przedewszytskim nie za szerokie z dobrym nawet bardzo dobrym bieznikiem dębica frigo 2 sa efektywne a polecał bym na tył opony takie jak ja bede zakupywał czyli z kolcami .
Ja wiem ze kolce to fajna rzecz ale naszych drogowcow zima zawsze w grudniu zaskakuje i raz sa czyste i suche drogi a raz to tak przysra sniegiem ze strach z domu wyjsc...
_________________ Jadac lewym pasem zjawisko dlugich swiatel w lusterku jest mi obce...
przedewszytskim nie za szerokie z dobrym nawet bardzo dobrym bieznikiem dębica frigo 2 sa efektywne a polecał bym na tył opony takie jak ja bede zakupywał czyli z kolcami .
Kolce są w Polsce ZABRONIONE jakbyś nie wiedział.
Frigo 2 to kicha na maxa.
Polecam coś Nokiana, Michelina lub Goodyear'a.
Minionej zimy jeździłem na Firestone Winterhawk i spisywały się naprawdę nieźle. Choć głęboki śnieg, czy lód - wtedy na każdej oponie w RWD będzie ciężko.
Thomson a gdzie będziesz ZAKUPYWAŁ te opony z kolcami?
_________________ Weteran
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-08-30, 16:29
ja jeździłem na fuldach i całkiem całkiem i na jakichś nalewkach - też były spoko, ale tylko przez 1 sezon na prawdę dobrze działały - potem, to już różnie
im lepsze opony tym lepiej - zwłaszcza, że jak zauważyłeś masz mocne tylnonapędowe auto
... i nie przesadzaj z szerokością - na zimę 205 - 215 w zupełności wystarczy do takiego samochodu
co do rozmiaru, to oczywiście 15" to granica cenowa - 16" są już o wiele droższe (cena lansu 8) )
ja jeździłem na fuldach i całkiem całkiem i na jakichś nalewkach - też były spoko, ale tylko przez 1 sezon na prawdę dobrze działały - potem, to już różnie
im lepsze opony tym lepiej - zwłaszcza, że jak zauważyłeś masz mocne tylnonapędowe auto
... i nie przesadzaj z szerokością - na zimę 205 - 215 w zupełności wystarczy do takiego samochodu
co do rozmiaru, to oczywiście 15" to granica cenowa - 16" są już o wiele droższe (cena lansu 8) )
Pioter, ale dla Ciebie nie mają znaczenia opony, przecież ty latasz bokiem.... im gorzej się trzymają tym dla Ciebie lepiej...
215, czy 205 -IMHO za szeroko, jak masz odpowiednie felgi -195 max.
Zakupiłem przypadkowo używane opony letnie Continental ContiPremiumContact 2.
Rozmiar 205/60 R15, samochód Compact 316i i założyłem na tylną oś.
Jestem bardzo zdziwiony ogromną ich przyczepnością. Na mokrym praktycznie nie idzie skrawać, trzymają pozytywnie również na śniegu i błocie poślizgowym (jak na opony letnie), w każdym razie jest kontrola nad samochodem.
Latem jeszcze nie jeździłem i nie wiem czy pływają. Ale bardzo polecam, to są takie:
klik
Wyglądają dość ładnie i nowocześnie bo rowki są bardzo szerokie, prawie jak palec.