pamietam jak ktos cos pokazywal - jakies rozgalezienie kabli dla wtryskiwaczy ;okragla wtyczka gdzies pod kolektorem od strony kierowcy - moze to warto sprawdzic
zostaw go na chwile na wolnych na benzynie jak sie da ;zgas i wykrec swiece ; bedziesz wiedzial ktory cylinder/cylindry nie spalalaja paliwa
EDIT 8)
znalazlem ten temat w ktorym jest to o czym pisalem wyzej
no wlasnie też stawiam że któryś wtrysk daje ciała tym bardziej ze na gazie jest wszystko bez zmian ale zawsze lepiej zapytać może ktoś coś mądrego podpowie
jak odpalałem ją zimną przed usterką było czuć benzynką tak jak by sie zalewała... z wydechu było słychać delikatne pierdzenie tak jagby "wypadał jeden cylinder"
u mnie jest podobnie na gazie ok, a na pb rzuca silnikiem, dławi się, czasem odcina jeden cylinder i nie ma siły. U mnie to podobno przepływka padła bo na kompie nic nie wskazuje i podejrzewamy jeszcze cewkę
Pawel skoro piszesz ze nie masz emulatora to w takim razie masz dwa przekazniki odcinajace ktores 3 wtryski prawdopodobnie to bedzie przyczyna najprosciej odpal autko na benzynce i odpinaj kostki od wtryskiwaczy i zobaczysz ktore bo jest jeszcze mozliwosc ze na rozcieciu wtryskow zrobil sie zimny lut i nie ma styku choc jest polaczone.
_________________ bylo:
e-28 M535i
e-36 325, 318is Coupe
e-30 325e drift spc
e-39 525 TDS
A jest:
e-30 328i Cabrio
e-36 323i
e-30 318 is
Gepard Garage.Swapy mechanika.503-112-639