Pomg: 1 raz Doczy: 26 Sie 2005 Skd: Warszawa/Piaseczno
Wysany: 2006-08-17, 23:12 [e34]cieple przewody-zimno z nawiewów
Hej!
w mojej nowo zakupionej bawarce mam mały problem:
silniczek m50b20 bez gazu, nagrzewa sie , przewody robia sie ciepłe, równiez te do nagrzewnicy,a z nawiewów leci zimne powietrze... i o co tu chodzi? zauwazyłem ze mam bezpieczniki nr. 3 i 26 przepalone,moze one mają związek na nawiew
_________________ Były: 2x E30, 2x E34, jest E39.
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-08-18, 08:02
w NIEZBĘDNIKU TECHNICZNYM jest wykaz wszystkich bezpieczników z E34 - od ogrzewania wg tego jest bezpiecznik 27
możesz też mieć po porstu źle odpowietrzony układ chłodzenia, lub kamień osadził się w nagrzewnicy
z nawiewów ,poleci zawsze zimne powietrze beemki tak mają ciepłe powietrze powinno lecieć tylko na podszybiu, po bokach na szyby boczne i na nogi jesli sie myle to niech ktoś poprawi ,miałem tak w e28 i teraz też tak mam,no chyba że z tych pod szybą też leci zimne to patrz post wyżej
Wysany: 2006-08-18, 22:15
w E30 miałem ciepłote z kazdego wywiewu i w e34 tego samego oczekuje.
dzis zaczeło leciec ciepłe powietrze po prawej strone tylko na poszdyszbiu srodku i na nogi, z lewej strony dalej zimno, ne wiem czemu tak,
ktos moze m iwyjasnic dokladne dzialanie pokreteł, niby banalne, ale jednak, na lewym pokrętle na samym koncu jest jak takie"cyk" co to?
co wogóle mam sprawdzic jeszcze, zeby i z mojej strony było ciepełko?
dodam ze wszystkie przewody są ciepłe i układ wygląda na odpowietrzony
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
z nawiewów ,poleci zawsze zimne powietrze beemki tak mają ciepłe powietrze powinno lecieć tylko na podszybiu, po bokach na szyby boczne i na nogi jesli sie myle to niech ktoś poprawi ,miałem tak w e28 i teraz też tak mam,no chyba że z tych pod szybą też leci zimne to patrz post wyżej
Niekoniecznie,
na srodkowym tunelu pamietam w E34 bylo pokretlo cieplo zimno mimo iz ta E34 byla bez klimy.
W E36 tez mam to pokretlo.
To ja mam coś zwalone też mam pokrętło ciepło zimno ale ciepłe powietrze leci tylko na nogi przednią szybe i boczne szyby ,niech ktos co ma e36 napisze jak to jest bo teraz zgłupiałem
.....a elektrozawory działają??? Są tam podobno aż dwa !!! PZDR -----------
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
powiedz czy to auto mialo wyypadek moze zaszybko pedziles po dziurach bo moze byc ze waz spadl z tunelu mialem takie cos w innym aucie ale nie w bmw i jedna strona dawala leekko
tylko na naogi ale to i podczaz jazdy z samego podmuchu wiatru moze to to niewiem
_________________ ogar 205 klub polska
Ostatnio zmieniony przez IPLO 2006-08-20, 00:16, w caoci zmieniany 1 raz
Wysany: 2006-08-20, 00:15
Nie wiem czy miało wypadek, ale wiem ze na początku ładnie dzialało, potem zagotowała sie (problemy z pompą,termostatem) no i zaczeły sie probemy, układ jest odpowietrzony, odłaczona jast chłodnica klimy z tym wentylatorkiem.