Bylo SUPER KOZACKO, jak zawsze podczas dni na torze. Moja furka tym razem troche nie szla (trzeba wymienic kabel zapln.) ale zabawe jak zwykle mialem SUPER!!!
To prawda, było rewelacyjnie. Niestety silna konkurencja, w postaci trzech M5 zepchnęła nas na dalsze pozycje. BOR - 4 miejsce, Felix- 5 , JA - 6. Straciłem do Felixa 0.2 sekundy a do BORa 0.5 ! Walka była wiec zaciekła ! Szkoda Lukasa. Powinien być III-eci, ale niestety głupi bład i ..... Dziekuje wszystkim za opiekę i miłą drogę z Łodzi do Kielc. Dziekuję Marcinowi za końską dawkę kawałów o 1 w nocy nad moją śpiącą głowa. Dziekuję Lukasowi za szoł, jakie odstawia swoją Białą, Dziekuję Borowi za niesamowite poczucie humoru, dziekuję Smasherowi za prace "operatora" kamery - napewno bedzie co ogladać - i wszystkim innym których nicków nie pamietam za super atmosferę.
P.S. Już nie mogę sie doczekać zdjęć małżonki BORa i Daniela
Wysłany: 2006-09-17, 09:20
szkoda, że nie mogłem pojechać, bo moim zdaniem akcje na torze w Kielcach to jedne z fajniejszych propozycji spędzania czasu - wrzućcie chociaż jakieś foty - a filmiki jeszcze lepiej
Znowu czwarty... jak poprzednio. Najgłupsze miejsce.
Fajnie było jak zwykle, czekam na następny raz, mam nadzieję, że rozwinie się koncepcja BMW Track Day 2007.
Lukas - Pani Dyrektor zawodów podczas rozdania pucharów wspomniała o tej dziwnej sytuacji, daj znać czy się to rozwinie. Jakby co, to zabiorę Michałowi puchar i wyślę Tobie
Szkoda że grupa właścicieli BMW reprezentująca Kilece (pomijając Pawła) zachowywała się w piątek jak dzikie zwierzeta. Szkoda było mi Pani Renaty która była przy tym jak koles Mantą w piątkowy wieczór zmaskarował felgę, zawieszenie i geometrię wozu wpadając bokiem na krawężnik...
Poza tym Gratuluję niezwykle wyrównanej walki kolegom z klasy "320" oraz składam wyrazy współczucia Lukasowi ... no cóż głupi nie mający wpływu na czas przejazdu błąd ... nielicząc tej pomyłki cały czas sa postępy ... objechałby M5tkę Szkoda też, że nie startował Wieniek oraz że po treningu wyszedł na wierzch zonk w Fiaciku Heńka.
Chciałbym podziękowac również Felixowi, Andrzejowi i Lagaduli oraz Mcinkowi za niesamowita polewe z Niedźwiedzia i Króliczka trwająca do 1 ... bo o 1wszej wpadłą do pokoju pani z recepcji ze skargą że nasze rzenie słychac na wszystkich 3 piętrach
Nie wiem co sprawiło że tor miał taką przyczepnośc ... ale mial dużą ... znacznie większą niż zwykle. Oczywiście nie zmieniło to faktu że Lukas pół toru kartingowego pokonywał bokiem zostawiając za sobą smugę dymu tak że publika biła mu brawo
Zawody bardzo udane ... jednak ponieważ rywalizacja jest coraz bardziej zacięta warto byłoby zeby rękę na pulsie tych zlotów równierz trzymał Pancin (pozdro ) i może przydałyby się fotokomórki choby na próbach z meta lotną
Wszystkie Fordy Ople ... łorewer dostały w pupsko przez wszystkich beemkowiczów powyżej 7 miejsca. gratuluje wyników i do zobaczenia w listopadzie ...
Fotki
POZDRO
Pogoda jak nigdy była piekna sloneczna i ciepła Frekwencja ogromna poniewaz w sumie bylo az 60 załóg Mimo faktu iż trening odbył sie dopiero w sobote, to było super, jeździło mi się wspaniale, jeszcze nigdy od 2 lat jak jezdze do Kielc niejeździło mi się tak dobrze Białą
Byłem bardzo miło zaskoczony i zadowolony ze sprzętu Na treningu zrobiłem 110km, i chyba pierwszy raz nie zostałem zdjety z toru za jazde poslizgami (treningi driftu ) hehe
Zawody były równie przyjemne i przebiegały dość płynnie bez zbędnych zastoi, prócz oczywiscie proby szybkości gorskiej.
Poniżej zamieszczam wyniki. Zająłem 16 miejsce ponieważ na ostatniej probie sedzia doliczyl mi limit czyli kare czasową za żekomie źle przejechaną trase. Może mial racje NIEWIEM, ale najbardziej zdenerwował mnie fakt, że dany sędzia pojechal zaraz po zawodach do domu i niemożna było wyjascic przyczyny tej kary
Po odliczeniu kary okazało się że zająłbym ... 3 miejsce ... ehhh
Dziękuję wszystkim za przybycie i jak zawsze niasamowitą atmosfere Niebede pokolei wymieniał komu dziekuje za super zabawe bo musialbym naprawde wymienic wszystkich bez wyjątków Naprawdę bawiłem się super
Pozdrawiam i do zobaczenia na torze
Poniżej zamieszczam wyniki klasy BMW:
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
.........Witam !! Łukasz zawsze możesz złożyć oficjalny protest na piśmie.......Który sędzia Ci to wpisał , ten stojący na owalu????Bedę sie z nimi widział ,ale dopiero w połowie października , więc szczegółów mogą nie pamiętać...........Z drugiej strony skoro trasa była tak narysowana jak na załączonych materiałach infirmacyjnych , to jednak doszedłem do wniosku ,ze tak ją trzeba było przejeżdzać.....Trudno , to tylko nauka na przyszłość.............ale widac , że dzięki autkom "jedynej ,słusznej marki" ten zlot miał chyba największa frekwencję od lat................Maćku , zdjęcia wspaniałe, dzięki za umieszczenie i mojego , biednego , niesprawnego "sprzęta"......Pozdrawiam - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
ja powiem tak na pierwszej próbie pani sie zagapiła i jak zatrzymałem auto i spojrzałem na nią to nacisneła stoper (ludzie w koło w śmiech); na szybkości górskiej sedzia chyba lał w krzakach bo nie widziałem go na mecie a pojechałem naprawdę bardzo szybko a tu zonk z czasem; co do grupy z Kielc ja się znimi nie kumam bo to jest zwykła chołota i takie zachowanie na parkingach są nie pierwszy raz ; szczęsliwie i bez wariackiej jazdy udało mi sie dojechać na 1 miejscu ; piękna pogoda dużo samochodów BMW miła atmosfera , gril itd.
Lukas jechał naprawdę bardzo szybko i trzeba wyjaśnić tą sprawę z tym limitem
P.S Kłutnie z sędziami żle wpływają na wynik bo jak pamiętam kiedyś na oesie pojechałem bardzo szybko według mnie i widzów a czas był podobny do poprzedniego przejazdu i po zawodach okazało się jakieś plus 10 s mi dopisano bez KAR! i wtedy na papierze pierwszy raz przegrałem z BMW tak to jest w tym sporcie
Henry ale ten przejazd zawsze jest tak rozrysowany i zawsze mozna było jechać tak jak pojechałem wczoraj.
Wygrzebałem z szuflady regulamin z trasami z innych prob łacznie z zeszłym rokiem i faktycznie nic sie nie zmieniło ... dlatego jest to dziwne że tym razem potraktowano to w inny sposób ...
PZDR!
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Niestety niebyło mnie na wynikach gdyż musiałem jechać wczesniej bo o 19 miałem wesele kumpla takto wyjaśniło by sie wszystko odrazu na miejscu ale jak dla mnie możemy uznać ze Lukas jest trzeci
Fakt w zeszłym roku i teraz w maju nie czepiali sie kto jak przejeżdzał na równoległym
moze w kolejnej eliminacji uda sie go zdobyć a nie dostać fartem
ale najpierw trzeba by dac autku normalne ogumienie bo jazda na zimówkach na przedniej ośce nie bardzo służy na zakrętach
Pozdrawiam Michał
PS. Podeślij mi adres a wyśle Ci puchar jak tylko mi go Viola dostarczy
Z Lagadulą rozmawiałem już o tym że przy stoperowym pomiarze trzeba dawac z siebie wszystko żeby za każdym OSem przewaga rosa w SEKUNDACH a nie ułamkach sekund, bo przy pomiarze oko>łeb>ręka>guzik>prund>kwarc>wyświetlacz to tak trzeba ... albo na przyszłosc te pierwsze 4 elementy pomiaru czasu wyrzucic
Na wstępie chciałbym napisać, że zlot był super i naprawde można było pojeździć
Czytając posty natknąłem się na bardzo ostre wypowiedzi na temat nas "grupy z Kielc" rozmawiałem z kolegami i chcielibyśmy powiedzieć że jest nam przykro że tak nas postrzegacie, nie chodziło o popisywanie się tylko o sport i fajną rywalizację
Bardzo smucą mnie niektóre wypowiedzi:
Pawełm5 napisał/a:
co do grupy z Kielc ja się znimi nie kumam bo to jest zwykła chołota i takie zachowanie na parkingach są nie pierwszy raz ; szczęsliwie i bez wariackiej jazdy udało mi sie dojechać na 1 miejscu
"zwykła chołota i takie zachowanie na parkingach są nie pierwszy raz" - na ten temat się nie wypowiem bo szkoda gadać
Co do I - go szczęśliwego miejsca w odpowiedzi na napisane wrzuty, chciałbym poinformować PawłaM5 że zajął I miejsce tylko dzięki błędowi sędziego 8) który przez pomyłkę doliczył Marcinowi 10 s, wszelkie informacje na ten temat możesz uzyskać w AUTOMOBILKLUBIE
Bardzo dziękujemy za wspólną zabawę ! Mamy nadzieje że na następnym zlocie będziemy inaczej postrzegani
Dziękuję za wspaniałą atmosferę i miło spędzony czas. Czasami czułam się lekko osamotniona na polu tym bardziej, że jakoś nie bardzo chcieliście jeździć bokami za duża przyczepność chyba była.
BOR już dał link do zdjęć a jeżeli ktoś chce ich więcej to bardzo proszę o kontakt na maila. nunae38@gazeta.pl
Piotr_1 dla mnie to te zawody to tak naprawde byl dodatek do treningu, mozna bylo przez ponad 2 godziny do woli jezdzic po torze ( LUKAS cos wspominal, ze zrobil 100km na treningu ), a to wszystko za 60 zl wpisowego Ja jezdzilem 3 razy ( przerwy na chlodzenie samochodu i opon ). Wierz mi, ze naprawde bylo warto.