Mam pytanko - co zrobić jak po zdjęciu dekla kilka śrób nie daje się dokręcić - tzn wszystko wskazuje na to że był zerwany gwint (jakby kotś dokręcał na chama i zerwał) a do tej pory trzymały się nie wiem na czym...
Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim? Co robić w tej sytuacji?
Pozdro
LJ
_________________ e34 2,5Vanos
Sprzedam kilka pozostałości pomojej e30 - bliższe info - GIEŁDA
nagwintować i większe śruby dać, w sumie tam ciśnienia nie ma jakiegoś kosmicznego więc nie ma potrzeby tego mocno dokręcać tylko podstawa dobra uszczelka a nie jakieś gówno korkowe za 5zł
a juz myslalem ze tylko ja mam nadmiar sily:))) wykrecilem i wkrecilem na specjalnym kleju do gwintow to w sumie jest tylko szpilka rok temu zrobione do dzis nie cieknie!! przy gwintowaniu tylko uwazajcie na opilki metalu zeby do silnika niepowpadaly:PP
_________________ bylu 327i mtech 1 a teraz jest subaru impreza i w planie e30 drift car:))
cypis oto wlasnie chodzi ze w m40 nie ma szpilek i nakretek tylko sruby, ale o ile się nie mylę to szpilki z m20 mają ten sam gwint więc można je zastosowac (takie rozwiązanie wydaje mi sie bardziej rozsądne niz gwintowanie - tak czy inaczj trzeba dokupic albo sruby albo szpilki z nakretkami)