WITAM. CO SĄDZICIE NA TEMAT CHIPU REZYSTOR KTÓRY JEST SPRZEDAWANY NA ALLEGRO CZY WARTO GO MIEC I CZY TAK NAPRAWDE JEST CAŁKOWICIE BEZPIECZNY DLA SILNIKA [/b]
WITAM. CO SĄDZICIE NA TEMAT CHIPU REZYSTOR KTÓRY JEST SPRZEDAWANY NA ALLEGRO CZY WARTO GO MIEC I CZY TAK NAPRAWDE JEST CAŁKOWICIE BEZPIECZNY DLA SILNIKA [/b]
to chyba w dziale humor powinno się znależć, hellllooooo mooooddddeeerattooorr
NO TO BUJDA Z TYMI CHIPAMI REZYSTORAMI A JEST TEGO CAŁA MASA NA ALLEGRO.A TAK SWOJĄ STRONĄ TO MOZE MA KTOS JAKIS CHIP DO E30 318I M10 (TYLKO NIE REZYSTOR ) NIGDZIE NIE UMIE DOSTAC I CZY WOGULE SA DO 318I M10
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-09-12, 00:03
rok temu kupilem po pijaku na allegro ten rezystor. poszukaj mojego postu. opisalem jego dzialanie . napewno cos tam daje ale spalanie wzrasta o 50% u mnie palil wtedy okolo 20 l/benzyny
do m10 nie kupisz chipa bo nie ma tam w komputerze procesora wymiennego.
NO TO BUJDA Z TYMI CHIPAMI REZYSTORAMI A JEST TEGO CAŁA MASA NA ALLEGRO.A TAK SWOJĄ STRONĄ TO MOZE MA KTOS JAKIS CHIP DO E30 318I M10 (TYLKO NIE REZYSTOR ) NIGDZIE NIE UMIE DOSTAC I CZY WOGULE SA DO 318I M10
M10 był na jetronicu , tam nie ma pamięci bo to analogowy komp, więc nie może być mowy o żadnym chipie,
no chyba że zmieniłeś sobie na motronica
jeśli dobrze zauważyłem (jest 1 w nocy ) chodzi wam o tego rezystorka co się wpina we wtyczke od przepływki?
Kumpel to ściągnął - mój silnik 1.6 M40 po założeniu tego dziadostwa - zostawiałem z tyłu 318tki 8) Teraz mam silnik 1.8 M40 i 2.0 zostają z tyłu co to daje? Lepiej się wkręca na obroty i tyle, ale szkoda silnika i szkoda kasy...
_________________ RADICALTOYS
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-09-12, 15:43
rezystory i magnetyzery to sposób nabijania w butelkę osób, które myślą, że tanik kosztem można uzyskać znaczny przyrost mocy - to by rozwiązywało problem posiadaczy większości użytkowników 4-o cylindrówek.... ale to nie działa
BTW - jeszcze lepsze od negatywów są pozytywy - to się dopiero nazywa tuning psychologiczny
Cytat:
to chyba w dziale humor powinno się znależć, hellllooooo mooooddddeeerattooorr
jak się temat rozwinie, to pewnie tam wyląduje - na razie kolega zadał konkretne pytanie, więc niech uzyska konkretne odpowiedzi
Gdzieś czytalem na ten temat, nie wiem czy o ten rezystor chodzi ale tam gdzie czytałem pisało że poprostu robi on w balona kompa i cały czas silnik chodzi tak jak by był zimny stąd takie spalanie, ogólnie to czeba być chorym na głowe żeby nabić sie na takie coś i zakładać to do auta.
Kolego daj sobie spokój z tym gównem Ten szajs oszukuje sensor IAT i samochód cały czas chodzi jakby zimny silnik był, a co za tym idzie poza podwyższonym spalaniem (I TO DUŻO!!!) nic nie uzyskasz... PioterW słusznie napisał, że gdyby toto działało to nikt z czterocylindrówką nie miałby problemu.... Poza tym gdyby to było naprawdę skuteczne to kosztowałoby nieco więcej... MOJA RADA - ODPUŚĆ SOBIE TEN SZAJS!!!
Pozdro
LJ
_________________ e34 2,5Vanos
Sprzedam kilka pozostałości pomojej e30 - bliższe info - GIEŁDA