przeciez to prosta robota - odkrecic wydech, zdjac wal - odkrecic flansze i simmering na wierzchu.
tak sie tylko wydaje
ja u siebie ostatnio musialem zmienic tarcze sprzegla i zadnej sruby trzymajacej wal nie moglem odkrecic tak samo bylo z wydechem
wszystkie sruby ciolem katowka albo brzeszczotem bo inaczej sie nie dalo
a musze dodac ze nawet ciecie katowka nie bylo proste bo albo tarcza byla za duza i ciela obudowe skrzyni albo
tarcza byla za mala i nie dosiegala do srub
kamil ale z Ciebie rzeznik troche bawarek sie natracalem i jeszcze rzadnej sruby od walu tak nie traktowalem no ale jak sie nie ma w glowie to ma sie dluga rurke
_________________ bylo:
e-28 M535i
e-36 325, 318is Coupe
e-30 325e drift spc
e-39 525 TDS
A jest:
e-30 328i Cabrio
e-36 323i
e-30 318 is
Gepard Garage.Swapy mechanika.503-112-639
nie jestem rzeznik i w garazu spedzilem sporo czasu na dlubaniu tego i owego i co nieco mam pojecia ale mozesz o tym nie wiedziec
nie takie rzeczy musialem robic i dawalo sie rade jakos odkrecic ale nie tutaj
po prostu sruby byly bardzo zardzerwniale i mialy obrobione łby i nie szlo tego inaczej odkrecic
przy wydechu to nawet nie bylo widac jaki ksztalt ma łeb sruby wiec o czym tu pisac ;jakby tego bylo malo to ktos byl tak madry
ze przy jednej rurce przyspawal nakretki i łby srub do flanszy na łaczeniu bal sie zeby sie nie odkrecilo
tak wiec dluga rurke to sobie mozna bylo wsadzic albo znalesc tego co to robil wczesniej i mu wpie... za to jak to poskrecal
Za samo wyciągniecie skrzyni wołają 200 złotych można pewnie i taniej ale nie duzo czyli za min 150 zeta wyciagna ci skrzynie plus robocizna za wymiane simeringu