BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Jazda po Warszawie :( - uwaga na dziury
Autor Wiadomo
yoshi 
Pepsi Mrucielago

Pomg: 7 razy
Doczy: 21 Lis 2004
Skd: Warszawa - Zacisze
Wysany: 2006-02-16, 13:45   Jazda po Warszawie :( - uwaga na dziury

Jak każdy widzi mamy odwilż, a razem z nią pojawiają się nowe dziury :(

no i jestem w plecy na felge i opony (2 szt. bo na os trzeba zmieniac)
podjechalem od razu do wulkanizatora to zaplacilem 30zł za prostowanie i wywazenie, pojezdze zobacze jak jest ale chyba jednak na przyszly sezon nowa felga i opony :roll:
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

Domel 

Pomg: 1 raz
Doczy: 19 Sie 2004
Skd: Manchester
Wysany: 2006-02-16, 13:53   

W takiej sytuacji wzywasz policje. Robią zdjęcia i notatki.
Później śmigasz do Urzędu Miasta, zgłaszasz zajście i starasz się o odszkodowanie.
W większości przypadków wypłacają.

Czytałem kiedyś o tym artykul w gazecie.
Jak odjechałeś z miejsca zdarzenia to już mozesz miec problem z uzyskaniem odszkodowania. Ale spróbuj. Może się uda.

Pozdro

sybir 
wiatr z dupy

Pomg: 5 razy
Doczy: 13 Pa 2004
Skd: ze wsi
Wysany: 2006-02-16, 13:54   

Z tymi dziurami to jest teraz masakra. Jeżdżę slalomem i omijam jak mogę.
Szczególnie uważajcie na Al. Krakowskiej wyjeżdżając z W-wy bo nie da się tego opisać.
Jak się wjedzie do Raszyna to jak ręką odjął = równo i bez dziur.
sie ma

[ Dodano: Czw Lut 16, 2006 2:56 pm ]
Domel napisa/a:
Później śmigasz do Urzędu Miasta, zgłaszasz zajście i starasz się o odszkodowanie.

Jak odjechałeś z miejsca zdarzenia to już mozesz miec problem z uzyskaniem odszkodowania. Ale spróbuj. Może się uda.

Pozdro

Jak by to było alu to widzę sens, ale tyle jeżdżenia i straty czasu żeby zwrócili
parę groszy.
sie ma

BADYL 

Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2006-02-16, 14:08   

sybir napisa/a:
Z tymi dziurami to jest teraz masakra. Jeżdżę slalomem i omijam jak mogę.
Szczególnie uważajcie na Al. Krakowskiej wyjeżdżając z W-wy bo nie da się tego opisać.
Jak się wjedzie do Raszyna to jak ręką odjął = równo i bez dziur.
sie ma

[ Dodano: Czw Lut 16, 2006 2:56 pm ]
Domel napisa/a:

Pozdro

Jak by to było alu to widzę sens, ale tyle jeżdżenia i straty czasu żeby zwrócili
parę groszy.
sie ma

To i ja cos dopisze :) niskie auto + warszawa = brak miski = brak oleju = kataklizm :)

Dzisiaj jechałem po puławskiej - 40 km/h i tak 2 razy udezryłem w cos wystajacego czego nie było widac na pierwszy rzut oka.Staram sie obija dziurawe drogi i jeżdze tylko jakis świerzynkach chociaz i tak czuje ze czas zaczac szukac miski.

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2006-02-16, 14:30   

I właśnie dlatego nie obniżam fury, ani nie zmieniam felg na jakieś duże z małymi oponami, śmigam country i na balonach, ale mam wszystko głęboko w poważaniu i latam sobie komfortowo, a nie z nosem na szybie wypatrując dziur i uprawiając slalom gigant.

e36 318ti compact szrotex

misster 

Doczy: 13 Lut 2006
Skd: /B/Y/T/O/M/
Wysany: 2006-02-16, 14:32   

Walczmy do konca o odszkodowania ,jak kazdy cos takiego zglosi to bardzies sie im bedzie oplacalo latac dziury,niz wyplacac odszkodowania
:mrgreen: :mrgreen: moje osiagniecia to
--maj 2003 fiat SC--dwie felgi aluminiowe tylny wachacz przestawiona geometria-ok2000pln
--pazdziernik 2005 fiat SC-- "tylko" dwie felgi alu -
ok 800pln
:mrgreen: udalo mi sie wywalczyc odszkodowania

PS i wyleczylem sie z opon o profilu 50% :lol: :D :) :o :(

BADYL 

Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2006-02-16, 14:39   

Sosen napisa/a:
I właśnie dlatego nie obniżam fury, ani nie zmieniam felg na jakieś duże z małymi oponami, śmigam country i na balonach, ale mam wszystko głęboko w poważaniu i latam sobie komfortowo, a nie z nosem na szybie wypatrując dziur i uprawiając slalom gigant.

Akurat ten odcinek puławskiej to jest masakra tam chyba od jej powstania nie było zadnych robót a niestety musiałem tamtedy jechac reszta dróg w wawie nie wyglada tak najgorzej wiekszosc maja równy asfalt.

PS. UWAGA!!pierwsza dziura na trasie siekierkowskiej jadac od strony gocławia zaraz na wjeździe na wiadukt w kierunku mokotowa (krzyzówka z czerniakowska) na prawym pasie (jak kto woli na 2 od lewej storny) dziurka!!!!!!!!!!!!!!!czekaj juz tylko kolejnych.

KAMILOS 

Doczy: 04 Lip 2005
Skd: W-Wa Śródmieście
Wysany: 2006-02-16, 15:48   

Oj dziur jest dużo zwłaszcza teraz po tych mrozach.
I o tą studzienkę wystającą którą odrazu zrobili, co rozwaliłem miski, blok i sprężyny to ją obnizyli i teraz jest tam duża dziura - Jak oni naprawiaja ?
Najlepiej o każde otszkodowanie walczyć ale to trochę trwa ja czekałem 3 miesiące.
PZDR

BMW E-30 316 89" M40b16 - BYŁO
BMW E-30 318 89' M40b18 - BYŁO
BMW E-34 535i 90' M30B35 - BYŁO
BMW 750il 1995' m73b54 - JEST

yoshi 
Pepsi Mrucielago

Wysany: 2006-02-16, 15:53   

nie bardzo mialem czas tam stac i czekac na psy, po za tym sram na to bo ile by mi oddali za ta felge :( po za tym za duzo zalatwiania, bo auto na tesciowa a nie na mnie, wiec nie chcialem robic kobiecie klopotu zaplacilem 30zl zobaczymy jak bedzie
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-02-16, 18:32   

2 razy uszkadzalem opony...
1 raz
235/45 R17 Bridgestone potenza so2. droga nie ubezpieczona, z gminy dostalem zwrot za fakture na 1350pln (faktura mnie kosztowala 500 czyli bilans 850 do przodu). Od uszkodzenia do wyplaty kasy minal tydzien.
2 raz
225/45 ZR GoodYear eagle F1 droga ubezpieczona w PZU 550pln po miesiacu... bo wg PZU BMW montowalo w 1992 roku takie oponki i moja betka wyjechala na tym z fabryki (sami stwierdzili ze zuzycie bieznika 10% a dobre 90% auto wtedy mialo 190tys km przebiegu juz pomijam date produkcji opony 2002rok) nie chcialo mi sie sadzic z nimi bo mialem inne sprawy na glowie...

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-02-17, 00:32   

yoshi napisa/a:
nie bardzo mialem czas tam stac i czekac na psy, po za tym sram na to bo ile by mi oddali za ta felge :( po za tym za duzo zalatwiania, bo auto na tesciowa a nie na mnie, wiec nie chcialem robic kobiecie klopotu zaplacilem 30zl zobaczymy jak bedzie

no to w takim razie dzięki za ostrzeżenie :roll:

a mi dziś odpalił za drugim razem, ale mam KWN do wymiany ... tylko kogo to obchodzi (nie sprzedaję auta :lol: ) - nie wiem po kiego pisac takie tematy, żeby zaraz potem napisać, ze 'olewam to i tak nic z tym nie będę robił'

- chyba każdy widzi jakie mamy drogi w Warszawie i całej Polsce ... ale skoro uważasz, ze sytuacja była warta utworzenia nowego tematu :roll:

KORDI 
RWD love.. 8)

Doczy: 12 Wrz 2005
Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2006-02-17, 01:49   

A ja mam pytanko do tych co dostali odszkodowanie....

Czytałem kiedyś że żeby dostać odszkodowanie to sprawdzają czy auto nie jest obniżone,ma odpowiedni profil opony itd....takie tam duperele....krótko mówięc z artykułu który czytałem wynikało że aby udzyskać jakąś kase to trzeba mieć praktycznie seryjne auto...... :roll: :roll:

Więc ile w tym prawdy....?? :roll:

yoshi 
Pepsi Mrucielago

Wysany: 2006-02-17, 07:16   

Pioter_W napisa/a:
yoshi napisa/a:

no to w takim razie dzięki za ostrzeżenie :roll:

a mi dziś odpalił za drugim razem, ale mam KWN do wymiany ... tylko kogo to obchodzi (nie sprzedaję auta :lol: ) - nie wiem po kiego pisac takie tematy, żeby zaraz potem napisać, ze 'olewam to i tak nic z tym nie będę robił'

- chyba każdy widzi jakie mamy drogi w Warszawie i całej Polsce ... ale skoro uważasz, ze sytuacja była warta utworzenia nowego tematu :roll:

zalozylem ten post by zworcic uwage na problem, a nie po to by pochowalic sie ze dostalem kolosalne odszkodowanie

Po za tym zeby to wszytsko, zalatwic jak trzeba, to musialby czekac na psy (brak czasu w pracy na takie tematy) po drugie auto nie nalezy do mnie tylko do Tesciowej, wiec musialbym ja ciagac po jakis urzedach, po trzecie tak jak widac to felga stalowa, a opona i tak tylko juz na ten sezon, wiec szkoda zachodu :|
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2006-02-17, 07:32   

Z tego co wiem to nie wzywa się policji tylko chłopków oderwanych od pługa czyli straż miejską :lol:

korzuch 

Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-02-17, 07:38   

Pawel-E30 napisa/a:
Z tego co wiem to nie wzywa się policji tylko chłopków oderwanych od pługa czyli straż miejską :lol:

yo!
Mowa o synach sołtysów :D
pozdro

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-02-17, 10:55   

to jest nowa klasa robotnicza :idea: 8) i ona będzie rządzić Polską :roll:

korzuch 

Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-02-17, 11:05   

yo!
To dobrze bo mam majątek ziemski i chcem tam produkowac cokolwiek lub wybuduje spalarnie opon of course nielegalną :D
pozdro

misster 

Wysany: 2006-02-17, 18:35   

KORDI napisa/a:
A ja mam pytanko do tych co dostali odszkodowanie....

Czytałem kiedyś że żeby dostać odszkodowanie to sprawdzają czy auto nie jest obniżone,ma odpowiedni profil opony itd....takie tam duperele....krótko mówięc z artykułu który czytałem wynikało że aby udzyskać jakąś kase to trzeba mieć praktycznie seryjne auto...... :roll: :roll:

Więc ile w tym prawdy....?? :roll:

Ja mialem kola nie seryjne ,bo z seicento-schumacher i gosc nie mial zadnych zastrzezen,,ale robil zdjecia z numerem felgi i numerem opony
- Y A M A H A
_RADON_

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2006-04-06, 22:13   

Jak to jest z odszkodowaniem jesli auto jest obnizone? Wczoraj przyladowalem konkretnie progiem wjezdzajac na parking, wielka wyrwa zupelnie nie widoczna od strony wjazdu, przejezdza sie przez szczyt, za szczytem wyrwa, przednie kolo spada w dol a prog wali o beton. Wiedzialem ze tam gdzies byla dziura wjec wjezdzalem bardzo powoli, na pol sprzegle, ale itak sie w nia wladowalem ladujac na progu. Jutro bede mial okazje wlezc pod samochod to sprawdze jak to wyglada, najwyzej pojade jeszcze raz, poprawie z rozpedu i zadzwonie po policje. Problem w tym ze mam auto obnizone o ok 4 cm, wiec nie wiem czy moge liczyc na jakas kase.
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

KORDI 
RWD love.. 8)

Doczy: 12 Wrz 2005
Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2006-04-06, 22:54   

No właśnie z tego co ja sie orientuje to przy obniżonym aucie możesz już mieć problemy...... :?

Ale niech sie wypowiedzą osoby które dostały odszkodowanie......

PozdrOOfki..... :D

KAMILOS 

Doczy: 04 Lip 2005
Skd: W-Wa Śródmieście
Wysany: 2006-04-06, 23:01   

Bruner napisa/a:
Problem w tym ze mam auto obnizone o ok 4 cm, wiec nie wiem czy moge liczyc na jakas kase.

Ja miałem obniżone i to dużo (miałem padnięte amortyzatory i pęknietą sprężynę) i się nawet do tego nie przyczepili.
PZDR

BMW E-30 316 89" M40b16 - BYŁO
BMW E-30 318 89' M40b18 - BYŁO
BMW E-34 535i 90' M30B35 - BYŁO
BMW 750il 1995' m73b54 - JEST

misster 

Wysany: 2006-04-07, 10:21   

mysle ze obnizenie samochodu nie ma wiekszego znaczenia,jezeli jest dopuszczony do ruchu tzn.przeszedl badanie techniczne-jest sprawny to powinni wyplacic odszkodowanie
Ps.chyba ze obnizyles auto przez obciecie sprezyn :mrgreen:
- Y A M A H A
_RADON_

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2006-07-01, 23:43   

Przez jakiegos debila ktory wysepke poza terenem zabudowanym otoczyl 5 cm kraweznikiem z ostra krawedzia i na dodatek bialy pas dookola wysepki namalowal tak, ze konczy sie ona kilka cm poza pasem wlasnie uszkodzilem obie lewe felgi. Wystarczylo lekkie oslepienie przed sama wysepka przez jakiegos polmozga z pseudoxenonami (napewno w jego mniemaniu dobrze ustawionymi) i 100 km/h. Jest szansa wyrwac odszkodowanie od zarzadcy drogi w takiej sytuacji? W koncu zrobili bubla, ok rok temu na jednej z tych wysepek (jestich kilka) ktos strzelil dacha, pewnie juz nie jeden przedemna uszkodzil sobie kola. Kola mam prawie seryjne - z przodu 185/60R14, z tylu tak jak fabryka przykazala - 195/60R14, zawias lekko obnizony.
Jesli jest szansa to policje trzeba wzywac od razu na miejsce, czy moge np rano podjechac na komisariat? Nawet nie ogladalem kol na miejscu bo w ciemnosci nic bym nie widzial, ale juz na oswietlonym parkingu widze wyraznie uszkodzenia obu felg, opony i zawieszenie tez mogly zdrowo oberwac.
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Doczy: 27 Sty 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2006-07-01, 23:51   

Nie chce być złym prorokiem ale znając życie to jak zwykle stwierdzą "niedostosowanie prędkości do warunków panujących na drodze". :?

misster 

Wysany: 2006-07-02, 12:41   

jedz do komisariatu i zglos to zdarzenie,nie zaszkodzi.Napewno z ruchem drogowym podjedziecie na miejsce zdarzenia,tam sprawdza sposob oznakowania tej wysepki i napisza ci notatke o kolizji drogowej,z ta notatka udajesz sie do zarzadcy (właściciela) drogi i tam ubiegasz sie o odszkodowanie.Własciciel wskaze ci gdzie tzn. w jakiej ubezpieczalni jest ubezpieczona droga.I pozniej juz tylko walka z ubezpieczycielem drogi :mrgreen: Warto sprobowac!!!Jezeli nic nie wskurasz,to przynajmniej poprawia oznakowanie i nastepnemu uratujesz zycie.
pozdrawiam
- Y A M A H A
_RADON_

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku