BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Waz gumowy? Jak zalatac? ZDJECIA
Autor Wiadomo
bmwprg 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 10 Kwi 2006
Skd: z neta
Wysany: 2006-06-24, 17:12   Waz gumowy? Jak zalatac? ZDJECIA

Witam!
Poszedl mi waz gumowy tylko nie wiem jak to nazwac(ktory to?) wchodzi on od strony szyby do silnika i do takiego urzadzonka prz prawym kielichy firmy bosh(patrzac od przodu). moje pytanie... poniewaz jest tam jakby nadciete od noza i czy te specjalne tasmy do wezy gumowych zdadza egzamin? bo nie wiem gdzie taka gume moglbym nabyc! Pozdro
Ostatnio zmieniony przez bmwprg 2006-06-24, 17:53, w caoci zmieniany 1 raz  

ADC 

Pomg: 2 razy
Doczy: 05 Sty 2006
Skd: B-tow
Wysany: 2006-06-24, 17:19   

Smialo powinienes kupic w sklepie gume przeplywomierza :mrgreen:

bmwprg 

Wysany: 2006-06-24, 17:52   

NIe nie jest to guma ukladu chlodzenia.
A o to i pekniecie

patryk w-wa 

Doczy: 13 Lis 2005
Skd: Stolica
Wysany: 2006-06-24, 17:56   

taką gume na bank kupisz ale jak chcesz tasme do wezy gumowych to kupisz w kazdym praktycznie sklepie z czesciami samochodowymi jest dosc dobra bez problemu wytrzyma nawet dosyc dlugo a kosztuje ok 10zl i najwazniejsze ze wytrzymuje wysokie temperatury.

bmwprg 

Wysany: 2006-06-24, 18:05   

No wlasnie nie wiem czy szukac takiej gumy, bo ost szukalem gumy do chlodnicy to mi na szrocie krzyczeli 70zł i musialem dorabiac i kombinowac. Wiec chyba sprobuje uzyc tej tasmy mam nadzieje ze wytrzyma:)

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2006-06-24, 18:46   

bmwprg napisa/a:
No wlasnie nie wiem czy szukac takiej gumy, bo ost szukalem gumy do chlodnicy to mi na szrocie krzyczeli 70zł i musialem dorabiac i kombinowac. Wiec chyba sprobuje uzyc tej tasmy mam nadzieje ze wytrzyma:)

Niestety nie wiem skad jestes ale w warszawie na przeciwko ul.Dolnej jest super sklep z gumowymi gratami - mozna jaka sie chce gume o róznych kształtach kupic za smieszne pieniedzory.

A jezeli juz ci szkoda wydac kasy to polecam taśme samowulkanizujaca sie a nie jakies power tape-y.

bmwprg 

Wysany: 2006-06-24, 18:50   

nie no ja mysle ze za 70 za gume z 90 roku i sparciala to przesada. Jestem z Gdanska:) i ost zjezdzilem wszystkie sklepy motoryzacyjne zeby dobrac do chlodnicy gume a co dopiero do tego. A jaka to tasma wylkanizacyjna dostane ja w sklepie motoryzacyjnym? Moze jakas firma?>

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2006-06-24, 19:41   

bmwprg napisa/a:
nie no ja mysle ze za 70 za gume z 90 roku i sparciala to przesada. Jestem z Gdanska:) i ost zjezdzilem wszystkie sklepy motoryzacyjne zeby dobrac do chlodnicy gume a co dopiero do tego. A jaka to tasma wylkanizacyjna dostane ja w sklepie motoryzacyjnym? Moze jakas firma?>

Nie znam nazwy niestety nejlepiej kupic szeroka - i nie wiem czy jest dostepna w sklepach motoryzacyjnaych czy przypadkiem w sklepach z aramtura sanitarna.

henry 

Pomg: 6 razy
Doczy: 20 Kwi 2004
Skd: Kielce
Wysany: 2006-06-24, 21:23   taśma

.....Doskonale sprawdza sie w tej sytuacji elektryczna taśma samowulkanizująca nr 23 firmy np. 3M , lub Bishop.......Przetestowałem ,sprawdziłem i polecam.................Rozciąga sie ja przed nawinięciem aż szerokośc jej zmniejszy sie o połowe i taka "naciągniętą" sie nawija na uszkodzona rurę..............PZDR - henry
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-06-25, 00:41   

ASO? wiem ze np gumy dolotu do m50b20 (te miedzy przeplywka a przepustnica) ORI w ASO sa tansze niz stare uzywane na allegro...

bmwm 

Doczy: 08 Lut 2006
Skd: Łódź
Wysany: 2006-06-25, 00:41   

podaj mi nr z tej gumy bmw
lub dokladnie z czego do czego idzie i w jakim aucie
powiem ci ile kosztuje nie wydaje mi sie zeby to bylo 70-90 za uzywke

tomcio83 
Bardzo Mądry Wybór

Doczy: 17 Kwi 2006
Skd: Dąbrowa Górnicza
Wysany: 2006-06-25, 11:26   

Mi kiedys w drodze walnela taka guma tylko od chlodnicu do silnika wchodzaca nie bylo innego sklepu ja Śkoda wiec wszedlem do sklepu zakupilem rurke dociolem troszeczke i do dzis smigam a koszt 12,90zl :D

bmwprg 

Wysany: 2006-06-25, 18:05   

wiec tak kupilem tasme samowulkanizacyjna:} polozyem warste i firmy K2 tasme do rur gumowych zobaczymy co z tego wyniknie :P

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: