Witam po ponad rocznej przerwie z BMW
Podczas jazdy po przekroczeniu ok 30km/h zaczyna dochodzic z okolicy mostu metaliczny szum przypominający tarcie zuzytego klocka o tarcze.
Czego to moze byc oznaka. Czesto spotkalem sie z takim dzwiekiem slyszac przejezdzajace obok mnie stare omegi.
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-10-13, 23:27
napisz jakie masz z tyłu hamulce - tarczowe czy bębnowe
podejrzewam, że to nierówne/nierówno założone lub krzywo wyrobione szczęki od ręcznego, albo od tylnego hamulca
A jeśli dyfer jest w porządku? Z tyłu mam tarcze. Opony zmieniłem i bez efektu. Dzwięk jest "wyjący" wyrażniej słyszalny przy prędkści ~60 km/h i ~130 km/h. Nie pochodzi od wydechu, bo na luzie przy tej predkosci słychac go tak samo. Podpora wału? Hmm.. To jest ciekawostka, bo za grzuba nie mogę dojść co to
No wlasnie, podlaczam sie pod pytanie Kafarka. Opony wyeliminowane, Henry osluchal to w Borsku i twierdzi ze to nie dyfer, lozyska oba na raz raczej by nie padly, pozatym dzwiek jest inny niz przy lozysku (mniej metaliczny). Podpora walu moze wyc?
W niedzielę wadnę do Borska i na pasie zobaczymy co tam nie bangla. Jesli chodzi o szperę, to nie sądze by tam była... Brunio by cos o tym wiedział co nie?
A nie wymieniałeś ostatnio klocków z tyłu, lub ewentualnie zbyt dawno nie były wymieniane?? Ja miałem identyczny obiaw jak wymieniłem klocki na nowe. Były zatarte cylinderki j jak hamulce troszkę się podgrzały to zaczynało się tarcie taki coś jak metaliczne ale nie koniecznie.
Klocki na banq nie są przyczyną, bo nie dalej jak 5 dnitemu załozyłem całkiem nowe na tył, a tłoczki wciskałem palcami, więc zapieczone nic nie jest...
Myślę, że podpora nie wydaje "wyjących" dźwięków, gdyż jest w niej łożysko kulkowe jednorzędowe. Będzie raczej hałasowała podobnie jak alternator na zużytch łożyskach. Praktycznie wyć to może tylko przekładnia główna w moście (zużycie lub niewłaściwie ustawiony luz międzyzębny).
Jeśli chodzi o szum, to można sprawdzić podnosząc auto i kręcąc kołem osłuchiwać od spodu, skąd odgłos dochodzi. Padnięte łożyska wałka atakującego w dyfrze podczas jazdy hałasują tak, że szum rozchodzi się po całej tylnej częsci auta.
Witam ma identyczny problem wymienialem tarcze i klocki na ATE i mam ta sprawe nie rozwiązaną...
A jedno wduze pytanie czy spalanie tez ci znacznie wzroslo bo umnie tak z 10 litrów na 17l