BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
e46.kilka pytan prosze o podpowiedz!!
Autor Wiadomo
ukinio 

Doczy: 09 Mar 2006
Skd: Nowy Dwór Mazowiecki
Wysany: 2006-08-19, 13:43   e46.kilka pytan prosze o podpowiedz!!

witam.
mam problem kupilem e 46 320d z 2000roku.prosze o podpowiedz jak skasowac insp.i czy pomaranczowa kontrolka cisnienia oleju mowi nam o tym ze czas juz go wymienic? :? probowalem znalesc to na forum ale niestety nie udalo mi sie to.i jeszcze jedno pytanko:jak sprawdzic poziom oleju w e34 525i w skrzyni automatycznej bo pod maska nie moge znalesc bagnetu.pozdrawiam i prosze o odpowiedzi

puz 
swapownik

Pomg: 4 razy
Doczy: 05 Sty 2005
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-08-19, 17:14   

hmmmmmmm z E46 to zle trafiles tu wiekszosc pasjonatow i kulamy sie 15-20 letnimi parchami czasem zdazy sie e36 ale E46 :shock: uwazaj na łancuch i sprawdz faktyczny przebieg kolega wlasnie robil taki silnik bo tloki spotkaly sie z zaworami!!!!

ukinio 

Wysany: 2006-08-20, 14:17   

160 tys na 100%.a moze ktos mi podpowie z tym olejem w skrzyni automatycznej w e34 525i.jedynie co to znalazlem srube na imbus w skrzyni ale nie wiem czy to ten korek.podobno w automatach powinioen byc bagnet pod maska ale ja tam nie widze go:/.

IPLO 

Doczy: 26 Sie 2005
Skd: HAMBURG I POLSKA
Wysany: 2006-08-20, 14:25   rrr

e 46 to chyba za nowe bagnetu niema chyna juz i w beemkach chyba niebylo
fuck juz niepamietam ale koles mi kiedys opowiadal bo byl w serwise i mu wymieniali olej skrzyni aut.
pamietam tylko ze sprawa byla bardzo prosta i sie troche wkur.ze musial tyle placic

ukinio 

Wysany: 2006-08-20, 20:16   

hehe.mi chodzi o poziom oleju w 525i automat z 1992 roku.kolega ma i nie wiemy jak sprawdzic tam olej.ostatnio wyjmowalismy wal i znalezlismy jakas srube jakby korek na imbusa ale nie wiem czy to to i wolalem nie odkrecac.a co do insp w e46 to juz skasowana.kasuje sie ja normalnie przyciskiem w liczniku.prosze o podpowiedz z ta e34.pzdr

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-08-20, 20:30   

na 100% musi byc korek "wlewowy" i "wylewowy" tak jak w dyfrze... i taki korek na imbus polozony wyzej jest do wlewania ( a takze jak nie ma innej opcji) do kontroli poziomu oleju a drugi nizej do spuszczania... najlepiej odrazu zanabadzcie olej do automatu i go przy okazji wymiencie...

ukinio 

Wysany: 2006-08-20, 21:20   

przy wymianie oleju wymienia sie tam jakis filtr?podobno trzeba caly dekiel zdjac.prawda to.aha i dodam ze ten korek co znalazlem nie jest z boku tylko z tyly obok wyjscia na wal.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: