lekką reka licząc pracuję 73 godz w tygodniu (pon-czw 9.00-24.00 czyli 4x15 + piątek 9.00-17.00 czyli 8 godz. + sobota 9.00-14.00 czyli 5 godz.) nie powiem ile zarabiam bo...... nie powiem
lekką reka licząc pracuję 73 godz w tygodniu (pon-czw 9.00-24.00 czyli 4x15 + piątek 9.00-17.00 czyli 8 godz. + sobota 9.00-14.00 czyli 5 godz.) nie powiem ile zarabiam bo...... nie powiem
Ale pracujesz jak ja we własnej firmie, a to się nie liczy
_________________ Żonę możesz mieć tylko jedną,a beemek ile chcesz...
Pomg: 1 raz Doczy: 22 Gru 2004 Skd: Poznan-Rataje/Czecha
Wysany: 2006-09-03, 20:03
A ja tyram jak Beduin w fabryce VW od poniedzialku do piatku po 8 h dziennie (nadgodzin nie robie bo wystarczy mi taka wy..... jaka mam przez 8 godzin) i dostaje 1500 zl po 3 latach wiec co oni za bzdury pisza ze przecietne 2500 !!!!
_________________ BMW E30 318 iS 90' Coupe Diamantschwarc metalic coraz blizej idealu (czyt oryginalu z lekkim upiekszeniem)
Pomg: 1 raz Doczy: 22 Gru 2004 Skd: Poznan-Rataje/Czecha
Wysany: 2006-09-04, 01:23
Zarobki niemcow moga sie zgadzac bo u nas chodza sluchy ze Niemiec na tym samym stanowisku co ja pracuje u siebie w kraju dostaje 2500 ojro a ja tylko 370 i gdzie tu jest Unia i rowne zarobki lub 30% roznicy
_________________ BMW E30 318 iS 90' Coupe Diamantschwarc metalic coraz blizej idealu (czyt oryginalu z lekkim upiekszeniem)
u nas nigdy nie bedzie tak jak w unji a napewno ja do tego czasu bede na emeryturze i pracuje ok 70 godzin w tyg i mam .... za mało ale na bmw starcz tylko na bmw
Zarobki niemcow moga sie zgadzac bo u nas chodza sluchy ze Niemiec na tym samym stanowisku co ja pracuje u siebie w kraju dostaje 2500 ojro a ja tylko 370 i gdzie tu jest Unia i rowne zarobki lub 30% roznicy
przeciez weszlismy do unii nie po to zeby miec z tego jakies korzysci tylko po to zeby dac sie wykorzystac
komu mamy za to podziekowac kwasnemu
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
ja sie tam nigdy nie wstydze pracy bo zadna praca nie hanbi .. ale cos mnie bieze jak przychodzi wyplata ...
pracuje 168h miesiecznie ... wiec 42h tygodniowo .. czasami nadgodziny ... ale nie wiecej niz 20 w skali misiaca ... jestem monterem, praca w kiepskich warunkach na hali ... moze nie jest zbyt trudna ... ale ja nie oszukuje wlaciciel ustala normy i trzeba je spelniac ... przynajmniej w 80% ... podejrzewam ze Niemiec za prace w takich warunkach i tak ciezka dostalby okolo 6500-7000zl PLN
Pocieszam sie tym ze jeste mlody i lapie staz ... za 2 lata musi byc lepiej
Ostatnio zmieniony przez Arczi e30 2006-09-04, 19:03, w caoci zmieniany 1 raz
Lecz to nie jest tak sobie ot ze zarabiaja , maja bardzo drogie utrzymanie
Ale itak im jeszcze duzo wiecej do wydania zostaje niz nam. mialem przyjemnosc spedzic 8 miesiecy w Norwegii i mam porownanie jak zyje przecietny Norweg, a jak przecietny Polak. Mowiac krotko, bardzo duzo nam jeszcze brakuje do tego poziomu.
przeciez weszlismy do unii nie po to zeby miec z tego jakies korzysci tylko po to zeby dac sie wykorzystac
komu mamy za to podziekowac kwasnemu
Romek jest Twoim idolem?
Jesli to zart to Ci się udał a jesli nie to gratuluje zacofania wiedzy pod względem korzysci unijnych
ojj piotrus wiem ze mamy dofinansowania do inwestycji itp. i np. stypendia unijne dla studentow 8) ale dla mnie to i tak pic na wode ; chyba nie wiesz ile dostaja inni
wierzysz ze dostajemy cos na darmo albo ze nie doplacamy do tego robiac bilans zyskow i strat na pewno jestesmy jak zawsze w plecy
jak tak lubisz romka to trzymaj jego foto na pamiatke
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka