BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
troche o domowych wodomierzach
Autor Wiadomo
Rafał 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lip 2004
Skd: bardzo mobilnie
Wysany: 2006-09-20, 11:29   troche o domowych wodomierzach

jako ze zawodowo zajmuje sie nadzorem nad siecia wodociagowa i praca stacji uzdatniania wody
sprawa znana jest mi od dawna

poczytajcie sobie i wyciagnijcie wnioski :lol:

http://www.fila-sztum.pl/wodom/magn.htm

LoveJoy 

Doczy: 03 Sie 2005
Skd: Varshava
Wysany: 2006-09-20, 12:12   wodomierze

Siema,

Czyli mówiąc krótko: jak ktoś chce zaoszczędzić na wodzie to pakuje magnes na wodowariata i po sprawie, tak?

Pozdro
LJ

Sprzedam kilka pozostałości pomojej e30 - bliższe info - GIEŁDA

Kosa 

Pomg: 13 razy
Doczy: 01 Mar 2005
Skd: DDZ
Wysany: 2006-09-20, 12:59   

W swoim czasie widzialem na bazarze magnesy neodymowe a obok nich karteczka,

"Zakaz stosowania na wodomierzach i podobnych urządzeniach...."

pozdr

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-09-20, 14:08   

yo!
To prawda pracuje w człuchowie i szeroko to było opisywane :mrgreen:
aloha :mrgreen:

MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2006-09-21, 07:08   

Koles ode mnie z pracy na licznik elektryczny zalozyl takie badziewie i licznik zaczol naliczac mu duzo duzo wiecej niz zawsze, wiec zadzwonil po energetyke przyjechali panowie policzyli za novy licznik naliczyli kare ( poniewaz powiedzieli ze cos przy tym majstrowal ) i koles jest niecale 3 tysiace w plecy hehe , tak wiec jesli to juz zakladacie to TYLKO NA LICZNIKI OD WODY !! ! bo liczniki energii ulegaja uszkodzeniu pozdrawiam

Piotrek 
LudwikIIISpryskiwacz

Pomg: 1 raz
Doczy: 17 Kwi 2005
Skd: /K/R/A/K/O/W/
Wysany: 2006-09-21, 09:07   

MrKrYH_e34 napisa/a:
Koles ode mnie z pracy na licznik elektryczny zalozyl takie badziewie i licznik zaczol naliczac mu duzo duzo wiecej niz zawsze, wiec zadzwonil po energetyke przyjechali panowie policzyli za novy licznik naliczyli kare ( poniewaz powiedzieli ze cos przy tym majstrowal ) i koles jest niecale 3 tysiace w plecy hehe , tak wiec jesli to juz zakladacie to TYLKO NA LICZNIKI OD WODY !! ! bo liczniki energii ulegaja uszkodzeniu pozdrawiam

mój sąsiad zapłacił równe 3000 kary za to samo!!!

KORZYSTASZ TO PłAC!!!

Takie moje zdanie!

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2006-09-21, 11:32   

"Podobno" nowe mierniki (wody, gazu , prądu) nie sa obojęten na magnez ale się odbarwiają po ich użyciu, więc można być ugotowanym.

Co do kar 3000zł - to ktoś dał ciała, my normalnie rozplombywaliśmy liczniki i je zdjemowaliśmy, potem sie zgłąsza "remont instalcji elektrycznej" i kosztuje to 65zł czy plombowanie i sprawdzenie:)

KJorzystasz to płać to prawda, woda i prąd dużo nie kosztuje. Ale to wiedzą tylko Ci co mają dom i ogrzewają go gazem, jak ja :( :( ten to dopiero potrafi oskubać:( a liczniki na zewnątrz domu :( :roll:

Dixi 

Pomg: 4 razy
Doczy: 24 Lut 2006
Skd: Gdynia
Wysany: 2006-09-21, 12:27   

taa gaz kosztuje baaardzo duzo i co miesiac przychodzi zima :( woda i prad to sa doslownie grosze...

Daniel 

Doczy: 20 Mar 2004
Skd: Sokołów Podlaski
Wysany: 2006-09-21, 13:28   

KotSylwester napisa/a:
"Podobno" nowe mierniki (wody, gazu , prądu) nie sa obojęten na magnez ale się odbarwiają po ich użyciu, więc można być ugotowanym.

Co do kar 3000zł - to ktoś dał ciała, my normalnie rozplombywaliśmy liczniki i je zdjemowaliśmy, potem sie zgłąsza "remont instalcji elektrycznej" i kosztuje to 65zł czy plombowanie i sprawdzenie:)

KJorzystasz to płać to prawda, woda i prąd dużo nie kosztuje. Ale to wiedzą tylko Ci co mają dom i ogrzewają go gazem, jak ja :( :( ten to dopiero potrafi oskubać:( a liczniki na zewnątrz domu :( :roll:

Typowe podejscie POLAKA. Oszukac wszystkich i wszytsko co się da!!!!

Dixi 

Pomg: 4 razy
Doczy: 24 Lut 2006
Skd: Gdynia
Wysany: 2006-09-21, 13:32   

Daniel napisa/a:
KotSylwester napisa/a:

Dopoki bedziemy mieli takie a nie inne zarobki to niestety ludzie beda oszczedzac/oszukiwac na wszytskim takie zycie... Dobrze ze moja rodzina ma gdzie pracowac i tak cuduje :roll:

Daniel 

Doczy: 20 Mar 2004
Skd: Sokołów Podlaski
Wysany: 2006-09-21, 13:44   

Dixi napisa/a:
Daniel napisa/a:
KotSylwester napisa/a:

Dopoki bedziemy mieli takie a nie inne zarobki to niestety ludzie beda oszczedzac/oszukiwac na wszytskim takie zycie... Dobrze ze moja rodzina ma gdzie pracowac i tak cuduje :roll:

Oszczędzać a oszukiwać to sa dwie różne sprawy!!! Ale to jest kwestia wyboru nas samych!!! Zapewnie nikt nie chciałby byc oszukany!!

KotSylwester 

Wysany: 2006-09-21, 13:47   

Daniel, czy ja napisałem że oszukuje? Przeczytaj mój post jeszcze raz, zanim będziesz robił sensację.

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2006-09-21, 13:53   

KotSylwester napisa/a:

to ktoś dał ciała, my normalnie rozplombywaliśmy liczniki i je zdjemowaliśmy, potem sie zgłąsza "remont instalcji elektrycznej" i kosztuje to 65zł czy plombowanie i sprawdzenie:)

A ten fragment to nie Ty pisales? Czy znowu ktos Cie zle zrozumial, albo zartowales?
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

KotSylwester 

Wysany: 2006-09-21, 13:58   

Ja napisałem, bo tak było. Napisałem że ktoś dał ciała bo można to tak załatwić. My mieliśmy remont, przyjechała elektrownia po fakcie i powiedzieliśmy że był, be zproblemowo się załatwiło, bez kar. 8)
A liczniki trzeba było zdjąć, bo montowaliśmy skrzynkę i nowe bezpieczniki i kable.

JAk doczytaliście dalej prąd to grosze przy gazie, więc po co miałbym to robić?

Rafał 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lip 2004
Skd: bardzo mobilnie
Wysany: 2006-09-21, 16:17   

okej w takim razie radek po co to napisales przeciez to nie na temat ?

korzuch 

Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-09-21, 16:57   

yo!
dac kotowi karmy i ostrzeżenie :mrgreen:
pozdro

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2006-09-21, 19:21   

KotSylwester napisa/a:
Ja napisałem, bo tak było. Napisałem że ktoś dał ciała bo można to tak załatwić. My mieliśmy remont, przyjechała elektrownia po fakcie i powiedzieliśmy że był, be zproblemowo się załatwiło, bez kar. 8)
A liczniki trzeba było zdjąć, bo montowaliśmy skrzynkę i nowe bezpieczniki i kable.

W takim razie moze zacznij wreszcie jednoznacznie i jasno formulowac swoje mysli zeby z co 2 Twojego posta ktos nie wyciagal blednych wnioskow, bo chyba sam przyznasz ze strwierdzenie w stylu "my to robilismy tak...." zawarte w temacie o przekretach raczej sugeruje co innego niz remont?

KotSylwester napisa/a:
JAk doczytaliście dalej prąd to grosze przy gazie, więc po co miałbym to robić?

Hmm, mieszkam w bloku i w podobnych kwestiach nic juz mnie nie zdziwi, nawet podlaczenie na lewo pojedynczej zarowki. W koncu grosz do grosza... A poza tym mozesz miec np warsztat w piwnicy, a sa maszyny przy ktorych cena pradu przestaje byc smieszna...
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-09-21, 20:13   

ta a jak ktoś wycofa felgi z allegro, to mu Kocie obrobisz dupala - fajny z Ciebie kolo

Piotrek 
LudwikIIISpryskiwacz

Wysany: 2006-09-21, 20:16   

a ja myslałem ze tylko mnie denerwujesz :mrgreen:

KotSylwester 

Wysany: 2006-09-21, 21:24   

Czepiacie sie jak emerytki w kolejce po leki :mrgreen:

piotr1 e34 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 10 Wrz 2006
Skd: sopot
Wysany: 2006-09-21, 21:26   

prąd to grosze :evil:
ja mam ogrzewanie podłogowe elektryczne koszt roczny 8000zł. :evil:
a gaz rocznie 400zł. :D

Piotrek 
LudwikIIISpryskiwacz

Wysany: 2006-09-21, 21:28   

piotr1 e34 napisa/a:
prąd to grosze :evil:
ja mam ogrzewanie podłogowe elektryczne koszt roczny 8000zł. :evil:
a gaz rocznie 400zł. :D

to co Ty całe sopockie molo ogrzewasz? :wink:

BTW Sopot jest zaje(truskawkowy) :mrgreen:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-09-21, 21:40   

KotSylwester napisa/a:
Czepiacie sie jak emerytki w kolejce po leki :mrgreen:

bo chcesz nam sprzedawać najdrożesze, a kierujesz się tylko umową z firmą farmaceutyczną, mówiąc jednocześnie, że inne to trucizna

KotSylwester 

Wysany: 2006-09-21, 21:51   

Piotr, a co Cię skusiło robić podłogówkę elektryczną????? Gazowa wychodzi znacznie taniej!! I świetnie się sprawdza:) W zime boso sie chodzi:)

Piotrek 
LudwikIIISpryskiwacz

Wysany: 2006-09-21, 21:54   

Radek zasmiecasz forum , gdzie jest moderator ?? ???? czy wszyscy boją się Kota? :mrgreen:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: