BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Allegro / Autoryzowany serwis - ceny
Autor Wiadomo
speed 
Michał

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Pa 2005
Skd: K/R/A/K/Ó/W
Wysany: 2006-08-12, 17:23   Allegro / Autoryzowany serwis - ceny

Pewnie wiekszosc z Was doskonale o tym wie i pewnie nie raz juz taki temat na forum sie pojawial ale moze ktos nowy przegladajac forum dowie sie z tego tematu czegos nowego. A mianowicie pojechalem sobie dzis do autoryzowanego salonu bmw w Krakowie celem kupienia kilku rzeczy i tu chcialem przedstawic ceny oryginalnych czesci w salonie w porownaniu z czesciami na allegro. Spinki do tapicerki: ja zaplacilem za sztuke 80gr (ze znizka 50gr) a na allegro kosztuja 3zl za sztuke, spinki do podszybia: ja placilem po 80gr za sztuke (ze znizka 50gr) na allegro od 3zl do4zl rowniez za sztuke, kompletny zawias wlewu paliwa + sprezyna: ja zaplacilem 37zl (ze znizka 29zl) na allegro znalazlem uzywany za 50zl :roll: To kilka przykladow ktorych mozna by pewnie mnozyc wiele napisalem to po to by uswiadomic Wam ze warto czasami pojechac do autoryzowanego salonu bo tam wcale nie jest drogo wbrew pozorom :wink:

Every man dies... But not every man really lives...

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-08-12, 17:34   

nie tylko na allegro - także na szrotach tak bywa w wielu przypadkach

Arczi e30 
ZBANOWANY

Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2006-08-12, 20:29   

ja juz sie nauczylem ze na allegro mozna szukac rarytasow, rzeczy ogolnie niedostepnych, kupowanie rzeczy zwyczajnych ... jestem poprostu nieoplacalne

landcar 

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Gru 2005
Skd: OKOLICE TORUNIA
Wysany: 2006-08-12, 20:47   kupno czesci

tez tak uwazam ze na allegro czesci sa droge ,w sumie u dilera bmw mozna ze znizka kupic nawet za realne pieniadze czesci

Shreku 

Pomg: 6 razy
Doczy: 18 Kwi 2006
Skd: Warszawa/Hrubieszów
Wysany: 2006-08-13, 09:33   

speed skad masz taka ladną zniżkę? :wink:

speed 
Michał

Wysany: 2006-08-13, 11:40   

Warsztat samochodowy :wink:

Shreku 

Pomg: 6 razy
Doczy: 18 Kwi 2006
Skd: Warszawa/Hrubieszów
Wysany: 2006-08-13, 13:20   

to może da się z Tobą pogadać o częściach? daj znać na PW

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2006-08-13, 18:34   

Co jest tanie to jest tanie ale w moim przypadku blaszka od samoregulatora bębnów, ogólnie kawałek blachy zagięty w 2 strony 30zł :shock: łącznik skrzyni z lewarkiem czyli rureczka z 2 tulejkami na końcu 120zł :shock: , krzyżak do skrzyni czyli to co na końcu wystaje i przykęca sie do tego wał 400zł :shock: zrezygnowałem oczywiście z zakupu krzyżaka. Tak więc tanie są tematy takie wlasnie jak kołeczki itp.

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

emaloo 

Doczy: 28 Maj 2006
Skd: Poznań
Wysany: 2006-08-13, 18:58   

W dużej mierze ma wpływ na wysokie ceny polityka serwisu... Wystawianie aukcji + prowizja niestety do tanich nie należy a skoro znajdują się kupujący to dlaczego nie probować zarobić :wink: Ja zawsze szukam okazji, ostatnio więcej kupuje niż sprzedaje... :mrgreen:
pozdro!

puz 
swapownik

Pomg: 4 razy
Doczy: 05 Sty 2005
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-08-14, 00:45   

hmmmm ze znizkami w ASO smieszna sprawa. dzwonisz do serwisu zamawiasz za pobraniem mowisz ze jestes z klubu X w bydgoszczy znizki ma Mpower. od tamtej pory zawsze spory rabacik :D

speed 
Michał

Wysany: 2006-08-14, 10:03   

Zgadzam sie nie wszystkie czesci sa tanie tez bym nie kupil krzyzaka za 400zl ale czasem warto najpierw odwiedzic serwis a pozniej dopiero allegro wtedy czlowiek ma pelny obraz sytlacji - nie dajmy na sobie zarabiac :!: :D

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2006-08-14, 11:10   

Dokladnie, i to nie tylko jesli chodzi o pierdolki. Kiedys szukalem gumy od przeplywki do ety, na allegro bylo kilka sztuk po 55-60 zl. Zadzwonilem do serwisu - 74 zl za nowa, oryginalna gume. Po doliczeniu przesylki za pobraniem (12 zl) z allegro wychodzi to samo, za 15 letnia sparciala gume. Od teraz najpierw pytam w serwisie, chociaz np cena pierwszego tlumika z katem do M20B20 (sa w jednej obudowie) moze przyprawic o zawal :wink:
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

lagadula 

Doczy: 30 Gru 2005
Skd: .:P O Z N A Ń:.
Wysany: 2006-08-14, 11:45   

Ceny z mojego serwisu BMW Smorawiński:

- nadkole do e30 nasjtarszy przód , przednie z nawiewem - 40 PLN
- chromowane kliny w szyby - przód chyba 90 a tył ok 70
- tylnie nadkole , prawe - ok 30 PLN

Natomiast przewody zapłonowe do m20b20 kosztowały ponad 600 PLN ale ja dałem 500 z hakiem :mrgreen:

puz 
swapownik

Pomg: 4 razy
Doczy: 05 Sty 2005
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-08-14, 15:31   

Bruner napisa/a:
Dokladnie, i to nie tylko jesli chodzi o pierdolki. Kiedys szukalem gumy od przeplywki do ety, na allegro bylo kilka sztuk po 55-60 zl. Zadzwonilem do serwisu - 74 zl za nowa, oryginalna gume. Po doliczeniu przesylki za pobraniem (12 zl) z allegro wychodzi to samo, za 15 letnia sparciala gume. Od teraz najpierw pytam w serwisie, chociaz np cena pierwszego tlumika z katem do M20B20 (sa w jednej obudowie) moze przyprawic o zawal :wink:

kazdy towar jest tyle wart ile ktos za niego zaplaci, sam te gumy sprzedaje po 50 zł a to ze 70 nowa kosztuje w ASO wiem!!! klubowiczow stram sie uswiadamiac jesli nie mam czegos staram sie pomoc i tlumacze choc czasem przynosi to efekt podobny do rzucania grochem o sciane :D ostatnia sytuacja z wydechem do 325i; rozmaiwalem z kolesiem 2-3 razy ze moj wydech narazie nie na sprzedaz byc moze wykozystam go bo jest teoretycznie nowy, od miesiaca chce go kupic. tlumacze mu ze z polmostrowa calkiem dobry (sam mam koncowy reszta oryginal) wyjdzie go 250-300 zł za calosc!!!! O tuz nie koles sie uparl i on bedzie szukal uzywki nikt za taka kase mu tego nie sprzeda bo za samego kata mozna dostac kolo 500 zł. Co do powalajacych cen to szukalem swego czasu spojlera od Mtecha II stwierdzilem ze kawal plastiku nie bedzie drogi hehhe 2,7 tys PLNÓW az mi sie nogi ugiely do malowania oczywiscie hahahhahahah

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2006-08-14, 18:23   

Puz, pewnie że masz rację. Trudno żebyś gumy sprzedawał po 30zł , skoro są chętni po 60zł. Ja się nie dziwię. Ceny daje się takie za jakie znajdzie się kupiec:)

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-08-15, 01:06   

ile kosztuje orginalny zderzak mpower do e36 sedan przod z tym malutkim spojlerkiem na dole... ?? ?

kiloff 

Pomg: 5 razy
Doczy: 10 Lut 2006
Skd: Krosno
Wysany: 2006-08-15, 10:25   

moze nie ASO, ale intercars - wg ich cennika na stronie cewka do M52 (BOSHA) kosztuje 94,70 natomiast na allegro uzywki po ok 50-70 zeta natomiast nowka jakas podrobka 115 a orginal 315 zeta !!

www.system.mimbu.pl

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2006-08-15, 16:13   

jaqub napisa/a:
ile kosztuje orginalny zderzak mpower do e36 sedan przod z tym malutkim spojlerkiem na dole... ?? ?

myślę, że jakbyś sprzedał swoje auto, to uzbierałoby się na zewnętrzny M-Pakiet, ceny takich elementów są CHORE! :evil:
PUZ, jak spoiler na tylnią klapę kosztuje 2,7tys to zdajesie moje obliczenia biorą w łeb - próbowliśmy kiedyś policzyć z ziomkiem ile by kosztował kpl M-Tech II i wychodziło nam coś ok.8tys... to musi być chyba więcej... On u siebie przekładał M-Technica z jednej beemki do drugiej i za same kołki, zaślepki, spinki dał ok.500zł

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-08-16, 01:15   

RoboCop napisa/a:
jaqub napisa/a:

myślę, że jakbyś sprzedał swoje auto, to uzbierałoby się na zewnętrzny M-Pakiet, ceny takich elementów są CHORE! :evil:
PUZ, jak spoiler na tylnią klapę kosztuje 2,7tys to zdajesie moje obliczenia biorą w łeb - próbowliśmy kiedyś policzyć z ziomkiem ile by kosztował kpl M-Tech II i wychodziło nam coś ok.8tys... to musi być chyba więcej... On u siebie przekładał M-Technica z jednej beemki do drugiej i za same kołki, zaślepki, spinki dał ok.500zł

mysle ze jakby sprzedal komplet 17 na lato z oponami i komplet 17 z oponami na zime to zderzak bym kupil w ASO :D

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: