BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Zegary
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2004-09-03, 16:56   Zegary

Mam pytanie w mojej E-30 316 90' nie mam obrotomierza tylko wielki analogowy zegar :( czy ktos praktykował wymiane zegara na obrotomierz ? Jak tak to daj cynka jaki ten obrotomierz i czy to wogole działa.

artvi
[Usunity]

Wysany: 2004-09-03, 17:43   

ja w swojej mam wymienione zegary .. pewnie sa wstawione od 1,8 .. tyle tylko ze koles co przede mna nia jezdzil je zmienial ... ale u mnie wszystko wporzo chodza bez problemow i realnie wartosciują

Rafał 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lip 2004
Skd: bardzo mobilnie
Wysany: 2004-09-04, 01:12   

powinno dzialac o ile pamietam to u kolegi piotra w robilismy taka przerobka,poza tym jeszcze powinienes wymienic konsole srodkowa,jak przypuszczam nie masz tam miejsca na zegarek
ps;jak chcesz to moge ci tanio puscic potrzebne ci graty !

Anonymous
Go
Wysany: 2004-09-04, 06:37   

śmiało możesz wymienić sam zegar na obrotomierz lub całe zegary.
problem może polegać tylko na tym że jeśli będziesz miał obrotomież od 6-co cylindrówki to będzie ci zaniżał obroty . Najlepiej jak będą od 316 lub 318 to wszystko będzie ok.

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-09-04, 13:28   

dokladnie tak jak jest to opisane - kup zegary od silnika z taka sama iloscia garow i bedzie chodzilo :)

rogaś318 

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Wwa, Gardzienice
Wysany: 2004-09-04, 19:03   

koniecznie zwroc uwage na ilosc garow.. ja kupilem "zewgary" ael im wyzsze obroty tym gorzej pokazuja... ale podobno sa od 318... = nie wiem :? a jesli chodzi o wymiane samych (tzn. pojedynczych zegarow) to musisz sprawdzic czy sa od tego samego prosucenta... bo u mnie orygilanle sa firmy MOTORMETER, kup0ilem VDO i nie moglem przelozyc obrotomierza bo styki sa w innym miejscu.. byc moze wazny jest tez rok produkcji bo moje oryginaly to 86 r. a te kupione to 83 r. wiec uwazaj!! i powodzenia moze uda ci sei lepiej niz mi..

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: