BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Wymiana zbiorniczka wyrownawczego! E34
Autor Wiadomo
bmwprg 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 10 Kwi 2006
Skd: z neta
Wysany: 2006-06-22, 21:29   Wymiana zbiorniczka wyrownawczego! E34

Witam!
Dzisiaj chcialem odpowietrzyc beatke i dokrecilem srube odpowietrzajaca i sie ukrecila:/ i :cenzura: zbita... to moja druga chlodnica pierwsza miala pekniety zbiorniczke. i mysle jak tu przesczepic z jednego w drugie:) Tzn jak mozna sciagnac ten zbiorniczek wyrowawczy. Pozdrawiam m20b25 automat

[ Dodano: 2006-06-22, 21:40 ]
Czy moze w to miejsce tej sruby gdzie mi to peklu wpakowac, kleju w pistolecie(ten taki na cieplo) i odpowietrzac termostatem? Pozdrawiam prosze o szybka odp.

Cooba 
ALPINA fan

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Lip 2005
Skd: Radomyśl Wielki
Wysany: 2006-06-22, 22:49   

Sprobuj wykrecic to co zostalo. Tez tak mi sie kiedys ukrecilo i wyjac sie dalo. Pozniej lecisz do najblizszego deilera BMW i prosisz o taka srubke. Koszt nie powien by wiekszy jak 5 -7 zl i masz nowe i oryginalne. Nie zaklejaj tego na stale. Moze sie jeszcze przydac kiedys.

pozdro.

speed 
Michał

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Pa 2005
Skd: K/R/A/K/Ó/W
Wysany: 2006-06-23, 08:51   

Dokladnie tak, wykrec pozostalosci i dokup sobie srube, nie odpowietrzysz inaczej m20 bez tej sruby a jak masz gaz to i ze sruba sie to ciezko odpowietrza :wink:

Every man dies... But not every man really lives...

bmwprg 

Wysany: 2006-06-23, 09:50   

no chcialem tak zrobc tylko ze jak na nowo gwintowalem to mi pekla ta tuleja co w nia sruba wchodzi i lipton
a odpowietrzac przeciesz moge przez
termostat

speed 
Michał

Wysany: 2006-06-25, 16:06   

Nie wiem czy Ci sie to uda tylko ta sruba na termostacie odpowietrzyc ale sprobowac zawsze mozna ( podejrzewam ze odpowietrzysz tylko silnik a w chlodnicy nadal zostanie powietrze )

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2006-06-25, 17:07   

co za bzdury - odpowietrzy dokladnie caly uklad - przeciez to najwyzszy punkt w ukladzie chlodzenia.

A z wymiana boczka w chlodnicy nie ma najmniejszego problemu - rozginasz blaszki - zmieniasz boczek - uszczelniasz i zaginasz z powrotem :)

heny 

Doczy: 25 Lut 2006
Skd: Wałcz
Wysany: 2006-06-25, 17:12   

miałem podobny problem. Najpierw ukreciłem gwint ale w zbiorniczku poprostu okleiłem śrube klejem.Potem rozszczelniła sie chlodnica na połączeniu ze zbiorniczkiem.Mechanicy mówią że to typowa usterka bmw.Kupiłem używaną chlodnice bo nikt nie chciał sie podjąć klejenia,wymiany zbiorniczka.I dlatego uważam że nie dasz rady wymienić/przełożyć zbiorniczka.jedź z chlodnicą do gości co naprawiają plastyki i ci to zrobią za 20 pln.

speed 
Michał

Wysany: 2006-06-25, 21:50   

sarna1 napisa/a:
co za bzdury - odpowietrzy dokladnie caly uklad - przeciez to najwyzszy punkt w ukladzie chlodzenia.

A z wymiana boczka w chlodnicy nie ma najmniejszego problemu - rozginasz blaszki - zmieniasz boczek - uszczelniasz i zaginasz z powrotem :)

No pewnie ze bzdury inzynierowie w bmw wymyslili bzdure a Ty wiesz lepiej - gdyby nie bylo potrzeby to by dwoch korkow do odpowietrzania nie bylo, eeeh czlowieku :roll: A zbiornik wyrownawczy na kropelce przykleisz i bedzie git - przerabialem i ten problem nie wiem jak w innych miastach ale w Krakowie tylko jeden warsztat chcial sie podjec wymiany zbiorniczka i to gosc powiedzial ze prawdopodobienstwo naprawy wcale nie jest takie duze - a Ty raz dwa blaszki rozginasz i juz - zlota raczka z Ciebie :roll:

sarna1 
hooligan rootz

Wysany: 2006-06-27, 16:38   

no widzisz ..... gdybym tego sam nie robil na pewno bym nie pisal ze sie da...ale ze zrobilem i bylo - ba nadal jest ok to chyba mam prawo do wyrazenia swojej opinii, a naprawa chlodnicy naprawde jest banalna, tak samo twierdze ze idelanie odpowietrzysz uklad chlodzenia w bmw jedynie poprzez srube w termostacie - (mowa o motorku m20).

Pozdrawiam

speed 
Michał

Wysany: 2006-06-27, 21:55   

OK Ty masz Swoje zdanie ja Swoje z tego powodu do siebie strzelac nie bedziemy :wink:

pawelk318 

Doczy: 24 Lut 2006
Skd: Londyn
Wysany: 2006-06-28, 07:43   

ja mialem wyciek w chlodnicy miedzy plastikem a chlodnica jakas tam uszczelka pekla. pojchalem do firmy zajmujacej sie chlodnicami i powiedzieli ze mozna to wyciaganac ale sa tam aluminiowe zaciski ktore nie zwsze sie odginaja tylko odpadaja wiec nie podjeli sie tej roboty

sarna1 
hooligan rootz

Wysany: 2006-06-28, 10:55   

no bo wola ci sprzedac nowa chlodnice ;d tak to kazdy potrafi cos naprawic.

bmwprg 

Wysany: 2006-06-28, 11:00   

Wiem o co chodzi tez sie naczytalem o wymianie tej usczelki i po sprawie:) i Jezdilem do ziomow gdzie robia chlodnice:) jeden mowi odrazu wymieniac ze do tego nie ma zasady nowa i juz:) Mysle bede spokojny pojade do innego hehe Podjezdam wolam faceta tlumacze co i jak:) A onm ze klejenie sie mija z celem to ja mu o tej uszczelce a on do mnie ile lat mam) ja mu mowie 20 a on do mnie ze tyle lat robi chlodnice i zebym sie nie klucil z nim hhe i wez tu madry badz:) :wink:

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2006-06-28, 11:27   

speed napisa/a:
OK Ty masz Swoje zdanie ja Swoje z tego powodu do siebie strzelac nie bedziemy :wink:

tak tylko żeby dolać oliwy do ognia to ja odpowietrzam swoje M20B25 BEZ odkręcania śrubki na obudowie termostatu (bo ją urwałem) i bez śrubki na chłodnicy (bo jej niemam) :mrgreen: :mrgreen:

trzeba tylko odpowiednio nagrzewać silnik, i umiejętnie podpompować płyn wężami :mrgreen:

i przestańcie się już kłócić chłopaki na miłość boską :?

PZDR

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

bmwprg 

Wysany: 2006-06-28, 11:52   

A czym w taki razie popusczasz powietrze:)

speed 
Michał

Wysany: 2006-06-28, 15:35   

To tylko wymiana pogladow a nie zadna klotnia :D

No wlasnie ktoredy wypuszczales powietrze z ukladu :?: :?: :?: :!:

el nino 

Doczy: 18 Cze 2006
Skd: warszawa
Wysany: 2006-07-04, 11:18   

Dodzy koledzy niektore odpowidzi sa troche nie na miejscu jerzeli Ktos prosi oporade to nalerzy mu jej udzielic jerzeli sie wie ajak sie nie wie to poco to wrzystko ? Problem z chlodnica jest zasze albo pszcza na laczeniach albo urwala sruba odpow.po pierwsze zczuciem dokrecamy tam jest tylko plastik i uszczelka gumowa jak ja lkko dokrecimy to juz trzyma . po drugie wymiany zbiornika wyrownawczego udaja sie raz na dwadziesca poiewarz gumowa uszczeklka to nie wszystko plastiki sie wypaczaja i wtydy zaczna puszcac wiec wymieniac na wypaczonej czesci niema sensu .

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: