Czesc, szukalem troche w szukajce ale nie moglem namierzyc.
Zwalil mi sie akumulator w 325, ogolnie to jeszcze nigdy nie wymienialem akumulatora i nie bardzo znam objawy ale chodzil super az tu z dnia na dzien padl, podladowalem go i zostawilem samochod na 3 dni bez jazdy. Dzisiaj wsiadam i juz prawie nie mial sily zakrecic. Czy to wina akumulatora i jest zlomem czy cos mi go rozladowuje a jak tak to jak to sprawdzic. Po tym ostatnim ladowaniu sprawdzalem na wlaczonym silniku na komputerze ze laduje mial ponad 14V.
I jeszcze jedno jaki akumulator kupic, dzwonilem do serwisu to powiedzieli ze powinien byc od 65 do 75 ale jakiej firmy? polski Zapa czy Boscha czy moze cos takiego
http://www.kager.pl/kager...ty/akumulatory/
_________________ było e21 323i,e36 318i,e36 325ci,e46 330i,e90 320i, e46 330ci
jest e46 330ci & e91 318i
Żeby sprawdzić czy coś nie rozładowuje ako najlepiej odepnij jedną klemę i podłącz amperomierz szeregowo. Pobór prądu powinien być minimalny, rzędu kilkudziesięciu mA.
Co akumulatora to odradzam boscha bo to badziewie, bosch nie robi akumulatorów, tylko naklejki na nich są bosch.
Polska Centra jest bardzo dobra, Zap też nie jest zły.
nie robi roznicy cz 65. czy 75 jerzeli masz go z tyl ale napewno ztylu 75 wtedy gdy masz wiekkie piece najleprzy jest rzelowy orginal ale drogi (bardzo ) wez orginal bezobslugowy zdaj stary powinienies dostac wtedy rabat za nie zanieczyszczanie srodowiska ok 30 zl plus maly upust za lato i po klopocie bedziesz zadowolony bez obslugowy i jeszcze ogrin z.bmw warto troche pogadac .ja tak zawsze robie i mam usmiecz na twarzy ze wszystko jak otwieram jest takie jak powinno byc nawet metka na akumulatorze .