witam
Chce zalozyc skrzynie od m20b20 do silnika m20b25. Czy przelozenia beda dlugie, czy jednak nie bedzie to tak odczuwalne. Dyfer ma przelozenie 3,46 (czy jakos tak)
czekam na szybkie info
2.0 ma dluzsze trzy pierwsze biegi . roznica jest mala ale jest .jak masz most 3.46 to na dwojce bedziesz mial 102km/h przy seryjnej odcince.ze skrzynia od 325i byloby 94km/h
setke pewnie szybciej zlapiesz bo pomijasz jedna zmiane biegow ale po zmianie na trojke bedzie slabiej ciagla niz na seryjnej
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
aha a da sie to jakos znacznie odczuc przy jezdzie np po miescie albo w trasie ? czy jezdzi sie normalnie i nie odczuje roznicy ? a cos wiecej do osiagow ? jak to sie do nich ma ?
to juz trzeba by ustawic oba auta obok siebie i wtedy by bylo widac roznice ale jezdzic na pewno sie da .przeciez 325i mialo rozne dyfry a co za tym idzie krotsze-dluzsze biegi
dlaczego wogule chcesz zalozyc taka skrzynie
przypomnialo mi sie ze Pawel E30 kiedys chyba pisal ze ma u siebie wlansie taka kombinacje wiec jego zapytaj
jedno jest pewne krotsze biegi *= lepsze przyspieszenie
* - oczywiscie jesli ktos umie szybko zmieniac biegi
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
ano musze tak zrobic
mam w sumie 3 skrzynie
1 - zmielona ale jeszcze cos tam strzelajaca i jezdzaca od 325
2 - od e21 323i - stan idealny - jak sie okazalo nie pasuje gabarytami i mocowaniami do e30
3 - od mojej m20b20
ktoras musze wsadzic - jak by nie patrzec wypada na ta z m20b20
Cytat:
jedno jest pewne krotsze biegi *= lepsze przyspieszenie
z tego co napisales wczesniej to biegi beda dluzsze niz w seryjnym 325 z takim samym dyfrem
a Pawla gdzies wcielo przzepadl i wsiakl pisalem do niego nawet PW co z nim jakies 2 dni temu i zero odpowiedzi
nieprawda ze krutsze biegi lepsze przyspieszenie .....jak sie nie przesadzi ja mam w ecie (odcinaka 4900) skrzynie sport i dyfer 3,15 efekt taki 1-30 2-60 3-90 4-??? 5-190 masakra po miescie jedynki nie urzywam bo i po co ale za to na 3 zbiera sie od 900obr i od 100-150 idzie zajefajnie dobrze ale do 100km stracila strasznie!! skrzynie spokojnie ci podejdzie a roznica zedu 7km nieodczujesz wogule zawsze mozesz zmienic dyfer i ustawic sobie jak chcesz auto P ja pilnie szukam 2,79 jak ktos ma to dawac na priw!!!
_________________ bylu 327i mtech 1 a teraz jest subaru impreza i w planie e30 drift car:))
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2006-09-20, 23:32
Paweł chwalił skrzynie od 320 ... poza tym Kamil czy jesteś pewien że eni było an odwrót czyli ze to wasnie w skrzyni od 320 są krótsze pierwsze 3 biegi...
było jakoś tak (325/320) : 3:57/3:73 na jedynce, 2,20 chyba w obu przypadkach na dwójce i 1:40/1:43 na trójce
tak jak napisal Adrian on ma 325i z skrzynia od 2,0 ja mialem oryginal. pierwsze 2 biegi wlasciwie brak roznicy u mnie lepsza 3 u niego 4 jak zasdzil 4 ginal mi w oczach
320i ma dłuższe pierwsze trzy biegi? A może raczej krótsze dwa ostatnie? Bo na tym przykładzie co podałeś na dwójce w 325i przy takim dyfrze 94km/h? Raczej więcej.
wpisz sobie tutaj przelozenia i ci wyjdzie co ma wyjsc
jest tak jak pisalem wyzej 2.0 ma dluzsze trzy pierwsze biegi(nie wiem dlaczego ale ma ). 4 i 5 jest taka sama w kazdym E30 z silnikiem m20 (mowa o seryjnych skrzyniach)
Fajny program Jakie przełożenia liczbowo ma skrzynia 325i?
wyszło mi że moje auto na oponach 205/60 wyciągnie 213,5km/h, na oponach 205/50 będzie to już 199,6 km/h różnica gdzieś 7%
Fajny program Jakie przełożenia liczbowo ma skrzynia 325i?
wyszło mi że moje auto na oponach 205/60 wyciągnie 213,5km/h, na oponach 205/50 będzie to już 199,6 km/h różnica gdzieś 7%
przeczytaj od samej gory uwaznie a na pewno znajdziesz bo pisalem jakie przelozenia ma 325i
zreszta jak otworzy sie ta strona to wystarczy zmienic final drive i wpisac jakie sie ma kola,przelozenia skrzyni juz sa wpisane (dla innego auta ale sa takie same).
cypis0 co ci sie nie zgadza