Wg. katalogu NGK przerwa powinna mieć 0,8mm, nie kombinuj z przerwą tylko kup nowy komplecik świec NGK V-line 20, są to świece 2 elektrodowe do silników m40 i kosztują okolo 14zł sztuka lub jak masz dużo kasy to alternatywa czyli NGK V-line 30 - 3 elektrodowe z jakimś innym rdzeniem czy coś tam, ale kosztują 38zł szt.
Odradzam inne gówna typu Bosch, Beru lub.... Iskra
ja tam też jeżdżę na NGK i jest spoko, kiedys przed wymiana pojechałem do kilku
mechaników i pytałem jakie świece proponują, zapytałem o chapmion, odpowiedź była
"tylko nie champion" w ASO powiedzieli mi tak samo
Człowieku Bosch to nie jest ten bosch co kiedyś, robią go w argentynie albo brazyli a paski robią w fabryce 100 metrów od mojego domu i szwaby nalepiają tylko naklejki bosch. Akumulatory Boscha są najgorsze w wszyskich, świece ludzie przynoszą po 5 tyś, jak by były gwarancje na nie to misięcznie bym pewnie przyjmował z 20 sztuk.
uzywalem kiedys boscha f8lcr tak przewidywala kniga do mojego motorka i nie mialem zadnych zastrzezen, jednak wycofali te swiece z produkcji wiec kupilem te ktore je zastapily takze boscha i....
totalna porazka!!!
teraz smigam na ngk i jestem bardzo zadowolony
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155
nie kupujcie BRISKow.. ja mialem PREMIUM LGS jakies takie 4ro elektrodowe ze mega bajer i wymianka co 30tys km... po 8tys km strzelil izolator i remont silnika... porcelanka podziarala tlok, glowice i skrzywila zawor.... aktualnie mam NGKa te zalecane do m50b20 i prawie 30tys km zrobione... jak za miesiac bede zmienial olej to i swieczki przy okazji... mialem kupowac splitfire'y jakies takie mega kozackie ale po przygodzie z BRISK'ami nie ryzykuje.... tyle ze kolega mi mowil ostatnio ze mozna sie naciac na podrobki NGK... a z bosha to juz chyba tylko nazwa na produktach zostala....
Silnik rozebrany, idzie do sprawdzenia jutro z rana - po takiej przygodzie musze mieć pewność na 100% że nic mu się nie stanie przez najbliższe kilkadziesiąt tyś...
mariusz szkocja [Usunity]
Wysany: 2006-10-08, 19:30
witajcie
pracuje w bmw i tylko jedno powiem tylko ngk reszte mozna na smietnik wyrzucic razem z pseudo sportowymi briskami i gownem swiecopodobnym