacji, że krzyknę do swojego i połowa dzieci z podwórka się zbiegnie
Ja przy dobieraniu imienia biore po uwage to żeby imie można było tylko zdrabniac
Np. Julia jest ok.
Np. Kasia już nie bo można powiedziac Kaska, Katarzyna
Np. Cyhodzi o to żeby do dziecka w szkole nauczycielka nie mowiła raz Kasia a raz jak jest zła np. Kaska lub Katarzyna. I żeby dziecko nie odczuwało zbytnio jej humorow
przy Brunhildzie pani w szkole będzie zawsze zmieszana, a w złości nigdy nie zdecyduje sie na wymyślanie jakichś dodatkowych udziwnień, więc nazywając tak córkę zapewniłbyś jej mnóstwo wrażeń i świat byłby ciekawszy
.... sam sobie wybierz - bez naszej pomocy, bo to Twoje dziecko, a tak poza tym, to Wielkie Gratulacje - niech się zdrowa rodzi!!!!