BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
M40 budowa?
Autor Wiadomo
lokop e30 320i 
Tylko honorowo.

Doczy: 23 Mar 2004
Skd: Lubin-Haverhill
Wysany: 2004-09-10, 23:39   M40 budowa?

Wyjde na glba kapuscianego ale odpowiedzicie mi prosze bez nasmiewania sie :? Czy w m40 walek popycha szklanke zaworowa bezposrednio czy jest na szklance taka podkladka regulacyjna (chociaz nie wiem po co bo to przeciez hydrauliczne sterowane zawory) A schemacik jakis samego ukladu rozrzadyu by mnie w zupelnosci zadowolil.
Dzieki.

Scigany 

Doczy: 15 Sie 2004
Skd: Gliwice
Wysany: 2004-09-11, 22:39   

sa podkladki na zaworach, dzisiaj kupilem komplet - 105zl

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2004-09-13, 10:43   

Hmm... I te podkładki moga sie wytrzeć zapewne, i czym sie to objawia ?? ??

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

lokop e30 320i 
Tylko honorowo.

Doczy: 23 Mar 2004
Skd: Lubin-Haverhill
Wysany: 2004-09-13, 12:15   

Baur napisa/a:
Hmm... I te podkładki moga sie wytrzeć zapewne, i czym sie to objawia ?? ??

Zapewne silnik zaczyna robic takie kle, kle, kle, kle................ jak dizelek. :lol:

Kontynuujac wlasny nie wiem czy wlasciwy tok myslenia to przy urzyciu tych podkladek mozna skompensowac za duzy luz zaworowy ktorego samoregulatory nie sa ju w stanie wyregulowac, a wiec kupujac nowe podkladki nalezy kupic grubsze niz orginalne majac na uwadze zuzycie sie takze samego walka rozrzadu czy wystarcza nominalne? A moze nalezy dla kazdego zaworu dobrac inna grubosc w zaleznosci od stanu zuzycia walka, a wtedy czy kasujemy miedzy walkiem a podlkadka luz calkowicie(przeciez samoregulator powinien luz ustawic) czy powinien jednak jakis zostac? Jak tak to jaki?
Zna ktos moze wymiary krzywek nowego walka i takiego z ktorego nic ju sie nie da zrobic?

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2004-09-13, 16:14   

No no no ! :D zmierzam właśnie do tego kle kle kle... To chyba Nasza wspólna zmora ! Nie chce mi sie wymieniac odrazu wałka... Fuck, mam całkiem zdrowy silnik, po 160 tys, a juz klekocze.. Wku.. mnie to.

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

artvi
[Usunity]

Wysany: 2004-09-13, 17:52   

ja powiem tyle ze jesli decydujemy sie na wymiane wałka to szklanki zaworowe nalezy tez powymieniac .. bo w innym przypadku nic nam to nie pomoze

Scigany 

Doczy: 15 Sie 2004
Skd: Gliwice
Wysany: 2004-09-13, 19:28   

no powiem Wam, ze moj po przebiegu 160 tys klekocze jak bocian, a dlatego , ze poprzedni wlasciciel nie zmienil na czas oleju, i zapchaly sie doloty oleju na rozrzad, no i dosc znacznemu wytarciu ulegl walek , dzwigienki, podkladki i hydroregulatory, ... reakcja lancuchowa nastapila w momencie, jak sie na jednym luz zrobil, podkladki juz mam , hydroregulatory i dzwigienki tez, ale walka nie moge znalezc, i chyba nowy zakupie, tylko sie zastanawiam, czy taki zamiennik za 550zl jest czegos wart

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-09-13, 19:58   

mojemu kumplowi wlasnie taki walek (za 600pln) wytrzymal ~20 tys km - po tym przebiegu klekot powrocil i walek wygladal podobnie jak oryginalny po 140 tys.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: