bardzo dobre spoty, zresztą jak w dużej ilości kampanii społecznych
najlepszy jest wg mnie ten drugi, który jest chyba z zeszłego roku, ale wyjątkowo do mnie przemawia!
yo!
Trasa na człuchów-koszalin poźniej mielno codziennie wychodzi mi kilka aut na zderzenie czołowe ja nie mam gdzie uciekac swoim germanem jest podwójnie ciągła w tej miejscowosci ale oni i tak próbują te filmy dają duzo do myślenia
pozdro
PS zauwazyłem ze ja jadac sobie 100-120km/h jestem największym zagożeniem na drodze bo jadę za wolno
pozdro
Czasami sobie mysle co by bylo gdyby wszyscy jezdzili przepisowo czyli 50km/h...z jednej strony tragedia a z drugiej wcale nie, ale tez czasami mysle co by bylo gdyby wszyscy jezdzili tak jak ja....tez z jednej strony tragedia a z drugiej nie... Bardzo czesto zdarzaja mi sie sytuacje ze poporostu mnie krew zalewa typu jazda na lewym pasie, brak wyobrazni przy wjezdzaniu na skrzyzowanie lub co najgorsze gdy wyprzedzam prawym pasem a jakis kretyn nie patrzy w lusterko i zmienia pas...niestety ja swoim samochodem nie moge sobie pozwolic na ucieczke na kraweznik bo zaliczyc dachowanie przy predkosci powyzej 100km.h ze zdjetym dachem to rzadka przyjemnosc. Mimo wszystko codziennie rano gdy wsiadam do samochodu modle sie: "Boze nie pozwol zeby ktos zginal z mojej winy", bo to ze ja mam pusty leb no to trudno ale zeby ktos inny za to cierpial to bym tego nie przezyl... Na temat szybkiej jazdy mozna by dyskutowac dlugo ale ja sadze ze na szybka jazde musi byc czas i miejsce a na naszych cudownych polskich drogach tego czasu i miejsc jest baaaaardzo malo...
_________________ Jadac lewym pasem zjawisko dlugich swiatel w lusterku jest mi obce...
A co mam robic jak lewym jedzie jakis dziadek w kapeluszu (Zwroccie uwage na kierowcow w kapeluszach i na ich styl jazdy, mi sie sprawdza w 100%). A swoja droga wyprzedzanie z prawej wcale nie jest zabronione nawet w miescie... Do wyprzedzania z prawej w miescie potrzebne sa conajmniej 2 pasy a poza miastem 3 pasy...
_________________ Jadac lewym pasem zjawisko dlugich swiatel w lusterku jest mi obce...
Bardzo dobra kampania - niestety nawyków naszych satryc kierówców juz nie zmienimy wiec sami dbajmy o to zby na drogach było bezpiecznie,abysmy siebie,rodzine,znajomych zawsze dowozili do celu.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Co do jazdy autem , niestety ale ja od ponad tygodnia auto wyciagam tylko wieczorami ...
W rano w dzien we wroclawiu nie da sie jezdzic , lewym pasem jada albo rajdowe dziadki po 60 , albo niestety ale kobiety - okreslil bym je inaczej ale szacunek ...
Nie mam nerwow ciagle jechac hamowac jechac na 1 i 2 i zadnego innego biegu nie wrzucam bo nie mam jak , wole jezdzic autobusem i jak ktos pisal czytac ksiazke ...
Wogole we Wrocu ludzie wolno jezdza , ale w porownaniu ze 100lica to i tak jest luksus, zero korków i wogóle przejezdnie bardzo Jedyne co jest przewalone to kostka, kocie łby czy jak to tam się na dolnym śląsku nazywa Szkoda auta na takie drogi.
W gliwicach ludzie jezdza srednio ale nawet moze byc. Gdzie mozna bezpiecznie jechac wiecej niz 50 to jada 70 - 80 .. a normalnie te 60 wiec da sie zyc.
Ale za to jak jestem w katowicach to mam nieustanne wrazenie ze tam ludzie jezdza jeszcze szybciej. Co start spod skrzyzowania to 1-2-3 i mozna potem sobie spokojnie na 4 jechac 80 .
Wiec jak by w katowicach jezdza wszyscy szybciej po miescie.
Ja zauważyłem że w Wawie to żadko kto jedzie poniżej 100km/h chyba że jest total traffic albo psy obok jadą ale to też jadą ok 80-90 km/h
Mi zdażyło się kiedyś ścigać z policją z pod świateł, niestety przegrałem, oni Octavia TDI a ja CC900
Odnośnie prędkośći w Wawie to jadąc lewym pasem 100km/h zaraz ktoś Cie długimi pogoni
Odnośnie prędkośći w Wawie to jadąc lewym pasem 100km/h zaraz ktoś Cie długimi pogoni
Szkoda ze we wroclawiu tego nie ma ... Tu wszyscy lewym pasem jada 50-60 srodkowym pasem 70-80 prawym pasem jak nie ma autbusow czy cos wszyscy jada 90 -100 lub slalomem z prawego na srodek i na prawy ...
oxstyle wcale nie dziwie się prędkościom przelotowym we Wrocu, ja tam jeżdze prawie cały czas 30km/h przez te cholerne kocie łby Chociaż teraz cały Wrocław jest rozkopany, może coś się poprawi.
oxstyle wcale nie dziwie się prędkościom przelotowym we Wrocu, ja tam jeżdze prawie cały czas 30km/h przez te cholerne kocie łby Chociaż teraz cały Wrocław jest rozkopany, może coś się poprawi.
owszem , ale ja mowie akurat chociazby o Legnickiej na ktorej nie ma dziur kolein ani nic ...
Bo na krakowskiej sam jade 20 chociazby przez to ze mam miske nad ulica
Bez kitu ta ostatnia scenka w pierwszym filmiku na mnie zrobile wrażenie, (te krzyże w zdłóż drogi) Ostatnio tak jechalem w nocy na nieoswietlonej drodze (ok 110 na liczniku) na drodze nie było kocich oczek, a okazało sie ze to byl ostry zakret w lewo, i jeszcze w dół normalnie chyba bóg nademna czuwał ze sie wyrobiłem, jechalem i nie widzialem drogi, masakra jechalem wtedy z 4 osobami w samochodzie. Od tej pory jak jade noca na nieoswietlonej drodze to nie przekraczam 100 a w zakretach to 80 normalnie.