BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
porada o kolizji pilne!!
Autor Wiadomo
cypis0 

Doczy: 30 Pa 2005
Skd: gliwice
Wysany: 2006-09-25, 23:31   porada o kolizji pilne!!

witam
dzis mialem pewna dziwna sytuacje na slacji. a mianowicie...jade na stacje zatankowac szambo a tam koleja po sam wjazd i stoje z 10 min a tu nikt z obslugi nie wychodzi i niewytrzymalem bo sie spieszylem...wsteczy zerkam za siebie i nic to gazu a tu wjezdza za mna uno i zajechal mi droge prawym jego bokiem ja po hamulcahcon tez i nic zdawalo mi sie ze stanolem zaraz przed nim to 1 i odjezdzam bo nic nie poczulem uslyszalem itp zeby juz nieblokowac za godzine telefon z komendy ze mam sie zglosic jako sprawdza kolizji i niby odjechalem z miejsca zdazenia (bylem przekonany ze go nawet nie tknolem!!) wg policjanta jest srebrny kolor na dzwiach( e30 w w chromie ma plastykowe czarne nakladki na zderzakach!!!) co dalej jak sprawa sie moze rozwinac bo cos straszyli sadem grodzkim itp . sprawdzilem to nie zart to byla nr policji!! jakies sugestie porady bo musze rano sie stawic na komendzie!!

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-09-25, 23:47   

musisz się stawić, przedstawić swoją wersję wydarzeń i jeśli nie zauważyłeś w tym czasie, a dopiero po telefonie, to tak musisz powiedzieć - jak się nie stawisz, to pogorszysz swoją sytuację - jeśli masz rację, to postaraj się podjechac na stację i sprawdź - może mają nagranie na video
jak po przeanalizowaniu stwierdzisz, że nie masz racji, to nie ustalaj czy mają to nagrane - tak czy inaczej jak Cię namierzyli i jest Twoja wina, to nie proponuję kombinować, bo i tak przegrasz, a koszty mogą być większe

... zdarza się :|

cypis0 

Wysany: 2006-09-25, 23:59   

nie no moze i przychaczylem ale 5 razy oblukalem auto i nie mam sladu na plastyku (ma 20 lat wiec pare obtarc jest ale nic z lakierem a nic swierzego) bylem pewny na 100% ze wyhamowalem!! a jak nie ratuje to ze facet zajechal mi droge ?? nie bylo nic czuc slychac itp!! pozatym co mozna na odcinka 2 metrów z chamowaniem w tym zrobic!! ja wiem ze to uno i moglo mu cos sie wgniesc jak mu docisnolem zderzakiem ale ktos mi powie jakie moga byc konkretne zarzuty i konsekwencje bo jutro musze z policjantami pogadac!!

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2006-09-26, 00:12   

szkoda ze tak pozno to widze bo moja wiedza drogowkowa juz spi..
ale pamietaj o tym, ze cofajac masz zachowac wszystkie wzgledy bezpieczenstwa, lacznie z pomoca 2 osoby...nie zauwazyles auta cofajac, wiec z tego co mowisz jestes sprawca...
opowiedz wszystko jak bylo dokladnie, jaka byla reakcja tamtego kierowcy(czy byla jakas wogole, czy darl sie za Toba, biegl, czy mial to w :cenzura:)..
zobacza na jakiej wysokosci na tamtym aucie sa uszodzenia, czy u Ciebie sa jakies slady, czy to wogole bylo prawdopodobne i sie zobaczy jak bedzie..
tak czy inaczej nie pozostaje CI nic innego jak stawienie sie i wyjasnienie calej sytuacji...

mgr inż. Jędrek ;)

cypis0 

Wysany: 2006-09-26, 00:20   

generalnie wiem ze jest to trudne jak zaczolem manerw bylo pusto on wjechal na stacje w momencie jak ja cofalem a wtedy zaczolem chamowac defakto jestem winny (nieswiadomie calkiem :( (() co moze byc utrata znizki dogadanie sie gotówkowo bo nie mam zadnych namiarow na pacjenta i nawet nie mialem szansy ustaliz ze za np 300zl da sie zrobic i po sprawie...bo sprawa byla prosto na policji... odjechalem bo uznalem ze go nietknolem !!
jakie konsekfencje moga wyciagnac jak sie stawie mandaty punkty, utrata znizki w oc co jeszcze??

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-09-26, 00:44   

najpierw w ogóle muszą ustalić, że doszło do kolizji - jeśli u Ciebie nie ma śladów, to raczej mało prawdopodobne - może trafiłeś na wyłudzacza :|

pamiętaj, że jeśli to Ty uderzyłeś w gościa cofając, to Twoja wina, ale nie jest to juz takie oczywiste, jeśli Ty cofałeś, a on jechał do przodu, Ty się zatrzymałeś, a on nadal jechał (bo wówczas wjechał Ci w dupala) - nawet jeśli nie zauważyłeś kolizji, to mogłeś widzieć kto sie pierwszy zatrzymał, jak abyła prędkość i jakie możliwości zatrzymania przy ocenie sytuacji

srebrny lakier może pochodzić z różnych miejsc - jeśli u Ciebie nie ma otarć, to raczej mało prawdopodobne, że to Twój lakier - niech Ci pokażą ten lakier, żebyś mógł stwierdzić czy to rzeczywiście Twój, niech Ci pokażą miejsce otarcia tego fiacisza, a jeśli nie, to niech Cię przekonają na jakiej podstawie twierdzą, ze to Twoje ślady
jeli uznasz, że to Twój, to nie ma sensu iść w zaparte - może nie przywalą Ci wtedy jakiegoś wielkiego mandatu, ale jeśli jesteś przekonany, że to nie Ty, to nie daj sobie nic wmówić - czasem cwaniaczki pracują też w policji, bądź mają tam swoich cwaniaczkowatych ziomali :idea:

najlepiej żebyś mówił tak jak jest - jeśli czegoś nei pamiętasz, to mów, żew musisz sobie to przeanalizować - tak, żebyś nie zamknął sobie drogi do złożenia korzystnych dla siebie wyjaśnien w ewentualnym postępowaniu przed sądem

no i pisz co się wyjaśniło

cypis0 

Wysany: 2006-09-26, 21:23   

wiec dzis bylem na policji i sprawa wyglada tak facet ma ryske 7,5cm na 2,5cm ....wg protokolu z policji. po ogledzinach mojego auta pan nie byl w stanie stwierdzic sladow jakiej kolwiek kolizji, odrazu jak popatrzyl na moje chrom zderzaki i czarna gume i w protokul gdzie jest wpisana srebrna rysa to mu sie to niespodobalo. faktycznie moglem go dotkanc w to miejsce ale najprawdopodobniej trafilem w drzi ktore juz byly uszkodzone tak powiedzial. to ze odjechalem z miejsca zdazenia wynikalo z mojej nieswiadomosci zajscia kolizji w innym wypadku sprawa byla by zalatwiona polubownie(tak jest w protokole) auto dtogie w momencie zajscia kolizji bylo w ruchu i znalazlo sie w martwym polu widzenia, a kierujacy uno po tym zdarzeniu nie wysiadl z auta co tym bardziej mnie utwierdzilo ze nic sie nie stalo.
ogulnie sprawa jest w trybie zaocznym w sadzie grockim (musi jak na miejscu wypadku nie ma jedego z poszkodowanych...niestety takie przepisy) i bedzie sprawdzane czy wogole ta kolizja miala miejsce bo policja nie daje wiary tamtym zeznanim tym bardziej ze ja nie mam ani sladu na aucie, na kamerach nie nwidac czy sie puknelismy czy nie wiec nie sa dowodem.
i pan wladza powiedzial ze predzej sie przedawni niz odbedzie.....

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-09-26, 22:01   

tak czytam to i czytam i nagle spojrzalem na twoj avatar i patrze ze masz srebrne auto ale nie masz srebrnych zderzakow wiec jakim cudem moga byc slady srebrnego lakieru na tym uno :?: koles kreci i powinna go spotkac kara :twisted:

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-09-26, 22:58   

koles lamusa szukal ..ja to bym mu jeszcze wpierd**** lub w inny sposob to okazal :!:

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-09-27, 07:39   

menel napisa/a:
koles lamusa szukal ..ja to bym mu jeszcze wpierd**** lub w inny sposob to okazal :!:

ta a jak to jechal brat blizniak pudzianowskiego to co :?: :lol:

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: