Prośbę kieruję do wszystkich ale przede wszystkim do osób z Krakowa. Nasz Kolega z Forum WRC Fan - Michał Luboń - jest ciężko chory - leży w szpitalu w Krakowie i potrzebuje krwi. Grupy ARh+.
a ja sie pochwale ze bylem pare dni temu oddac krew i swietnie sie z tym czuje..
mam nadzieje ze sie komus przyda, tak akurat teraz mi wpadl w oczy ten topic..
moze go odswieze troche i z czystej ciekawosci spytam czy sa tu jacys krew-niacy ?
pewnie ze sa 8) oddawalem juz 10 razy i nic mi nie jest i raczej nie bedzie wiec niech nikt nie wierzy w
bajki jakie co po niektorzy opowiadaja np. moja babcia twierdzi ze jak zaczalem oddawac krew to juz bede musial do konca zycia bo jak nie to
mnie glowa bedzie bolala
oddalbym dla tego kolegi bo tez mam ARh+ ale musze odczekac 3 miesiace od ostatniego oddawania .
czesciej nie mozna.raz juz chcieli mnie wywalic bo niby mialem miec zbyt krotka przerwe miedzy oddawaniem ale zaszla pomylka ...
ja mam zawsze ubaw jak jest jakas nowa pielegriarka przy pobieraniu albo ktos siedzi obok
chodzi o to ze zawsze w polowie oddawania robie sie blady jak sciana i wtedy mysla ze
ja juz jestem zgon i nie chca mi uwierzyc ze jest wszystko ok
na szczescie inne mnie znaja i tlumacza ze ten typ tak ma
rekordzista w oddawaniu jest moj kolega leszek . zemdlal po pobraniu krwi z palca i musialem go wynosic na rekach ; zreszta nie jego jednego bo juz widzialem kilku twardzieli co padali jak muchy po wstaniu z fotela ... ale tak nie ma sie czego bac i warto oddawac krew
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
a ja sie pochwale ze bylem pare dni temu oddac krew i swietnie sie z tym czuje..
mam nadzieje ze sie komus przyda, tak akurat teraz mi wpadl w oczy ten topic..
moze go odswieze troche i z czystej ciekawosci spytam czy sa tu jacys krew-niacy ?
też sądze że oddawanie krwie to wspaniały gest dzięki któremu mozemy pomóc drugiemu człowiekowi ten bezintersowny gest uswiadamia nam że w naszych żyłach płynie bezcenny dar który nie jednemu jest w stanie uratować życie.
Mam też do was prośbe z pewnością słyszeliście o banku szpiku kostnego ,
może również ktos z was tu na tym forum zdecyduje się zostać ewentualnym dawcą szpiku i zapisze się do banku ,
na razie jest nas w tym banku 11 200 potencjalnych dawców,ale im wiecej tym lepiej ,zachęcam was do poczytania na ten temat na tej stronie ponieżej