Wysany: 2006-07-15, 10:40 FIAT 131 CULT STYLE by Abarth 1/24
Witam was wszystkich, zrobilem kolejny model, nie wiem czy wam sie spodoba czy nie, poprzedni punto trafil nawet do gazety MAXI TUNIG No wiec baza do przerobki byl bardzo stary model bburago fiat 131, niestety byl jzu podniszczony jak np przednie swiatla, moze kiedys uda mi sie dostac takie na allegro alo caly model, wtedy je wymienie, albo jakies lustra prostokatne co by pasowaly to wtedy je dam i szklo zrobie z plexy bo z samej plexy by kupiasto wygladaly. Na niektorych fotkach moga byc drzwi lekko opadniete, to normalne w modelach bburago ze jak sie je otwiera i zamyka to czesto sie nei zamykaja jak trzeba i trzeba je poprawiac. Mialem dac inne felgi i dopiero dzis po poludniu zdecydowalem sie na te bo znalazlem je w szufladzie, mysle ze bardziej pasuja niz tamte co chialem, te sa starsze, wlasnie z tamtych lat gdy produkowali te fiaty. Kolejny problem to szyby, sa troszke porysowane ale jak na swoj wiek jeszcze sie trzymaja dosyc dosyc... kawalek tylnej jest ubite ale nie mam nie porysowanej plexy zeby je zmienic, pewnie kiedys gdzies dostane idealna plexe i zmienie jesli bedzie mi sie jeszcze chcialo.
Opis zmian:
- lakier czarny matt
- gleba
- felgi ze starej 911 + opony
- bagaznik na zaczepy
- walizka
- deskorolka
- krzesełko
- nowa kierownica a'la drewniana (nie bylo wogule kiery)
- polerowane klamki, listwy, wloty przy szybie, ramki migaczy i podswietlenie tylnej tablicy
- srebrne zderzaki i grill (humbrol 191, niby to chrom ale kolo chromu nigdy to nei stalo )
- CB radio + antena magnesowa z miedzianym zwojem 66cm PRESIDENT
- srodek czarno-piaskowy
- dorobione zaglowki do przednich siedzen
- pomalowane elementy na desce rozdzielczej
- nowa gałka biegów
- nowy tłumik
- usuniety znaczek z tylnej klapy
- srebrny reczny + pedały
pewnie model wzbudzi wiele kontrowersji ze fiat i cult style... ze to, ze tamto, ale mimo to mam nadzieje ze sie spodoba , , , , , , , , , , , , ,
, , , , , , , , ,
SERIA: 3 fiaty 131:
, , ,
TO JUZ 4 FIAT 1/24 ZROBIONY...
_________________ kto nie wybacza pomylek?- Kobiety i tetris na 19 levelu
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-07-15, 11:25
Cytat:
pewnie model wzbudzi wiele kontrowersji ze fiat i cult style... ze to, ze tamto, ale mimo to mam nadzieje ze sie spodoba
zadne kontrowersje 8) fiat tez jest tylnonapedowy i to jest wlasnie najwazniejsze ! co do kulu tez trafiles bo sporo jest w takim stylu na forum beemek.
krzeselko i bagaznik pierwsza klasa
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
wszystkie te modele są super i Punto faktycznie wyglada bardzo dobrze ... Fiat zreszta tez ... jaką ty masz cierpliwosć ... i zdolności ... wiekszość widze fiatów ... co ty robisz na forum BMW ... może zaczniesz składac takie modele takze BMW ... a najlepiej jakbys miał swoj duzy model uzytkowy
Arczi e30, nic sie nie martw mam sklejona bmw 635csi, sklejam bmw s5 ACS i odnawiam bmw 3,0 CS i robie malutka e30 Ciesze sie ze wam sie podoba, a moj prawdziwy model 1:1 to ten + 1/43
fotka troche ciemna bo robiona kolo 3 w nocy na Wroclawskim carefour
No bezkitu bajera taka e30 to bym sam chciał miec w domu. Może zaczniesz to sprzedawać
... niektore to on chyba sprzedaje ... taka e30-tke coupe ładna sam bym kupił ... na allegro sa same M3 Minichamps .. za ponad 300zł .... ale za to jakie
spoko, jak chcecie to jest bmw e30 z fujimi 1/24 do sklejania, cena wacha sie kolo 80zl, jakby ktos chetny i niechce mu sie sklejac to mozna sie dogadac Moge zrobic na wzor, przynajmniej moze bym sprubowal, tylko najwiekszym probleme jest czas, moze to troche potrwac...
[ Dodano: 2006-07-25, 14:28 ]
koledzy, jest na allegro e30 1/24 http://www.allegro.pl/ite...25i_fujimi.html
jesli ktos chetny zeby mu ja zrobic np na wzor swojej to walcie na pw