WITMA
MOZECIE COS PORADZIC W SPRAWIE XENONÓW DO BEJCY?
CHODZI MI JAKIE KUPIC I CZY JEST PROBLEM Z ZAMONTOWANIEM ICH.
MAJA BYC DO E34
CZEKAM I DZIEKI ZA POMOC
nie chodzi o te poziomowanie co pokrętłem krecisz wyzej czy nizej w ksenonach jes auto poźomowanie czyli jak wjeżdzasz na chopke to i przód podnosi sie do góry to ksenony automatycznie sie obnizaja zeby nie oslepiac itp.ale te żarniki sa inaczej skonstruowane wiec nie powinno byc z tym problemu napewno gorzej by było gdyś wmonotwał żarnik D2S
[ Dodano: Pią Wrz 29, 2006 3:13 pm ]
Zreszta na poczatku nie montowanu tych systemów samopoziomowania dopiero póżniej wszedł przepis że musi to isz w parze z xenonami np. w E32 750i z 94r były montowane xenony i tam nie było tego systemu
_________________ BYŁO 525 M-technic / AC Schnitzer Bilstein B8
JEST 525 TDS Kinderwagen
no to fakt, ale to juz łatwiej założyc spryskiwacze niz samopoziomowanie ale widuje sie samochody z xenonami ja widziałem w espero , w mesiu W124(tam to kosmos ktos zrobił bo do zwykłego klosza założył soczewke bixenon ) zreszta to tak naprawde zależy od diagnosty czy podbije ci przegląd czy nie
JEST 525 TDS Kinderwagen
nie chodzi o te poziomowanie co pokrętłem krecisz wyzej czy nizej w ksenonach jes auto poźomowanie czyli jak wjeżdzasz na chopke to i przód podnosi sie do góry to ksenony automatycznie sie obnizaja zeby nie oslepiac itp.ale te żarniki sa inaczej skonstruowane wiec nie powinno byc z tym problemu napewno gorzej by było gdyś wmonotwał żarnik D2S
Tu się troszę mylisz. Układy samopoziomowania w xenonach nie działają tak szybko, żeby zniwelować oślepianie na "hopce". One działają powoli, są następcami ręcznej regulacji lamp, dlatego też np w e39 nie ma już wogóle ręcznej reglacji, jest tylko zaslepka. Jeśli kierowca ma trochę oleju w głowie, ręcznie obniży lampy jeśli widzi, że mu za wysoko świecą.
ale fakt pozostaje jeden lampa dostaje homologacje razem ze zródłem swiadłe zmieniajac źródło swiatła czyli zarówke na żarnik xenonowy to lampa automatycznie traci homologacje tj. niezgodna z kodeksem drogowym
JEST 525 TDS Kinderwagen
Tu się troszę mylisz. Układy samopoziomowania w xenonach nie działają tak szybko, żeby zniwelować oślepianie na "hopce". One działają powoli, są następcami ręcznej regulacji lamp, dlatego też np w e39 nie ma już wogóle ręcznej reglacji, jest tylko zaslepka. Jeśli kierowca ma trochę oleju w głowie, ręcznie obniży lampy jeśli widzi, że mu za wysoko świecą.
Powiedzmy tak musi być autopoziomowanie w e39 chodzi wolno to fakt , czasami z pracy wujek mojej żonki przyjeżdza volvo S80 04r i tam juz duzo szybciej to działa wiec tak naprawde im nowsze te auta sa to ten system jest juz sprawniejszy w nowych BMW pewnie działa szybciej niz pomyslisz bo tam juz sa te inteligente lampy[/quote]
JEST 525 TDS Kinderwagen
Ja biorę w ciemno taki zestaw. Chciałem kupić już teraz taki co KUKI pokazywał i rozmawiałem z gościem. Zestawy są wysyłane z USA koszt wysyłki 40zł przy kupnie dwóch zestawów wysyłka gratis także przy większej ilości mógł by pewnie jeszcze zejść z ceny.
mam takie cos u siebie. Nigdy nie blo z tym problemow. Nigdy zaden kierowca nie mrugnal mi swiatlami ze go oslepiam, nigdy nie doczepila sie policja do tego podczas kontroli, nigdy nie bylo problemow z przegladem. Spryskiwacze musza byc, bo ksenon nie wytwarza takiego ciepla co zwykla zarowka i zima bedziesz co 5m wybiegal z auta i odsniezal reka klosz, bo snieg nie bdzie chcial topniec
Mój koleś ma xenonki do sprzedania ze swojej bawarki, ogołocił ją z nich jak ją sprzedawał i chce w granicach 800 zł kompletne. Jak ktos jest zainteresowany to prosze o kontakt na @.
Mój koleś ma xenonki do sprzedania ze swojej bawarki, ogołocił ją z nich jak ją sprzedawał i chce w granicach 800 zł kompletne. Jak ktos jest zainteresowany to prosze o kontakt na @.
Jak za używane ksenony to sporo.
Na allegro ceny kompletów nie wymagających przeróbki oscylują między 650-900zł.
A takie do przeróbki są już za około 500zł.
a jak jest z zestawami lamp upgrade np helli... widzialem ori xenony do e36 (cena nowych to ok 3500pln) ale sa to cale lampy... tylko czy maja samopoziomowanie i czy sa jakies spryskiwacze???? wie ktos wiecej.... bo prawda jest taka ze w zimie jak jest bloto posniegowe to na nawet krotkiej trasie trzeba by miec pol bagaznika plynu do spryskiwaczy....
Panowie a czy ktoś był by chętny,żeby teraz lub w ciągu miesiąca zamówić taki zestaw? Mam na myśli zestaw typu plug and play te z USA koszt 669zł jeżeli zamawiali byśmy dwa wysyłka jest już gratis myślę,że przy następnych cena spadnie.
Ja jestem na 100% zdecydowany także czekam na chętnych.
Fajne jest to,że można sobie wybrać kolor.
najoptymalniejsza temperatura xenonow to 6000K. 8000K sa niebieskie, a od 10000 fiolet. Moze i maja ladny kolor ( zalezy od gustu ) ale oswietlaja droge gorzej niz 4300-6000. Wraz z wyzsza temperatura spadaja lumeny
Ps. Na ebayu niemieckim taki zestaw z przesylka do PL mozna dostac za jakies 550zl albo i mniej.
Już to pisałeś o tym ebay-u na innym forum i nic z tego nie wyszło nic nie załatwiłeś a chętnych było sporo.
Mi najbardziej podchodzi ten 10000K bo pozostałe są zbyt białe ale fakt faktem najlepiej oświetlają.
Pisać pisałem, zgadza się... ale przecież ja się nie zobowiązywałem do załatwiania czegokolwiek więc nie rozumiem... nikt tez się do mnie nie zwrócił z taka prośbą.