Ze wzgledu na to iz na forum jest tak duzo fanow E28 postanowilem zaprezentowac E28 mojego taty (dzieki mnie ja kupil )
A o to ona:
teraz cos wiecej o aucie:
pochodzi z 1987 od 1991 roku w polsce ma napewno orginalny przebieg 178 tys km w sumie to caly czas stal bo wlasciciele pracowali na morzu.
Auto jest w miare bogato (np. 4 el. szyby i szyberdach) wyposazone mial jeden wypadek w polsce i niefortunnie zostal naprawiony dlatego tez maska i dwa blotniki sa do wymiany.
z zewnatrz narazie nic nie robilismy zalozylismy tylko kolka TRX narazie tylko sprawy mechaniczne jak np. kompletne zawieszenie z M535i z lekka twarde ale nie niskie.
Poniewaz E28 mielismy baardzo duzo mamy jeszce wiecej czesci do nich i planujemy je wpakowac w ten samochod mianowicie (tak z grubsza):
-orginalny szklany szyberdach
-orginalny kompletny M pakiet z M535i
-cale wnetrze rowniez z M535i czyli fajne sportowe fotele
-wymienic tylny hak na orginalny sciagany
-wsadzic uklad hamulcowy z 750 V12 po 1991 czyli z przody 4 tloczkowe zaciski i wszystkie tarcze wentylowane
-wycieraczki lamp przednich (jak nie zdobede ramion uzywanych bedzie trzeba kupic w ASO)
-regulacje swiatel przednich
-pol komputer (narazie nie mamy pelnego niestety)
-wymienic antene na orginalna elektryczna
I maseee inncyh rzeczy nie sposob ich tu wymienic.
Jak pisalem wczesniej narazie nie wyglada ale super jezdzi co udowodnij dzisiaj
Prosze o komentarze
Docelowo bedzie wygladac tak:
Ostatnio zmieniony przez Dixi 2006-09-24, 13:23, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
No jest duzo w nim do roboty a poniewaz jest duzo klientow to nie ma czasu a jak juz jest to sie robi inne nasze beemki poniewaz ta E28 bedzie juz u nas na zawsze to bedzie na nia czas tymbardziej ze jest to auto jako ktores z kolei i tylko na niedzielne wypady
Moze i kiedys inne beemki tu zaprezentuje chociac nie widze sensu poniewaz czesto u nas sa zmniany i bym nie nadazyl
a co myslicie o tych kolach?? ciezko do nich opony znalesc ale ostatnio sie poszczescilo i zrobilo sie maly zapas (sa to duze TRX byly montowane za doplata w E34 E32)
Do³±czy³: 12 Maj 2005 Sk±d: TrójkÄ…tTrzechCesarzy
Wys³any: 2006-09-24, 09:27
Dixi napisa³/a:
a co myslicie o tych kolach??
koła spoko - ale skoro auto ma zostac u Was na zawsze, to szukałbym jakichś wypasionych dużych BBS RS - i wtedy przy tym M-Pakiecie, z silnikiem 3,5l byłoby to co tygrysy lubią najbardziej
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
samochod super, felgi bardzo ladne, a co do wypowiedzi robocop'a to wiem co ma na myśli, sam jestem posiadaczem E28 535i i zdecydowałem sie na 17" BBS
prosze tylko nie stare stary to jest zgnity polonez
hmm szybki?? moze szybki jak na swoje lata bo ostatnio sie wlasnie przekonalismy ze tak jak radzi sobie jescze z Beemkami tak juz ma problemy z np. Hondami na prostych
ale i tak E28 obojetnie z jakim silniekiem jest poprostu piekna a co do naszej to wymaga sporo pracy teraz chyba najwazniejsza rzecza jest zmiana szprey z 25% na 45%
silnik byl bardzo dobry teraz jest idelany tata go ladnie wyregulowal nic nie cieknie a kompresje ma wedlug katalogu a w razie co to sa takowe 3 bardzo dobre w zapasie 8) jedyny problem to nie orginalny wydech on zabiera pare konikow ale jak sie znajdzie czas to bedzie orginalny
no na 1/4 to nie problem poniewaz glownie liczy sie przyczepnosc wiec lekkie auta z przednim napedem maja wieksza szanse a szczegolnie ze nasza E28 miala problemy z przyczepnoscia mimo TRX i dlatego zalozymy szpere 45% bo 25% to dupowata jest
Ile lat ma to BMW Robert, czy Ty myślisz, że firma BMW produkuje najszybsze na świecie auta???
Bądźmy realistami, a nie - dane katalogowe i 20 letnie auto
według instrukcji z VIII - 1985roku:
535i bez kata:
0-100 - 7,2s
535i z katem:
0-100 - 7,9s
myslę, że z 25% szperą powinno być nawet lepiej...
kolejny raz pojawia się na forach BMW temat ondy - pokonujacej bez problemu śmigła (tak nowe jak i starsze )...
25% szpera byla standartem a w M535 byla 45% rowniez w standardzie i juz tu nie mowie tylko o hondzie bo np. TDI po dobrym tunnigu rowniez jest szybki
535 z katem ma inna kompresje przez co ma tak mala moc...
Ale jako seryjne auto 535i jest w miare szybkim samochodem ale dla mnie nie licza sie dane katalogowe tylko Radosc z jazdy a moim zdaniem E28 wlasnie w tej wersji silnikowej daje naprawde duza radoche nie tylko kierujacemu a tak apropo to mielsimy dwie M535i (poszly na czesci) i to sa naprawde swietne auta dlatego tez nasza 535 przejdzie metamorfoze i stanie sie M535i szkoda tylko ze nie bedzie to orginalna M535i...
Dobra koniec OT bo jescze mi watek zamkna
[ Dodano: 2007-02-28, 15:10 ]
wszystkich fanatykow E12/E28 zapraszam na forum www.e12-e28.pl 8)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach