Pomógł: 17 razy Dołączył: 12 Maj 2005 Skąd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysłany: 2006-07-17, 12:57 BBS RS 070 15x7 ET16
nikt zdajesie nie ma w tej chwili na forum tego typu alu, to ja pokaże co mi się udało kupić jakiś czas temu...
w chwili zakupu - wyglądały mniej więcej tak(słabe foto, ale taki akurat miałem aparat)
po "długich i ciężkich" mękach związanych z renowacją jestem na etapie polerowania, to co trzeba było pomalować mam już do odebrania:
przygotowane do polerowania:
i po polerowaniu:
i nakrętki:
ps. to pierwsze alusy które poleruje więc nie ustrzegłem się paru błędów, ale chcę to już założyć i jeździć, przez zime doprowadze je do lepszego błysku...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2006-07-20, 19:26, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2006-07-17, 15:31
cena była korzystna a pozatym to taki rarytas, że żal było nie brać żeby nie trafiły na jakiego golfa czy inne badziewie, a pozatym mają ET16 to i tak powinny prezentować się nieźle... zresztą może z czasem trafi się ktoś kto będzie chciał się mieniać rantami - nie wszyscy lubią jeździć na 9calowych felach w 45 konnych bolidach z innych firm...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Wysłany: 2006-07-17, 22:20
Rarytasik ogromny zwłaszcza z takim ET felgi warte sporej kasy Gratulacje.
Tak jak menel pisał śróbki do pochromowania no i polerke trzeba by poprawić.
Kup paste Auto-Sol koniecznie!
Wysłany: 2006-07-20, 11:43
szukam tylko 205/50R15... ładniejsze byłyby naciągnięte na GS, ale BMW 325 to nie jakiś vałwej z 45 konnym silniczkiem - na drogach szybkiego ruchu z reguły nie odpuszczam i wole mieć gumy które będą trzymały jakąś trakcję, kolejna sprawa -niższy profil niż 50 - to jak dla mnie niemożność podjechania na mój parking i kolejna - moja żona uczy się jeździć ( ) musi się wylewać coś tej gumy na zewnątrz, żeby chroniły rant...
Wysłany: 2006-07-21, 15:42
eeee tam.... takie zwyczajne - problem z oponami - nic fajnego nie moge znaleźć...
potem wyjaśnie (dla niezorientowanych, bo nie każdemu chce się zaglądać na inne fora) - to co wiem, o co chodzi z tymi BBS RS...
Wysłany: 2006-07-27, 14:41
felgi wypolerowane
poskładane
już jeżdże (tu jeszcze przed montażem opon):
Wytłumacze o co chodzi z tymi RS-ami, co jest w nich takiego szczególnego...
to co wiem, ew. jakieś moje "wydumki"...
koła są bardzo precyzyjnie, dokładnie i estetycznie wykonane... nawet na śrubkach są napisy (wspominam o śrubach, bo mój koleś jeździ dopasioną eSą na felach niby to skręcanych AMG, ale ze śrubek złazi "chrom" i wyłazi spod niego tani plastik):
felgi są kute, przez co są wytrzymalsze, możliwe też że ma to wpływ na jakość prowadzenia - ale nie mam pewności - i troche lżejsze, niż zwykłe alusy odlewane...
element na który nakłada się opone jest 2-częściowy, można go rozkleić(zaznaczyłem miejsce w którym jest łączenie elementów):
i założyć (prawie dowolnej szerokości rant- jak ktoś ma dane co można włożyć na mój typ RS-ów, to niech wpisze), na focie poniżej są takie ranty szersze niż moje na pierwszym planie zdjęcia:
śrubki skręca się momentem 15-20Nm, koniecznie gwint trzeba przesmarować klejem do śrub (Loctite, Technicoll itp):
Wysłany: 2006-07-27, 18:37
kocica wciąż mnie mordowała - domagała się pieszczot... kierunki kupie - też mnie wkurzają, ale jak mam jeździć na pomarańczowych, to już wole te badziewia...