Wysany: 2006-07-25, 11:18 Rejestracyjny haos w Warszawie ;(
Po koleii:
- mam BMW 315 zarejestrowane w Białołęce na nowe-stare tablice , tzn. mam białe ale bez gwiazdek unijnych, ponieważ niebawem sie żenię i zmieniam meldunek to jestem zobowiazany do zmiany dodowu rejestracyjnego, ale okazalo sie ze musze przerejestrowac cale auto (170zl zamiast 48zl) poniewaz mam nowe-stare tablice co za kraj do tego dowód osobisty, prawojazdy, wpis do ewidencji itd.
- kolejna sprawa to kupilem skuter, który poszedłem dzis zarejestrowac i okazało sie, ze na tablice rejestracyjna sztuk 1 musze czekac 14 dni tak czternascie dni bo jest sezon urlopowy i Urząd Gminy Warszawa Białołęka się nie wyrabia (w U.G.W. Targówek 1,5h się czeka ) masakra co śmieszniejsze jak odbiore mięki dowód na skuter to już on będzie nie aktualny bo się meldunek zmnieni i znów 48zł za nowy dowód w Gminie Warszawa Targówek
co za poje... kraj
Jaki z tego morał wyciągołem, nie ma sensu sie przerpowadzać i meldować u żony zostaje na starych śmieciach z rodzicami (na papierze )
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
Hmmmmmmm a to ciekaw co piszesz bo ja tez bede zmieniał meldunek i zadnych takich ciekawostek mi nie powiedzielie ze bede musiał zmieniac tablice na europejskie czyli z gwiazdeczkami.
Ostatnio kolega kupił auto i mieszka na moktowie auto ma rejestarcje WD - i zmieniło jednyuni tylko własiciela a nie numery a ma stare z biało czerwone.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
A no prosze, ja zaś "wynająłem" zioma za 20 zł zeby mi kolejkę zajął i puścił dzwonka, wtedy w autko i do urzędu 8) a znajomy stał od 7 i musiał wząć dzień wolnego
_________________ 525 e34 touring - ślicznota jakich mało
wlasnie Polska kraj dziwna kraj to jest poprostu chore
najgorsze jest to, że skuter stoi w garażu i teraz będzie czekał miesiąc (2 tygodnie na tablicę i 2 tygodnie ja na urlopie)
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
wlasnie Polska kraj dziwna kraj to jest poprostu chore
najgorsze jest to, że skuter stoi w garażu i teraz będzie czekał miesiąc (2 tygodnie na tablicę i 2 tygodnie ja na urlopie)
Yoshi ... zadam ci tylko pytanie po co ci to ... bo niemoge rozkminic ..
Ja tam jak zmieniałem adres zameldowania 3 lata temu do dzis dzien nie wymieniałem prawka ... kontrole, 2 wypadki od tego czasu i nic ... ja bym sobie oszczedzil kosztów ... czasu itp.